Bog je ustvaril...

17. marec 2009 ob 22:57 | 366
Bog je ustvaril kravo...Rekel ji je: ”Morala boš na polje s kmetom in tam ves dan trpeti na vročem soncu; morala boš imeti teleta in dajati kmetu mleko.

Določam ti življenjsko dobo 60 let.”

Krava je dejala: ”Tole življenje je dosti pretežko, da bi zdržala 60 let. Zmeniva se za 20 let, jaz pa ti vrnem preostalih 40 let.” ”Prav”, je rekel Bog.

Drugi dan je Bog ustvaril psa...Bog mu je rekel: ”Ti boš ves dan sedel pred vrati gospodarjeve hiše in lajal na vsakogar, ki pride mimo. Dajem ti življenjsko dobo 20 let.”

Pes mu odvrne: ”Veš, 20 let je pa kar malo preveč, ce bom moral vse življenje lajati. Daj mi 10 let, jaz pa ti vrnem preostalih 10 let.”
”Prav”, je rekel Bog.


Tretjega dne je Bog ustvaril opico...
Bog ji je rekel: ”Ti boš zabavala ljudi in uganjala norčije, da se ti bojo smejali. Tudi tebi dajem 20 let.”

Opica pa mu odvrne: ”Kaj?!? 20 let uganjanja norčij? To je vendar dolgočasno. Pes ti je vrnil polovico svojih let, zato ti jih bom tudi jaz, prav?” ”Prav”, je rekel Bog.


Na četrti dan je Bog ustvaril človeka...Rekel mu je: ”Jej, spi, igraj se in se zabavaj, seksaj in uživaj. Nic ti ni treba početi. Ves čas samo uživaj. Tudi tebi dam 20 let.”

človek se razburi: ”Kaj?!?! Samo 20 let?! To pa že ne. Ves kaj, vzel bom svojih 20, pa se tistih 40 od krave, pa psa in 10 od opice. Tako bom imel skupaj 80 let. Velja?” ”Prav”, je rekel Bog.

Zato torej prvih 20 let v glavnem spimo, jemo, se igramo, zabavamo, seksamo, uživamo in nič ne delamo. Naslednjih 40 let suženjsko garamo, da preživimo svojo družino. Nato 10 let uganjamo opičje norčije, da zabavamo svoje vnuke. Zadnjih 10 let pa posedamo pred hišo in lajamo na vsakogar, ki pride mimo...

lepo nočko vsem ... :))

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
-karmen-
-karmen-9 let nazaj

Fenomenalno napisano =)

dusankragelj
dusankragelj9 let nazaj

Tole si pa odlično izpeljala...ni kaj ! Zgodba ima nauk , da boljšega ni ! Ti,ti....znaš, znaš..! ČESTITAM !

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev