Ženska na ladji prinaša nesrečo, kajne? Obljubim, bom skočila!

17. februar 2016 ob 12:17 | 373
Kot sem obljubila, pridem danes skozi črno, kot oglje, vulkansko mivko... Tako, da samo preverimo, če gredo roza fuge na črne ploščice. Očitno gredo:))

slika 550582

Dost heca! Še predno vas zvlečem gor na vulkan, moramo najprej raziskati, od kod je sploh prišel naš ognjenik Teide tako visoko:))
Iz Atlantika seveda, tam se je pričela njegova pot. Zato vas danes peljem v Los Gigantes. Že ime pove, da je tam nekaj orjaškega, kajne?
O ja.... In tja se bomo podali, kar z ladjo. Saj je z morja tja najlepši pogled na to orjaško, kamnito obalo.
Pa če slučajno naš vulkan začne zopet bruhati lavo, moram seveda najprej preveriti, če znate vsi plavati:)))
To je zelo pomembno, ker smo še vedno globoko v atlantskih vodah in okrog samo 6 majnših otokov, ki pripadajo skupaj s Tenerifi, Kanarskim otokom.

Dobro, čakamo ladjo. Morala bi že priti! Španci so sicer temperamenti, a ko gre za udobje in njihovo dnevno siesto, znajo kar malo počasi migati:))
Ampak z menoj na vseh poteh otoka, ne bo dosti počitka. Nisem ženska, ki se bi predajala sončnim žarkom in ležanju na plažah.
Oh, niti najmanj. Škoda časa, za trenutke, ki so lahko izgubljeni v lepotah te narave:)) Z menoj se boste potili, divjali, vzdihovali in malo vas bo tudi strah!:))

Naj vas ne bo strah, že prvi dan. Ladja se še maje na vodi, vidim jo!
In, tudi to vem, da ženska na krovu prinaša nesrečo, zato! Če bo med plovbo skozi Atlatnik, kaj narobe, že zdaj obljubim, da skočim prva!
Voda ima 19 stopinj in ko mi bo dovolj vroče, bom zagotovo skočila:)) Vroča ženska, v hladnem morju...pomeni samo knajpanje in to je zdravo:))

Ampak pazi zdaj! Dragi moški, tokrat pa se ne delat junake in heroje in skakati za menoj, da mi rešite mojo, mokro ritko:))
Opozarjam! Ker to ni več Jadran, in ni niti Sredozemlje, tole je čisto pravi Atlantik.
Ne bom odgovarjala, če vam bo kakšen morski pes dihal za ovratnik ali pa vas odnesel orjaški kit.
Orke bomo že šli pogledat v Loro Park!

Še manj pa ne želim, da ne bi kdo opazil, kako je mene poljubil delfin. Samo toliko, da ne bi bil kdo slučajno ljubosumen:))

Sem opozorila! Zame naj vas ne skrbi, če pa se že slučajno rešim varno na obalo, bom pa že znala poiskati kakšno prijetno, umetno dihanje.
Blond lase, na črni mivki, bodo pa menda že opazili. Zato smo pa tisto, s fugami prej preverjali, kajne? Ni bilo kar tako, za šalo! Na črno gre vse!

Evo, sem vam rekla, kaj plava tu okorg vse....Da mi kdo ne skače!!!!!! Dokaz je viden, že ob prvi uri plovbe..

slika 550578


Zapuščamo obalo Playa de Americas.... Meni tole ime plaže tukaj na španskem otoku, nič kaj lepo ne zveni...ampak dobro...
To je najjužnejša in najlepša plaža na Tenerifih. Tople, dolge, črne plaže, z nevejetnimi valovi....Te vam pokažem naslednjič. tik izpod svojih kopalk:)

Peljemo se torej vzdolž JZ obale, še malo višje proti mestu Los Gigantes. Kraj, kjer vam zastane dih, ob pogledu na tole....
Ste ostali brez besed? Jaz sem...

slika 550579


Meni najlepši del otoka, kjer se lepo vidi, kako strmo se je pred miljoni let dvignil ognjenik El Teide, ki je danes najvišji vrh Španije in tretji najvišji ognjenik na svetu.

Po nekaterih legendah, naj bi bili otoki verige, tudi Tenerife, zgornji vrhovi Atlantide, ki je po katastrofi izginila pod oceansko površino. Najstarejšo poznano človeško naselbino na otoku, ki datira približno v leto 200 pr.n.š., so poseljevali ljudstvo Gvanči.Tudi po standardih kamene dobe so Gvanči poznali le malo tehnologije. Oblačili so se v živalske kože in živeli v votlinah na otoku.

slika 550580

Najstarejši gorski masivi so se z dna Atlantskega oceana dvignili s pomočjo ognjeniških izbruhov, ki so prispevali, k rojstvu otoka pred približno 12 milijoni let.
Otok, kot ga poznamo sedaj, je nastal pred približno 3 milijoni let, z združevanjem treh različnih otokov, ki so zrasli na mestu masivov Anaga, Teno in Valle de San Lorenzo.
Zopet, kot posledica aktivnosti ognjenika El Teide. Osrednji vrh na otoku, je viden iz večine delov otoka in daje nekakšno orientacijo, kje na otoku se nahajate.
Tako z obale, kot tudi iz notranjosti celine. Dviga se nad površino bivših izbruhov, ki je na nekaterih mestih dolga kar 17 km.

slika 550581


V tišini vas prepustim tem lepotam.... Ostajam brez besed! No, vsaj narava me lahko utiša in seveda kakšen moški, nežen poljub!

Prihodnjič pa....gremo med krokodile!

Komentarji 20

če želiš komentirati, se
snebetje
snebetje1 leto nazaj

roza fuge na črnih ploščicah...super zgleda

tigers
tigers1 leto nazaj

Tvoje potovanje je prineslo prijetno svežino. Berem in potujem s tabo.

princessss
princessss1 leto nazaj

Hvala Sebastian in dobrodošel na teh poteh z menoj:))

borigi
borigi1 leto nazaj

Ponovno si čudovito popisala tvoje potepanje pa čeprav sem si zapomnil le tvojo obljubo: "Z menoj se boste potili, divjali, vzdihovali in malo vas bo tudi strah!:))" Le to mi zveni v glavi... in pa z delfinom, no z njim se moram pa še nekaj pogovorit ;-))

princessss
princessss1 leto nazaj

@borigi me je spet prijetno nasmejal:))) Hvala, jutranji nasmeh prav pride. Tisto z delfinom pa, ah se bosta že sama po moško zmenila;)) Sej morski pes je tud špegal:))

princessss
princessss1 leto nazaj

Jaz sem samo obljubila, da bom skočila......;)))

borigi
borigi1 leto nazaj

sporočam, da v Atlantiku skoraj ni več morskih psov, delfini pa so vse redkejši ;-))

princessss
princessss1 leto nazaj

Le kaj si jim obljubil, da so odplavali?.....;))))))

borigi
borigi1 leto nazaj

nebi v družbi dame... ;-)))

princessss
princessss1 leto nazaj

Aha...razumem, moški z bontonom:))

borigi
borigi1 leto nazaj

:-))

simontin
simontin1 leto nazaj

Če je tole začetek, kaj vse nam bo lepega še videno?
Lepo podoživeto. Skakat v vodo, te pa ne bi pustil!:P

princessss
princessss1 leto nazaj

Nekaj še bo videnega ja:)

Purts
Purts1 leto nazaj

Moč spodaj je bila..Z vročino je nastala ta ploščica, da fugo si ji dodala.....in ta živa skala ki raste iz dneva v dan... Všeč mi je ko brem, da cilj ni tako važen kot je sama pot... :)))))

princessss
princessss1 leto nazaj

Živa je skala, pesek je vroč, da se ga komaj lahko dotikaš. Pot je pomembna ja. Na kateri vztrajno upamo, da dosežemo cilj...:)

martinela
martinela1 leto nazaj

madonca, prava strokovnjakinja za tisto področje....lepo napisano...

princessss
princessss1 leto nazaj

Moj najljubši predmet je bila geografija, tudi tematika tektonskih premikov;)

princessss
princessss1 leto nazaj

Ma premiki so vedno zanimivi, pa kakršnikoli so že....:))

Temida1959
Temida19591 leto nazaj

Res zastane dih ob pogledu na vse te krasote.

princessss
princessss1 leto nazaj

Čari narave so res neverjetni:)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev