Javni klic na pomoč

07. september 2010 ob 10:44 | 140
Takole sem pisala pritožbo zoper navedene odločbe! Zelo so mene in mojega moža Rajkota, razočarali! Prepričana sva oz. sem in verjamem, da bodo pristojni razumeli in upoštevali najino, mojo revščino in naredili vse, da bom upravičena do zdraviliščnega zdravljenja?

Jovanka Šajnovič
Šmihel 74
8000 Novo mesto

Datum: 7.9.2010


Ministrstvo za zdravje
Ljubljana
Zdravstvena komisija

Zadeva: Pritožba zoper odločbo št. 290000-18070-4612/ 2010/2 z dne 25. 08. 2010

Podpisana Jovanka Šajnovič, roj. 02. 10. 1951, stanujoča Šmihel 74. Novo mesto, se pritožujem na vašo odločbo pod zgornjo številko, ker menim, da sem kot pacientka opravičena do zdraviliščnega zdravljenja.

Obrazložitev:

V bolnišnici Novo mesto, na nevrološkem oddelku, sem ležala 25 dni. Zdravila sem se zaradi motenj pri hoji, hudih bolečin v hrbtenici in nogah. Devet mesecev sem imela težave z ravnotežjem pri hoji. Večkrat sem padala in se tudi poškodovala, zaradi česar sem imela mavec na nogi. Hodila sem lahko le po stanovanju in dvorišču. Bolečine so bile hude oz. tako močne, da sem morala na zdravljenje v bolnišnico. Zdravljenje je bilo uspešno in že lahko hodim.

Mož Rajko Šajnovič se je iz hvaležnosti javno zahvalil celotnemu osebju na nevrološkem oddelku in Upravi bolnišnice Novo mesto.

Negativni odgovor za nadaljevanje mojega zdravljenja v zdravilišču me je zelo razočaral, ker sem na podlagi obljub pričakovala pozitiven odgovor. Menim, da je ocena zdravnika Matjaža Rožembergarja nekorektno in ne-človeška. V odločbi je navedel, da nisem upravičena do zdravljenja v naravnem zdravilišču. Menim, da gre v mojem primeru za sovraštvo zdravnika do drugačnih, gre za sovraštvo do Romov. Romi koti pacienti dobro poznamo tega zdravnika, ki ima do nas hladen odnos. Prosim, da pristojni organ oceni in razišče sporno odločitev zdravnika Rožemberga.

Močno upam in si želim, da me pošljete v zdravilišče, ker le v tem vidim uspešno zdravljenje – le tako bom lahko hodila kot nekoč. Ne obravnavajte in ne sodite me po drugačnosti. Pomagajte mi rešiti moje bolečine. Pomagajte mi s srcem, dušo in telesom. Nisem kriva, če je mož Rom. Rada ga imam in ljubim ga, zato mi ne smete zameriti.

Menim, da gre v mojem primeru za kršenje pacientovih pravic in v primeru negativnega odgovora bom izrabila vsa pravna sredstva, da zaščitim svoje pravice, ki so mi dane s pozitivno zakonodajo.

Lep pozdrav in uspešen dan.


Jovanka ŠajnovičV vednost:

- Zdravstvena komisija zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije,
- Splošna zdravnica Natalija Škufca Srebrnjak,
- Ministrstvo za zdravje.Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev