13 pravil Billa Gatesa, ki jih ne učijo v šoli

07. december 2013 ob 18:18 | 104
13 pravil Billa Gatesa, ki jih ne učijo v šoli

Bill Gates je imel pred časom govor na neki ameriški osnovni šoli, kjer je otrokom v govoru podal nekaj "zlatih pravil" o tem, kaj bi morali vedeti o življenju. Morda se bodo iz tega kaj naučili tudi odrasli.

Pravilo št. 1: Življenje ni pravično, navadi se na to.

Pravilo št. 2: Svetu ni mar za tvojo samozavest. Svet bo pričakoval, da boš nekaj dokončal in dosegel, preden boš ponosen nase.

Pravilo št. 3: Ne boš zaslužil 40 tisoč dolarjev na leto takoj, ko boš končal srednjo šolo. Ne boš bil podpredsednik, oboje si boš moral zaslužiti.

Pravilo št. 4: Če misliš, da je tvoja učiteljica stroga, počakaj, da dobiš šefa.

Pravilo št. 5: Obračanje hamburgerjev ti ni pod častjo. Tvoji stari starši so imeli za obračanje hamburgerjev drugo besedo; rekli so ji priložnost.

Pravilo št. 6: Če ga boš polomil, za to niso krivi tvoji starši. Ne tarnaj zaradi svojih napak, ampak se uči iz njih.

Pravilo št. 7: Preden si se rodil, tvoji starši niso bili tako dolgočasni. Takšni so postali zato, ker morajo plačevati račune, prati tvoje obleke in poslušati tebe, kako jim razlagaš, kako kul si. Zato preden rešiš pragozdove pred paraziti, poskusi spraviti v red svojo omaro.

Pravilo št. 8: Tvoja šola učence deli na zmagovalce in poražence, a v življenju ni tako. Nekatere šole so celo odpravile negativne ocene in učencem dajejo toliko priložnosti, dokler ne znajo pravega odgovora. To ni niti približno podobno ničemur v življenju.

Pravilo št. 9: Življenje ni razdeljeno na semestre. Poletja niso rezervirana samo za počitnice in redkokateri nadrejeni ti bo pomagal pri iskanju samega sebe. To boš moral početi v svojem prostem času.

Pravilo št. 10: Televizija ni resnično življenje. V resničnem življenju morajo ljudje dejansko zapustiti kavarno in iti v službo.

Pravilo št. 11: Bodi prijazen do piflarjev. Povsem verjetno je, da boš nekoč delal zanj.

Pravilo št. 12: S kajenjem nisi kul, prej ste videti kot kreten.

Pravilo št. 13: Uživaj, dokler lahko. Seveda, starši so lahko zateženi, šola je bedna in življenje je depresivno. A nekega dne boš spoznal, kako čudovito je bilo biti otrok.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev