nauk

06. junij 2014 ob 08:10 | 61
Psiholog je hodil okoli po sobi, medtem ko je poučeval občinstvo o obvladovanju stresa. Ko je dvignil kozarec vode, so vsi pričakovali, da bo vprašal ali je ta kozarec na pol prazen ali na pol poln. Namesto tega, pa je z nasmehom na obrazu vprašal: "Koliko je težak ta kozarec vode ?" Odgovori so bili različni, od 80 pa do 500 gramov. Psiholog je odgovoril, da absolutna teža sploh ni pomembna.

To je odvisno od tega, kako dolgo ga držim. Če ga držim eno minuto, to sploh ni problem, če ga držim eno uro, bom imel bolečine v moji roki, če ga držim en dan, bo moja roka otrpla in paralizirana. V vsakem primeru, se teža kozarca ne spremeni, vendar dlje kot ga držim, težje postaja. Nato je nadaljeval: "stres in skrbi v življenju, so kot kozarec vode. Razmišljaj o njih kratek čas in nič se ne bo zgodilo. Razmišljaj o njih dlje časa in začnejo boleti. Razmišljaj o njih cel dan in počutil se boš paraliziranega in ne boš sposoben narediti ničesar."

Ne pozabi odložiti kozarca!

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
alojz-p
alojz-p2 leti nazaj

dejstvo je če imaš problem se ga takoj loti rešit-tud ko te boli zob,čimprej ukrapaš,boljše je,kajti v končni fazi moraš ukrepati-čakanje ti samo podaljšuje agonijo-cilj je pa znan..ne čakaj na jutri,kar lahko storiš danes!

Marici1603L
Marici1603L2 leti nazaj

Ne bom pozabila, vendar ne bom odložila polnega, temveč praznega ☺☺

snebetje
snebetje2 leti nazaj

pametno :)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev