brodolom

03. oktober 2009 ob 16:21 | 276
BRODOLOM
Moški, ovca in pes so edini preživeli strahoten
brodolom. Morje jih je popolnoma izmučene naplavilo na samoten otok sredi karibskega morja. Potem ko so že nekaj dni preživeli na tem otoku, jim je prišlo v navado, da so vsak večer odšli na obalo in opazovali sončni zahod.
Nekega večera je bilo nebo posebno lepo rdeče. Visoko v stratosferi so koprenasti oblački, meteorologi jih imenujejo cirusi, obarvali nebeški svod v nežno rdečkasto barvo, poletni vetrič pa je pihljal nežno in ravno prav toplo valovi so enakomerno butali ob skale; noč je bila kot naročena za romantična sanjarjenja. in ko so tako vsi trije sedeli tam na obali, je ovca moškemu postajala bolj in bolj všeč.
Počasi je stegnil roko in objel ovco okoli vratu. Pes je postal ljubosumen, začel je jezno
renčati, kot če bi mu hoteli vzeti posodo s hrano sredi obroka. Moški je hitro odtegnil
roko z ovce in pes se je umiril. Vsi trije so potem še naprej uživali ob opazovanju sončnega zahoda, ampak večer ni bil več tako lep kot prej.
Minilo je nekaj dolgih tednov pričakovanja, da bo mimo prišla kakšna ladja in jih pobrala,
vendar se to ni zgodilo. Očitno so komercialne linije potniških in tovornih ladij potekale daleč stran od samotnega otočka.
Potem se je nekje zgodil še en brodolom. Edina preživela potnica je bilo mlado dekle, visoka, atraktivna črnolaska, najlepša ženska, kar jih je moški kdaj videl. Bila je v precej slabem fizičnemstanju,kosojonašli.Moški jo je dolgo zdravil in negoval.
Ko je bila lepotica spet zdrava, so jo vzeli s sabo na svoj vsakodnevni večerni ritual opazovanja
sončnega zahoda. Spet je bil čudovit večer, rdeče nebo, koprenasti oblački in topel večerni vetrič. Valovi so enakomerno butali ob skale. Poletna noč, kot ustvarjena za ljubezen ... Ni trajalo dolgo in moški je spet začutil v sebi tisti nemir kot nekoč. Boril se je z viharjem čustev v sebi in čutil je, da je to vnaprej izgubljena bitka. Končno se je vdal. Počasi in nežno se je sklonil in mlademu dekletu zašepetal na uho:
▶ A bi lahko prosim peljala psa malo na sprehod?

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev