Stanovanje strahov

08. avgust 2010 ob 20:41 | 149
Takole kličem na pomoč !

Rajko Šajnovič
Šmihel 74
8000 Novo mesto

Datum: 8.8.2010

MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE
ZDRAVSTVENI INŠPEKTORAT REPUBLIKE SLOVENIJE
Območna enota Novo mesto


Zadeva: Prošnja za inšpekcijski pregled stanovanja

Spoštovani,

Sem Rajko Šajnovič, delovni invalid III. kategorije, Rom iz romskega naselja Šmihel. Stanujem v skupinski stanovanjski enoti, ki je že predvidena za rušenje in je neprimerna za bivanje.

Kličem vas na pomoč, ker so strešne kritine ostarele, uničene...Večkrat imam poplavo v bivalnem prostoru, zato je prostor nenehno vlažen in iz zdravstvenih razlogov neprimeren. V času dežja pa obstoja nevarnost, da bo mene ali mojo ženo ubila elektrika. Električna inštalacija je zastarela in že dotrajana, že kar nekajkrat me je elektrika stresla, zato sva z ženo v strahu, da se bo nama kaj zgodilo. V zadnjem času imava elektriko izklopljeno, kar pa nama otežuje življenje, saj nimava možnosti kuhanja in opravljanja drugih stvari. Bojim se tudi, da bo zaradi kratkega stika prišlo do požara. O omenjenem stanju sem obvestil Mestno občino Novo mesto, ki je lastnik stanovanja in Center za socialno delo Novo mesto, kjer sem dobil odgovor, da moram o tem poskrbeti sam. Zadevo sem začasno saniral z polivinilasto ponjavo, ki sem jo dobil v dar, je pa to le začasna rešitev. Za adaptacijo strehe nimam denarja, saj ga nimam niti za preživetje.

Ker vem, da je ogroženo moje in ženino življenje, zdravje in premoženje, vas prosim, da pregledate in ocenite nepravilnosti in o tem obvestite lastnika stanovanja in pristojne organe pregona.

Lep pozdrav,

Rajko Šajnovič

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
rsajnovi
rsajnovi7 let nazaj

Opomba: Če si reven, bolan, invalid, socialno, zdravstveno in stanovanjsko ogrožen je brez pomoči in rešitve? In če si Rom, si le CIGAN!

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev