3. Zdravnica še vedno krši pacietove pravice Romkinje

05. maj 2010 ob 10:21 | 207
Avtor: Rajko Šajnovič

3. Zdravnica še vedno krši pacientove pravice Romkinje

4. 5. 2010 sem bil kot zdravstveni pooblaščenec pacientkine Antonije Brezar v drugič pri njeni lečeči zdravnici Car Mihaele. Tokrat je bil moj namen soočenje med zdravnico in pacientkino ker se je zdravnica zlagala, citiram:
1. Da ni rekla pacientki Antoniji Brezar: »Ne morem vam pomagati«, ko ji je pokazala poškodovano roko, ki je bila okoli prstov in zapestja zelo otečena in boleča? Svojo napako je med soočenjem priznala. Dvomim, da pa bo to priznala tudi pristojnim oz. javno?
2. Da ni bila prisotna, ko je pacientka prinesla zdravniško potrdilo oz. izvid kirurga, da so ji odstranili mavec in da je za nadaljnjo zdravljene roke pristojna zdravnica? Zdravnica pa je naredila napako. Izvide kirurga je imela v roke, prebrala in nato pacientki vrnila nazaj namesto, da bi jih zadržala pri sebi oz. v zdravniško kartoteko kjer bi morala obenem tudi zapisati datum, navodilo za nadaljnjo zdravljenje, diagnozo? Menim, da gre za diskriminatorni odnos zdravnice do pacientke. SO PE KAVA KERI?/Kaj se to dogaja?

In ravno te izvide sedaj zahteva zdravnica od mene? Obljubil sem ji, da jih bom prinesel. 26. 4. 2010 sem šel na kirurgijo oz. v sprejemno pisarno in prosil za izvide. Rekli so mi, da jih ne smejo dati oz. da moram imeti dovoljenje uprave splošne bolnišnice Novo mesto. Šel sem do vodja pravne službe v Splošni bolnišnici Novo mesto kjer je ga. Zdenka KRALJ zapisala zapisnik sestavljen v zadevi seznanitve z osebnimi podatki…istovetnost kot zdravstvena pooblaščena oseba še z osebno izkaznico. Med drugim piše v zapisniku, da mi bodo fotokopije zahtevane medicinske dokumente posredovane po pošti na moj naslov. Zapisnik je lastnoročno podpisan. Čudim se kako to, da še do danes nisem dobil navedene medicinske dokumente po pošti? Čudim se kako to, da jih niso posredovali na naslov Zdravstvenega doma oz. osebno v roke dr.Car Mihaeli? Menim, da gre za diskriminatorni odnos zdravnice do pacientke in do zdravstvenega pooblaščenca Rajka Šajnoviča. SO PE KAVA KERI?/Kaj se to dogaja?

Čudim se, da je zdravnica Car Mihaela 4. 5. 2010 v prisotnosti pacientke in Rajka Šajnoviča, povabila še eno drugo kolegico oz. zdravnico brez našega privoljenja, vednosti, obrazložitve oz. zakaj, kako in na kakšen način? Menim, da gre zopet za disriminatorni odnos do pacientke in Rajka Šajnoviča. SO PE KAVA KERI?/Kaj se to dogaja? Zdravnica po domače KHALAVI ROMEN, GORE NEK ROMNI/Laže ROME, huje kot CIGANKA. Zakaj? Zato ker se boji resnična dejstva ker je in še vedno krši pacientkine pravice Antonije Brezar.

4. 5. 2010 pacientka prinese in izroči novi zdravniški izvid specialista splošne kirurgije dr. Igorja KOTARJA. Po hudi krivici oz. napaki zdravnice Car Mihaele, v tem izvidu med drugim piše, citiram:
Pregledan RTG posnetek z dne 26. 4. 2010 je vidno stanje po že zaraščeni frakturi desnega radiusa v distalnem delu, ostala je dorzalna diskolacija, sklepna ploskev radiusa je nagnjena dorzalno za okoli 20 st. Vidno je tudi stanje po zlomu stiloidnega odrastka ulne, kjer pa je nastala pseudoartoza.
TH: masaža z Voltaren gelom, analgoantirevmatik, izogiba naj se večjim obremenitvam zapestja. Pri delu lahko uporablja ortozo za zapestje. Korektivno osteotomijo odklanja…

Pacientka ni bila seznanjena o podrobnosti te operacije. Kot nepismena, prestrašena, nevedna…je že bila v preteklosti na operacijo pod narkozo in se je komaj zbudila…ker je že stara ženska, bolna in… je res odklonila operacijo. Rešitev pa vidi in išče pri zdravnici, ki najprej zanika svoje napake potem pa jih prizna in reče, citiram: »Ja. Mogoče. Pa sem pozabila?« Pacientka se upravičeno boji operacije ker je bolna še za zaradi druge oblike bolezni. Čaka na različne preiskave, ki še potekajo. Zato želi pacientka na drugi način zdravljenja brez operacije. Po moji prošnji je zdravnica komajda obrazložila kakšen je postopek operacije. Zopet je šlo za diskriminatorni odnos zdravnice do pacientke in Rajka Šajnoviča. Če bi zdravnica pravočasno ukrepala do te težke ali zapletene operacije nebi prišlo? Žal.Tudi tokrat nismo našli skupni sporazumni dogovor ne jezika in ne dialoga?..ker nisem tako visoko šolan, izobražen, strokovnjak na področju medicine, ker ne znam lagati kot zdravnica, ne znam prekrivati resnična dejstva kot zdravnica, ker ni moja formula, da bi se obnašal mačehovsko, hladno, arogantno in…kot je to zdravnica, javno poročam, da sem nemočen in da potrebujem med drugim pomoč zastopnika pacientovih pravic g. Roberta Sotlerja. Poročanje se nadaljuje oz. še sledi do prihodnjič!

SO PE KAVA KERI?/Kaj se to dogaja?
AKO HINAŠ ROM, HINAŠ SAMO ROM/Če si Rom, si le Cigan

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev