VROČE IN BELO...vino ali čokolada, morda pa...?

22. december 2015 ob 13:56 | 229
Že tri dni ohlajam vroče brbončice, od prepletenih okusov čokolade. Hormoni sreče so na vrhuncu. Napolnila sem se z njimi tam na Avstrijskem- Koroškem. Bil je lep sončen dan.
Prijetno ozračje, sredi čokoladnice. Takoj moram povedati, da mi vseh 180 okusov, kolikor je bilo možno poizkusiti vrst čokolade, mi ni uspelo:( Zakaj ne, ker tiste s čilijem in kumino me res niso mikale:))Teh sem se res izognila, kajti nekaj let bi rada imela še zdrave brbončice. Pa v prvi vrsti, da se mi čokolada za vedno ne ustavi. Predvsem sem se bala tega. Sem pa naletela, na dva "šok okusa".

Kakavovec iz Bolivije
slika 539014


Vsi vemo, da so Maji še vedno očetje pridelovanja kakavovca. Pridelovanje te surovine je ravno toliko donosno, kot pridelovanje nafte, kave itd. In na drugi srani ravno tako ogrožena dejavnost. Že pred leti se spomnim, se je pisalo, da morda nekoč se bo čokolado težje dobilo ali celo več ne. Ko se bo to res zgodilo, me prosim opozorite, da si vsaj za nekaj časa ustvarim zaloge v skrinji:))) HEC...

Zame najlepša fotografija spodaj: kralj in kraljica čokolade:))
slika 539015


Ampak ne mi prinesti surovino kakavovca, kot osnovo. Ker zdaj vem, da to je še daleč od tistega, kar potem okušamo. Preden sem to snov poizkusila, se pravi surov kakavovc v tekočem stanju, se pravi samo z nekaj dodane vrednosti vode. Sem bila opozorjena, čisto malo in naj bo v bližini voda. Jaz sem to resno vzela in na žlički pustila le odtis konice jezika. Šok in kje je voda? Če bi jaz okusila celo čajno žličko tega, mi 2 litra vode tega ne spereta. Zelo, zelo grenek okus, ki na koncu pokisli. Četudi je bilo v tekočem stanju, ni šlo nikamor. Skratka, če bi vam potem nekdo rekel, da iz tega naredimo čokolado, ne bi verjeli. Z dodajanjem sladil, olj, okusov, sadja, itd....pa pridemo potem, do te mamljive razvade. To je bi prvi šok.

Drugi šok pa je bilo okusiti čokolado, že v trdem agregatnem stanju, ki ima 100% delež kakava. Zelo malo, sem si jo odrezala. Pa če vam rečem, da če želite, da se popolnoma odpovem čokoladi razvadi... Potem moram imeti doma le takšno. Zopet ni šla nikamor iz ust, ker se res kakav samo lepi, poleg tega pa pravi okus kakavovca vsebuje res en tak okus, ki se ga ne da pravilno definirati. Šele, ko sem dosegla le 35% delež po okusih, je počasi ta grenkoba izginjala, ampak res počasi.

Da poizkusiš 100% čokolado, moraš imeti res pogum, glede na to, da imam rada čokolado, sem predvidevala, da pa res ne more biti kaj takega. Pa me je piknilo, saj veste, če moški ne pikne ženske, jo pa kaj drugega. In potem se zgodi. In se je zgodilo, šok za šokom.

Ampak vso stvar smo uredili tako, da smo malo sprali z vodo, mlekom in na koncu je prišla tista odrešila bilka.

Evo ga...kuhančka. Cel kotel rdečega, vročega, dišečega in manljivega. Gluho vino, se rada pošalim, ker mu rečejo Avstrijci na drugi strani Štajerske (Gluhwein). Rot oder weiss, pa na željo vsakega posameznika. Sama imam rada rdeče vino, je pa zanimivo, da mi pa vroče paše bolj belo... Ah, saj res, zdaj mi je potegnilo! Ker je tisto pri moških, tudi VROČE IN BELO:))

slika 538645In po vsem tem mi samo eno ni jasno. Kje ste bili ves dan? Samo nekdo, s tega portala je bil tisti dan tam. Na žalost sva se zgrešila nekje na tisti Gosposki ulici sredi Gradca le za pol ure razlike.

Kje ste pa bili ostali? In če bi padla jaz v ta lonc vročega vina? Kdo bi zame roko v ogenj dal? Kdo me varoval? Da vas slišim!!!! In tole udarniško pomoč, si bom jaz globoko vtisnila v spomin:))))

slika 538644


Tu pred mestno hišo sem vas čakala:)
slika 539016


NI vas bilo, ko sem se borila s čokolado in mi zaradi pomanjkanja vaše pomoči ni uspelo okusiti 180 vrst čokolade. In še manj, da bi mi kdo kozarec z vinom pridžal, ko sem morala na wc. Ok hvala, saj ne bi bilo treba:))) Ko bomo konec tedna odvijali darila, bom tudi sama:)) Tisto bo lažje:))

Ker naj vas samo spomnim. Jaz letos imam veze z Božičkom. Da sem prišla nazaj domov, gre zahvala njemu. Sem ga obiskala tam na Laponskem. Je rekel, da pride, ker sem mu izmaknila pas in ga mora priti iskati. Seveda, da sem mu dala svoj naslov. Vašega itak nisem vedela. Tako, da najprej pride na Štajersko. Potem pa ga bom že poslala k vam, če boste res kaj pridni.

Sem mu pa naročila, naj parkira za hišo, da ne bo sosed spet videl, kako sem bila letos pridna:))

Kaj si pa v resnici želim, pa vam izdam v prihodnjem blogu:))

Komentarji 10

če želiš komentirati, se
borigi
borigi2 leti nazaj

Ah, jaz sem bil ves čas s tabo in pazil nate!... samo videla me nisi ;-))

princessss
princessss2 leti nazaj

Sem, samo so tako tramvaji mimo vozili, da si se izgubil v gužvi:)))

borigi
borigi2 leti nazaj

:-))

tigers
tigers2 leti nazaj

O seveda bi priletel.

princessss
princessss2 leti nazaj

Hvala:)

tigers
tigers2 leti nazaj

Da bi te pogrel, namesto vina.

simontin
simontin2 leti nazaj

Si napisala, da greš samo do svizca.
Če bi vedel, bi takoj prišel pomagat;):P

princessss
princessss2 leti nazaj

Nisem se dolgo zadržala pri njemu:))))

simontin
simontin2 leti nazaj

Vem jaz bi ti delal boljšo družbo....;):P

princessss
princessss2 leti nazaj

V to ne dvomim @simontin :))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev