Pomoč ROMOM

28. avgust 2010 ob 10:11 | 182
Takole sem in še vedno pomagam Romom pisati razne vloge, pritožbe…

Elvis Jurkovič
Mihovica 33
8310 Šentjernej

Datum: 27.1.2009

Ministrstvo za delo, družino
in socialne zadeve
Kotnikova 5
1000 Ljubljana

Zadeva: Pritožba zoper Centra za socialno delo Novo mesto

Podpisani ELVIS JURKOVIČ sem dne 15. 01. 2009 pri pristojnem centru za socialno delo Novo mesto vložil prošnjo za dodelitev izredne denarne sociale pomoči. Žal sem dobil negativni odgovor? Ker menim, da so mi s tem kršene moje, ženine in hčerine temeljne človekove pravice in svoboščine Vam pišem pritožbo zoper pristojnega centra za socialno delo Novo mesto.

Obrazložitev:

Družina Jurkovič Elvisa se resnično preživljamo z denarno socialno pomočjo in otroškim dodatkom. Izredno denarno socialno pomoč prosim ker smo se trenutno znašli v težkem socialnem, materialnem, stanovanjskem in življenjsko ogroženem položaju kot je že splošno znano tako pristojnem centru v Novem mestu kot tudi preko sredstva javnega obveščanja. Dejstvo, da prosim izredno denarno socialno pomoč je, da smo se dejansko znašli v težkem delnem že navedenem položaju in ne le samo zaradi dejstva, da smo se v sporu s sosedi znašli v ogroženem položaju. To je sicer res. Zaradi tega sem sam našel rešitev s tem, da smo bili prisiljeni zapustiti svojo barako, svoje stanovanje, naš dom. Sedaj, ko sem s svojo revno družino pobegnil k svoji materi v Šentjerneju pa smo brez doma.

Ker sem skorajda nepismen se Vam opravičujem, da ne najdem tiste pomembne izraze, da bi Vam vse znal povedati? To ve le moje srce in Bog, kako smo se sedaj znašli v revščini in človeka nevredno življenje? Vem pa le to, da resnično in dejansko potrebujem izredno denarno socialno pomoč zlasti sedaj v tem hudem zimskem času; mraz, brez lastne strehe nad glavo, brez pomembne sanitarije, brez veselja, sreče in ponosa, brez pomembnega varstva moje hčerkice JERNEJE MIKLIČ, ker nimam svojega lastnega stanovanja, ker je težko, neprimerno in nerodno bivati in spati s drugimi člani oz. nekaj dni pri materi, ki živi skupaj s mojim bratom, ki ima sam dva majhna otroka in s mojo sestro, ki ima tudi sama svojega mladoletnega otroka…potem spimo nekaj dni pri drugem bratu, ki ima sam tri mladoletne otroke in…morate si misliti kako se počutim, kako moje revno srce trpi, kako mi je nerodno…veste kaj so otroci, ki se igrajo. Mnogokrat pride tudi do otroškega nedolžnega pretepa in zato ne moremo tepsti svoje otroke. To so čudni običaji nas Romov, ki jih Vi, ne poznate. Pomeni tudi to, da moramo v takem primeru tudi mi prispevati kot plačilo za bivanje v drugih stanovanjih tudi, če so to člani naše romske družine plačati kakšnih 10/50 evrov za uporabo skupne obveznosti plačila za luč, vodo, bivanje in tudi za prehrambene artikle ali po domače rečeno za hrano…res pa je, da je edina možna rešitev v tem, da bi si priskrbel oz. kupil kakšno že rabljeno prikolico.

Spoštovani,
Za ugodno rešitev moje žalostne in resnične pritožbe in za pozitiven odgovor se vam že za naprej prav lepo zahvaljujem v mojem imenu v imenu moje žene Valerije in v imenu hčerkice Jerneje, ter v imenu naše skupne revščine in človeka nevredno življenje. Obljubim vam, da vam bom po vaši presoji oz. želji priložil potrdila za vse za kar bom uporabil izredno denarno socialno pomoč?

Od srca vas prosim, za razumevanje, za pomoč in za rešitev,

Lepo Vas pozdravljam v imenu moje revne družine,

ELVIS JURKOVIČKomentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev