2. Romski invalid III. Kategorije

29. marec 2010 ob 13:35 | 235
Rajko Šajnovič
Šmihel 74, 8000 Novo mesto

Datum: 8.3.2010

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve
Kotnikova 5
1000 Ljubljana

Zadeva: Pritožba zoper centra za socialno delo Novo mesto

Podpisani Rajko Šajnovič roj. 10. 12. 1947 leta. Stanujoč v Šmihelu 74 Novo mesto. Poročen, brez premoženja. Delovni invalid III. Kategorije.zaradi obrabe hrbtenice. Prejemam denarno nadomestilo v višini edinega vira preživljanja (obrazec priložen). Poleg plačila na položnice s strani banke dobim v roke le (potrdilo priloženo). Moje zdravstveno stanje se je poslabšalo (zdravniško potrdilo priloženo) največji vzrok je neprimerno stanovanje brez sanitarije ter onesnaženo okolje (potrdilo zdravstvene inšpektorice je priloženo). Žena je tudi bolna in je še vedno tujka brez kakršne koli oblike socialne pomoči ter brez ponosa…Vam pišem pritožbo zoper centra za socialno delo Novo mesto.

Obrazložitev:

Dne, 18. 02. 2010 sem prejel s strani navedenega centra 300 evrov izredne denarne pomoči za nabavo drva za kurjavo. (potrdilo je priloženo). Dejstvo je, da sem za odpadna drva plačal navedeni znesek. Ker imam stari štedilnik se je pokvaril (več nukelj) ali sežgan?, da se je kadilo v stanovanju in s tem ogrožalo naše zdravje še dodatno (prehlad, kronični bronhitis)…zato sem za preostali denar kupil novi električni radiator, v trgovini pa prehrambene artikle v višini več kot 120 evrov. Pri kmetih pa sem kupil 10 vreče krompirja ker je ceneje. Socialnemu delavcu gospodu Tadeju Lamovšek sem poslal račun le za električni radiator ter za odpadna drva. Žena pa je izgubila račun iz trgovine EVRO ŠPIN kjer smo kupili prehrambene artikle. Račun za prevoz pa se ne dobi. Vse to sem pismeno navedel ter poslal g. Tadeju. A mi je nazaj odgovoril kot je navedeno v POTRDILU O PORABI SREDSTEV IZREDNE DENARNE SOCIALNE POMOČI. Prosil sem ga, da se naj sam prepriča in vpraša priče (v trgovini pri gospodinji kjer sem kupil krompir ter šoferja osebnega avtomobila, ki mi je navedeno dostavil oz. pripeljal domov)…kot dokazno gradivo. Kajpak. Žal tega g. Tadej ni želel razumeti niti upoštevati? Ne nazadnje sem mu odgovoril, da mu bom denar vrnil nazaj, ko bom imel malo več denarja. Odgovoril pa mi je, da bom moral plačati najkasneje do 1. aprila 2010 oz. ko bom dobil denarno nadomestilo. Zelo sem razočaran. On, ki je sam socialni delavec in ve, da sem socialno ogrožen, da sem bolan, da sem star 62 let in invalid…je oz. točno ve, da ni ravnal korektno in človeško? Ali je bilo njegovo početje nezakonito? Menim, da gre za MRŽNJO glede tega ker pomagam posameznim romskim družinam, ki si sami ne znajo in ne morejo pomagati zaradi nevednosti in notranje nemoči, ki imajo še hujše probleme in težave z g. Tadejem…g. Tadej pa dobro pozna mojo e-pošto in ve, da jim jaz pišem razne prošnje in pritožbe…več ne bom komentiral, da me ne bo g. Tadej še bolj mrzil in sovražil...

Spoštovani,

Prosim vas, če je mogoče, da bi me razumeli in mi oprostili s tem, da bi glede tega plačila, ki bi ga moral vrniti nazaj g. Tadeju, bil OPROŠČEN. Menim, da sem navedeni znesek uporabil za pomembne in koristne namene oz. za odpadna drva, ki sem jih že uporabil za električni radiator, da imam v stanovanju toplo ter za pomembno prehrambene artikle, da vsaj do 1. aprila 2010 z ženo zaživimo človeka vredno življenje oz. da ne bova lačna.
Za ugodno rešitev moje prošnje oz. pritožbe se vam že za naprej lepo zahvaljujem in vas pozdravljam. Opravičujem se vam za morebitne pisne napake.

S spoštovanjem,

Rajko Šajnovič l. r.

Opomba: Odgovora še nisem dobil?

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev