Nebitnosti

12. december 2015 ob 07:49 | 121
Dođu tako trenutci u životu u kojima se sve promijeni, a da to ni ne osjetimo. Samo malčice spustimo ruke, uslijedi udarac koji ni ne zaboli, no kasnije postane jasno - sve je drugačije. Ti suptilni događaji kojima ne pridajemo puno važnosti definiraju tijek života. Polako utonu negdje u podsvijest, skupljaju snagu, tek poslije određenog perioda isplivaju na površinu i otkriju svoj pravi značaj. Ponekad je u pitanju susret, razgovor, riječ, poruka. Teško je zamisliti, ali često stvari iz temelja promijeni jedan osmijeh ili intenzivan pogled. Koliko su samo riječi i osjećaja prenijeli zaljubljeni pogled! Šteta je što ih nismo u stanju bolje pročitati.
Kako vrijeme prolazi postajem sve više svjestan tih “malih” dešavanja. Ona su zapravo moje najdraže uspomene. U nekima uživam, neke bih želio izmijeniti… Zanimljivo mi je kako se svakog dana prisjetim poneke sitnice za koju sam, u trenutku kad se događala, mislio da je sasvim nebitna i da ću je predati zaboravu. No, sve te nebitnosti ciklički su se vraćale u moja promišljanja: zagrljaj prilikom kojeg mi se u nosnice uselio miris njene kože, sjaj u dubinama posebno mi dragih očiju koje su me tješile onda kad nitko drugi nije ni prepoznao moju tugu, nespretno gaženje nogu prije konačne sinkronizacije dvaju ritmova.
Svi ti događaji na prvi pogled nisu značajni zato što ih većina ljudi ne prepoznaje. To nije ni važno, njihova veličina ne leži u priznanjima okoline. Važnost je u osjećajima koji ostavljaju neizbrisiv trag u našim osobnostima. Važnost je u titranju dvaju pogleda koji se sretnu na istoj frekvenciji. Važnost je u onim sitnim, počesto zaboravljenim glupostima koje smo činili u ime Ljubavi.
slika 536919

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev