Strah od ljubavi

11. december 2015 ob 10:43 | 183
Svih ovih godina sam se pitao postoji li formula za ljubav. Koliko čovjek mora biti lijep, pametan, duhovit, privlačan da bi ga netko zavolio? Zaključak je, naravno, suprotan od svega onoga što sam očekivao. Ljubav se, naime, kreće slobodno u svim smjerovima. Nema formule koja bi ju definirala. Ljubav je kaotična.Divno. Ne dolazi na poziv,niti na molbe.Ljubav ne zanimaju naši prohtjevi.
Cinično se smiješi dok ju pokušavamo pronaći, najčešće na krivim mjestima. Gleda nas kako se bjesomučno borimo da ju uvrstimo u živote, umilnu i obostranu. Ruga nam se dok ju iščekujemo na crvenim tepisima, glavnim ulazima, s puno pompe i najave. Istina je da ljubav u ljudsko srce najčešće ulazi na sporedni ulaz ili pak kroz prozor koji je malčice otvoren i to tiho i neprimjetno. Tada počinje lagano zviždati, pjevušiti. Šapat preraste u glasan govor, a ako ju ne poslušamo, počinje urlati. Krikovi su joj takvi da nas probude u tri ujutro i sasvim potjeraju san.
Ljubav je i mučenje, jednim dijelom. Ne sluša, čini po svome. Ne želi otići kad ju tjeramo, čak ni kada ju gušimo svakodnevnim sivilom života. Uvijek je tu, u nekom skrivenom zakutku koji se aktivira kad napustimo svaku nadu. Nemoguće ju je ukrotiti. Pa da, ljubav je divlja zvijer. To me i plaši, jer znam da će u trenutku u kojem ću je preklinjati da mi dođe, ona tek hladno okrenuti leđa i nestati bez pozdrava.
slika 536911

Komentarji 5

če želiš komentirati, se
atoma
atoma2 leti nazaj

ljubav je ljepa- ponekat bolna, a nema ljeka....

slatkilimun
slatkilimun2 leti nazaj

varljiva je..

Divlje_srce
Divlje_srce2 leti nazaj

Divlja...ali ipak lijepa... :))

slatkilimun
slatkilimun2 leti nazaj

ma svakakva je...

Divlje_srce
Divlje_srce2 leti nazaj

I nesto predivno... :))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev