Romski invalid III. Kategorije

29. marec 2010 ob 13:19 | 361
Rajko Šajnovič
Šmihel 74
8000 Novo mesto

Datum: 16.3.2010

TELEKOM SLOVENIJE
Cigaletova 15
1000 Ljubljana

Zadeva: Prošnja za oprostitev zapadlega dolga

Dovolite, da vam po tej poti stisnem roko v pozdrav. Podpisani Rajko Šajnovič star 62 let. Stanujoč v Šmihelu 74, 8000 Novo mesto. Delovni invalid III. Kategorije zaradi bolezni hrbtenice, žilne bolezni in poškodbe desne noge. Poročen, brez premoženja. Uživalec denarnega nadomestila v višini edinega vira preživljanja 360, 75 EUR mesečno. Žena je tujka in brez kakršne koli denarne socialne pomoči. Je bolna pod diagnozo (astma). Vam pišem prošnjo za oprostitev zapadlega dolga pod: VL 83612/2008 in VL 101376/2008.

Obrazložitev:

Vem, da nisem poravnal zaostali dolg v celoti. Spomnite se da sem izčrpal vse svoje poti – in izčrpal tudi sam sebe, da bi našli skupni jezik in dialog. Povedal sem vam, da vam lahko v obliki dolga dam le svoje številne romske projekte in celo novi računalnik, ki sem ga kupil na kredit in…da bi poravnal svoj dolg na vaš naslov. Takrat sem imel telefon, ki je imel številko: 07/3347 181. Pripravljen sem bil dolg odplačevati tudi na mesečne obroke po možnosti največ do 50 evrov mesečno in..a so bile moje prošnje in klice na pomoč brez koristi? Nasprotno. Stroški so bili vsak mesec večji in ne nazadnje ste naredili sodniški pregon oz. blokado. Danes imam neplačani dolg od leta 2008 v višini pod: VL 83612/2008 – 966,83 evrov in pod: VL 101376/2008 – 317, 25 evrov.

Od že navedenega zneska denarnega nadomestila 360,75 evrov mesečno odplačujem stari kredit več kot 80,00 evrov. Na položnice za elektriko od 75,00 do 85, 00 evrov, za vodo 45,00 evrov, za telefon do 45,00 evrov in za internet do 22,00 evrov…lepo vas prosim. Kaj to pomeni za mene in za mojo ženo? Pomeni socialni problem in nečloveka vredno življenje. Veste, da sem na finančni podlagi najrevnejši Rom v občini Novo mesto. Lepo vas prosim. Kje je hrana za preživetje? Nekoč je bilo lažje, ko je žena čeprav ni Romkina morala za dodatni vir preživljanja prosjačiti od hiše do hiše od bloka do bloka od smetnjaka do smetnjaka za hrano. Da nisva bila lačna. Sedaj pa že več kot sedem mesecev odkar ima poškodovano nogo pa žal nimamo več te možnosti in dobrote. Prosim vas. Kaj to pomeni? Pomeni po domače rečeno, REVŠČINA!

Kaj naj naredim? Če bi zadel na LOTO sedmico bi vam veselo, srečno in ponosno poravnal navedeni dolg v celoti? Na drug način si ne znam in ne želim pomagati. Res je kar pravijo novinarji, da sem »KOT ROM PREVEČ POŠTEN« Čeprav sem finančno najrevnejši sem vesel, srečen in ponosen, da sem »NAJBOGATEJŠI« Notranje. Po srcu, duši in telesu. Nisem kriv, če sem Rom. pomembno in dragoceno je, da sem človek. Lahko mi vzamete še to mojo revščino, ki jo imam? Nikoli in nihče pa mi ne more vzeti mojega velikega človeka v meni!
Če ste prijazni in če imate srce na mesto potem me boste razumeli in mi pomagali, da bomo skupno našli rešitev, jezik in dialog? Sami ste ugotovili, da mi s strani banke ne morete vzeti tistega ubogega denarnega nadomestila, ki ne zadošča niti za osnovno prehrano? Trajnik oz. več denarja pa nimam. Vzeli ste mi že 300 evrov, ki sem ga dobil kot regres, ki sem ga komaj čakal, da z ženo zaživimo vsaj teden dni človeka vredno življenje oz. da nebi bila lačna? Če ste prijazni in če imate srce na pravo mesto se mi boste usmilili in mi v tem letu 2010 ne boste vzeli regres? Ne nazadnje vam ponujam roko in možno rešitev plačila zaostalega dolga? Zato vam predlagam naslednjo rešitev:
1. Da mi oprostite že navedeni dolg v celoti in umaknete blokado, ki jo imam sedaj? Zakaj? Zato ker lahko le pod tem pogojem zaprosim svojo banko za novi kredit in tako bi vam lahko odplačal dolg v celoti ali pa vsaj polovico? Odvisno bo višina kredita. Če bom dobil več denarja vam bom lahko odplačal več denarja, če pa bo znesek kredita manjši pa vsaj polovico?
2. Da vam dam svoj računalnik, ki sem ga kupil in za njega plačal okoli 800,00 evrov? Ostali znesek dolga pa na mesečna obročna odplačevanja dolga?
3. Da vam vsak mesec odplačujem dolg po 50,00 evrov?
4. Da vam dam protivrednost oz. svoja številna romska dela, ki jih ustvarjam kot Romski pesnik, pisatelj, prevajalec in svobodni umetnik…za navedeni dolg?

Odločitev je vaša? Na koncu se vam za ugodno rešitev prav lepo in prisrčno zahvaljujem. Opravičujem se vam za vaš dragoceni čas in za morebitne pisne napake.

Prosim za razumevanje,

S spoštovanjem,

Rajko Šajnovič l. r.

Opomba: Odgovora še nisem dobil?

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev