Največji razlogi,zakaj ženske ne znajo voziti

09. december 2014 ob 09:14 | 143
Drži ali ne drži?

Statistika nam pravi, da ni bistvene razlike med spoloma, kadar govorimo o vožnji avtomobila. A vseeno se moramo vprašati, zakaj se potem tako pogosto dogaja, da vedno, kadar nekdo v avtomobilu počne neumnosti na cesti, v njem na koncu sedi ženska.

Le vprašajte se, kolikokrat ste že videli blondinko v avtomobilu, ki zmedeno gleda ostale voznike, ki ji trobijo zaradi njene nenavadne vožnje? Verjetno se lahko spomnite kar nekaj primerov, kajne? A vseeno vedno kadar svoji boljši polovici omenite, da dekleta ne znajo voziti, naletite na neodobravanje in nestrinjanje.

Kdo ima torej prav? Ali so ženske v avtomobilu res enakovredne ali celo boljše od moških?

Mislimo, da je to v resnici odvisno od vsakega posameznika, a vendar je vseeno videti, kot da dekleta za volanom počnejo več napak. Preberite si, zakaj, in na koncu presodite sami.

Dekleta avtomobili ne zanimajo

Prvi razlog, ki nam bo pomagal razkriti, zakaj so dekleta slabše voznice kot moški, morda tiči ravno v pomanjkanju zanimanja. Ženske se za avtomobile ne zanimajo tako, kot se za njih zanima močnejši spol. Kadar moški vidijo luksuzni avtomobil, se ne morejo upreti temu, da si ga ne bi bolje ogledali.

Ogledajo si njegova platišča, gume, števec itd. Ponosnega lastnika o karakteristikah njegovega avtomobila včasih o vsem tem še povprašajo, pa čeprav tega človeka sploh ne poznajo. Pri ženskah pa je vse to povsem druga zgodba. Avtomobili jih sploh ne zanimajo.

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da vam je vaša draga povedala, da si je njen prijatelj kupil hud nov avto? Ko pa ste jo vprašali za znamko avtomobila, pa vam je odgovorila z besedami »Am…en zelen, ful je lepe barve«. Znamko avtomobila tako ugotovite šele takrat, ko njenega prijatelja srečate v živo.

No, tu tiči razlog, zakaj dekleta niso tako spretna za volanom. Ne morete biti dobri v nečem, kar vas ne veseli in ne zanima. Tako preprosto je to. Dekleta imajo jeklene konjičke le za transport in za nič drugega. Avto jim ne predstavlja nekaj, s čimer se lahko hvalijo. Seveda, obstajajo tudi izjeme, ampak so le to – izjeme.

Ženske telefonirajo med vožnjo

Morda še ne veste, ampak telefoniranje in pisanje tekstovnih sporočil je med vožnjo prepovedano! Zakaj je potem vseeno tako veliko deklet, ki se uporabljanju mobilnega telefona med vožnjo ne morejo upreti. Seveda se tudi moški kdaj pa kdaj prekršijo in med vožnjo dvignejo telefon. Vendar pa moški klic opravijo v nekaj sekundah. Zdi pa se kot, da je za določene ženske nemogoče, da ne bi svojim prijateljicam na dolgo in široko razložile, kaj jim je rekel »tisti lušten tipček« .

Med vožnjo se pogovarjajo o vsem mogočem. Nekatere celo mislijo, da je takrat idealen čas za telefonske pogovore. Potem pa se še sprašujejo, zakaj jim pravimo, da so slabše voznice kot mi?! Normalno je, da ne morete enako učinkovito opravljati dveh stvari naenkrat, pa čeprav se s tem rade hvalite. Nekatere študije so celo znanstveno dokazale, da je to nemogoče.

Zato vas prosimo, da prenehate z uporabo telefona med vožnjo. Če ne že zaradi tega, da nam boste dokazale, da ste enako dobre voznice kot mi, pa zaradi svoje varnosti in varnosti vseh ostalih udeležencev v prometu. Tistim, ki pa v vozilu pred sabo kdaj opazite blondinko, ki se pogovarja po telefonu, pa svetujemo, da za njo držite primerno varnostno razdaljo. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da bo vaš prelep avtomobil dobil novo udrtino.

Gledanje v vzvratno ogledalo

Ženske rade gledajo v vzvratno ogledalo. To je dobra stvar, kajne? Ali to pomeni, da rade spremljajo promet in da vidijo, kako oddaljena so vozila za njimi? Narobe! Dekleta ne gledajo v vzvratno ogledalo zaradi takšnih razlogov.

Vanj gledajo le zaradi tega, da vidijo, kakšna je njihova pričeska in če so se pred odhodom slučajno pozabile namazati. Nekatere gredo celo korak dlje in si nanesejo ličila med samo vožnjo! Odveč je povedati, da takšno početje ni ravno varno in kar kliče k temu, da se zgodi nesreča. Tudi če vam vaše dekle zatrjuje, da se med vožnjo ne liči, smo prepričani, da na vsakem semaforju preverja, kakšna je videti. Videti je, kot da dekleta mislijo, da se bo njihov videz čudežno spremenil od semaforja do semaforja.

Dekleta imajo slabšo prostorsko predstavo kot moški

Morda tega ne veste, ampak večina deklet ima slabšo prostorsko predstavo kot moški. Lažje se izgubijo in večkrat ne vedo, kje se nahajajo. Tudi njihovi refleksi so slabši od moških. Verjamemo, da bodo nekatera dekleta ob branju tega članka jezno začele skomigati z glavo, ampak kaj moremo. To je pač znanstveno dokazano.

Verjamemo, da se potem ta slabši občutek za prostor začne odražati tudi na vožnji. Vožnja ta občutek od človeka tudi zahteva. Zato pa je na cesti toliko zmedenih deklet, ki ne vedo točno, na kateri pas bi se prestavile in kam točno morajo oditi.

Tudi njihova predstava o velikosti njihovega avtomobila je popačena. Le malo deklet si zna predstavljati, kako dolgo je njihovo vozilo. Včasih mislijo, da imajo na parkirišču premalo prostora, pa čeprav bi lahko na tisto mesto parkirali tovornjak. Spet druge pa mislijo, da je njihov avtomobil precej manjši, kot je v resnici. Kar pa je glavni vzrok, zakaj se dekleta tako rada zaletavajo v parkirana vozila.

Če dobro premislimo, imamo raje tista dekleta, ki mislijo, da je njihov avtomobil prevelik.

Na vzvratno ogledalo obešajo okraske, zaradi katerih je vidljivost iz avtomobila otežena

Če si svoj jekleni konjiček delite tudi s svojim dekletom, imate zagotovo na vzvratnem ogledalu obešeno kakšno plišasto žival, kot so razni psički in medvedki. Ne vemo, kdaj je postala to dobra ideja, da na ogledala obešamo razne biserčke in okraske, ki nam otežujejo vidljivost …

Dekleta, ki to počnejo, bi morala začeti voziti vzvratno. Ne, počakajte, tudi vzvratno ne bi mogle voziti, zato ker imajo tudi na polici poleg zadnjega okna zagotovo postavljeno ogromno navlake. Ko se bodo dekleta te navade znebile, se bomo lahko začeli pogovarjati, da niso slabše voznice kot moški.

Ženske rade pojejo in plešejo med vožnjo

Da, tako je. Če boste svojemu dekletu priskrbeli radio in zgoščenke s spevnimi pesmimi, ste lahko prepričani, da bo to znala izkoristiti. Nekatera dekleta se le stežka uprejo temu, da ne bi zraven določene melodije pele in plesale. To pa je seveda katastrofa za dobro vožnjo.

Kadar ženske pojejo in plešejo, se bolj obremenjuje s tem, da bo njihova koreografija pravilna, kot pa da bodo varno vozile. Prosimo, da take stvari počnete v za to posebej namenjenih dvoranah ali pa pod tušem. Kljub vsemu da so ženske slabše voznice kot moški, pa se vseeno lahko pohvalijo s tem, da so zagotovo boljše plesalke in imajo več občutka za ritem kot močnejši spol. To pa tudi nekaj šteje, kajne?

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
platinis
platinis3 leta nazaj

... he he... tebe bodo babe obesle...

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev