Aroganca v harmoniji z neumnostjo

22. april 2014 ob 20:26 | 62
Spodnji dialog med Američani in Španci je resničen, kot poročajo, njegov posnetek je objavil Kanal 106 (Finisterra, Galicija) pomorskih komunikacij:
Španec: Tu Α-835, da bi se izognili trku, prosim, spremenite smer za 15 stopinj severno. Trenutno ste oddaljeni 25 navtičnih milj in plujete naravnost proti nam.
Američan: Vi spremenite smer za 15 stopinj južno!
Španec: Negativno! Ponavljam, spremenite smer za 15 stopinj severno.
Američan: Govori vam kapitan ladje Združenih držav amerike, takoj spremenite smer za 15 stopinj južno.
Španec: Vaš predlog ni niti logičen niti izvedljiv. Če nas ne želite zadeti, spremenite smer za 15 stopinj severno.
Američan: (s povzdignjenim glasom) Govori kapitan Richard James Howard z druge največje letalonosilke Montana. Imamo dve protitorpedovki, lovsko letalo in štiri podmornice. Poleg tega imamo podporo križark. To ni NAMIG, to je UKAZ!
Spremenite smer za 15 stopinj južno, sicer bomo sprejeli vse potrebne ukrepe za varnost naše flote. Takoj spremenite smer!
Španec: Govori Juan Manuel Salas Alcantara. Tukaj sva dva človeka, z nama je pes, imava svoja večerna obroka, dve steklenici piva in kanarčka. Kanarček ob tej uri spi. Imava tudi podporo radijske postaje Cadena Dial de La Coruna. Govorim iz svetilnika št. A-853 ob španski obali pri Finisterri v Galiciji in vas obveščam, da se nimava namena premakniti. Nimam pojma, ali smo največji ali najmanjši svetilnik na španski obali. Lahko sprejmete vse svoje preklete ukrepe, potrebne za varnost vaše preklete flote, vendar vam ponavljam, da se z vso hitrostjo približujete našim skalnatim obalam. In še vedno vztrajamo in vam svetujemo, da spremenite svojo smer za 15 stopinj severno.
Američani:.................. ! OK! Se razume, hvala.

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
borigi
borigi2 leti nazaj

?hmmm, a se komu zdi, da so američani polni sami sebe? da mislijo, da so nekaj več? pa menda ja ne... le kako? pa oni so nekaj več! oni že kot otroci pobijejo največ sošolcev... ah ni da bi našteval

Marici1603L
Marici1603L2 leti nazaj

Tako čudovit naslov temu blogu me je privabil k branju in ni mi žal. Blog dejansko pove o tej harmoniji vse, kar je povedati mogoče! Me spravil v dobro voljo in zavedanje, da "aroganca" ni najboljši človekov sopotnik, še najmanj v harmoniji z "neumnostjo", ki včasih zna šteti minute našega obstoja, ki včasih zna šteti trenutke nas samih in jih celo ovekovečiti v nepozabnost ! ☺☺☺ Trenutke arogantne neumnosti in hudo neumne arogantnosti !

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev