Predstavitev kategorij portala SiZvezda.com

27. december 2009 ob 14:50 | 282
V zadnjih letih smo lahko bili priča neverjetni rasti nekaterih bolj ali manj znanih portalov z videoposnetki, kot so youtube, clipfish v tujini in nenazadnje mojvideo pri nas. Skoraj vsak zamišljen scenarij se je kot kaže že nekomu nekje zgodil in ne samo to, zraven je kot po pravilu vedno nekdo, ki to posname in pošlje v širni svet medmrežja. Razen nekaterih svetlih izjem, ki jim je npr. youtube prinesel slavo, pa se le redko kateri posameznik proslavi s svojimi talenti in kaj kmalu s svojim prispevkom potone nazaj v ta dnevno naraščajoči ocean videoposnetkov. Mi to vsesplošno lastnost video-portalov poskušamo omejiti na svoj način. Kot prvo s kategoriziranjem vsebin in kot drugo z dejansko nagrado za tiste najbolj priljubljene sodelujoče v vsaki izmed njih. Pa pojdimo lepo po vrsti. Najprej kategorije:

Glasba: Veliko nas je takih, ki brez težav zapojemo pod tušem ali pa v avtu, manj nas je tistih, ki si to upamo pred prijatelji, še manj pa tistih, ki si to upajo pred neznanimi ljudmi. Ali pa si to želijo pa za to nimajo priložnosti. Prav tako pa babica, dedek, ata, mama in brat niso vedno najbolj objektivna žirija, ker nas imajo radi in se še najbolj zgrešena intonacija v njihovih ušesih prikaže kot balzam za dušo, medtem, ko se je ob naših zvokih sosedova mačka že zdavnaj skrila pod preprogo, kanarček pa je spakiral kovčke in samo še čaka, da mu odprejo kletko. Zato je zagotovo najboljši prvi korak na poti k slavi in živemu občinstvu, predstaviti svoj izdelek v najboljši obliki in prepustiti neznancem ocenjevanje naših sposobnosti, da vsaj malo dobimo občutek, kako na naše glasbeno ustvarjanje gledajo drugi. V tej kategoriji je prostor za soliste, duete, band-e, zbore, instrumentalne soliste ali skupine…

Komedija: Smeh je pol zdravja, to vemo skoraj že vsi. Pri nas je skoraj že kot po pravilu komedija povezana s skeči (TV Dober Dan, A si ti tut not padu) je pa moč opaziti porast posebne oblike komedije, ki se ji reče stand-up. V tujini, predvsem v ZDA pa tudi v Nemčiji je ta zvrst že precej razvita in nekateri stand-up komiki (npr. Dane Cook) imajo že status rock zvezdnika. V tej kategoriji je prostor za oboje. Za tiste, ki imajo kreativne ideja za skeče, tiste, ki znajo v smeh spravljati svojo družino in prijatelje z zabavnimi zgodbicami in tudi tiste, ki se že predstavljajo kot stand-up komiki, pa bi želeli, da se za njihove »stand-up sposobnosti« razve povsod po Sloveniji, kar bi jim posledično prineslo tudi več nastopov.

X-Šport: Sem sodijo vsi ekstremni športi, kot so plezanje, padalstvo, snowboarding, kiting, rolanje…pa tudi navadni športi, ki jih nekdo popelje na novo raven npr. zabijanje žoge v koš preko avtomobilov, plavanje pred morskim psom, odbojka na vrhu stolpnice brez ograje, tek pred štirimi rotweilerji s svežimi zrezki za pasom in športi za katere večina od nas še ni slišala in jih morda tudi kmalu še ne bo na Olimpijskih igrah.

X-Talent: Ta kategorija je pa najbolj obširna izmed vseh, saj kot je moč opaziti na že prej omenjenih portalih ni stvari, ki se je človek ne bi lotil in je izpopolnil do mojstrstva. Od metanja kovancev v oddaljen kozarec s tem, da se na poti pet krat odbijejo od mize in robov drugih kozarcev, pa do trikov s kartami in žongliranja, žvižganja, hoje po rokah, metanja igralnih kart, prelaganja in zlaganja papirja v razne živali, lebdenja nad lokalno reko ali potokom… To je kategorija, kjer je moč prepustiti prosto pot svoji domišljiji in se predstaviti z najbolj neverjetnimi in težko predstavljivimi vragolijami.

Predstavljanje na našem portalu, pa ima poleg prepoznavnosti vaših talentov na širšem področju naše domovine in pridobivanja povratnih informacij o vašem ustvarjanju še eno prednost. To je nastop, na dogodku organiziranem posebej za tiste najbolje ocenjene in najbolj priljubljene v vsaki izmed kategorij, pred živim občinstvom. Zato ne čakaj več! Naloži video in postani zvezda!

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev