Lumpa

13. januar 2009 ob 22:11 | 568
Naj se vam najprej predstavim. Nekoč, nekje, sem imela lastnika, ki se me je naveličal, me peljal v bližino neke trafike v centru mesta in me tam vrgel iz avta. V upanju, da se lastnik vrne pome, si nisem upala nikamor, vsak dan sem upala in čakala, da pride, toda zaman. Prostor pod trafiko je postal moj drugi dom, moje zatočišče pred snegom, dežjem, soncem in pred vsemi pasjimi nadležneži. Mimo so hodili ljudje, eni so me podili, eni so se mi celo nasmehnili. In tako so minevali meseci.
Vmes sem spoznala ljubezen svojega življenja. Obljubljal mi je lep dom in lepo prihodnost. Vsa zaljubljena in naivna sem mu verjela in se mu predala. Od najine prve in hkrati zadnje noči, ga nisem več videla. Spet sem ostala sama, brez ljubezni in brez doma. Vsak dan je hodila mimo ena gospa, me pocrkljala in mi redno prinašala hrano. Zapomnila sem si kakšen je njen avto in se vedno zadrževala v njegovi bližini, da je ne zgrešim. Srčno sem si želela, da bi me vzela enkrat domov. Nekega dne sem se opogumila in rekla, kar bo pa bo. Sledila sem ji do vhoda v blok, kjer stanuje. Tam me je vzela v naročje in me nesla v stanovanje. Juhuhu! Takoj sem dobila posteljo, posodo, celo svoj wc in ime - Lumpa. Moji dnevi so se odvijali kakor v pravljici. Bila sem zaželjena, ljubljena in sem jim ljubezen tudi vračala.
Kmalu sem ugotovila, da mogoče pa le nisem ostala čisto sama, ko me je zapustil moj ljubimec. Kaj pa zdaj? Kaj bo, ko bodo moji lastniki ugotovili, kaj se z menoj dogaja? Bom spet ob dom? Vsako jutro sem bila v strahu, da bom noč preživela spet pod trafiko. Opa! Dobila sem večjo posteljo! To pomeni, da so opazili, da bom imela naraščaj? Da, vsi skupaj so me vsak dan opazovali in nadzirali, kdaj bo napočil moj čas, saj niso vedeli, kdaj imam rok. In prišel je ta čas. Na svet sem spravila dve luškane, zdrave kepice. Spol so še ugibali in sklenili, da sta fantek Miha in punčka Metka. Pri prvem cepljenju, jim je prijazna zdravnica povedala, da nimajo Miha, ampak Mihico. Jah, to sem jaz vedela že od prvega dne, ampak me niso vprašali :-). Vsi lepo skrbimo zanju, obe pa nama vračata ljubezen s svojo otroško nagajivostjo. Čas hitro teče, počasi postajajo mične gospodične, ki so pripravljene, da zapustijo varno mamino zatočišče. Želela sem, da jima najdemo topel dom, kjer ju bodo imeli radi in ne bi končale tam, kjer sem nekoč bila jaz, pod trafiko.
Hmm, se mi zdi, da mi je lastnica brala misli in vedela za moje želje. Tudi njo je skrbelo, da ne bi moje punčke dobile toplega doma, zato se je odločila, da nas obdrži vse tri. In vem, da ji ni žal...:-)

slika

Komentarji 17

če želiš komentirati, se
dasty
dasty8 let nazaj

zelo lepa zgodba. bravo

ludaca2007
ludaca20079 let nazaj

iiii kak srčkano,,,ta mucka je mela sreco,,in to VELIKO....veliko veselja ti želim z muckami,,,če si pa želiš še več muck,,mam pa jaz dva bela mucka,,potencialna očeta za nove cartike hihihi :-)

Specially
Specially9 let nazaj

Hvala ludaca...ampak mam tri dost...;-)
Že tko sem bila pripravljena samo na eno...;-)

Nincaa
Nincaa9 let nazaj

sem si prvoščla in prebrala tole, preden začnem delat... res sem navdušena nad tem blogom. rada imam živali in NIKAKOR ne razumem teh ljudi, ki se jih na tak grd način znebijo... niti nimam besed, kaj bi s temi ljudmi sama nardila...
lepo si naredila in vem, da so ti muce hvaležne...

Specially
Specially9 let nazaj

Mi ni žal, da sem jo vzela domov...le, da takrat še nisem vedela, da sem vzela tri...;-)
O takih ljudeh bom pa raje tiho...škoda besed...
Hvala, ker si si vzela čas in prebrala "našo" zgodbico...;-)

TOSCH
TOSCH9 let nazaj

Mačka/ek je Simbol BOŽANSTVA.

Specially
Specially9 let nazaj

Mačka je na Kitajskem simbol za srečo, dobro počutje in bogastvo...
V prve dve verjamem...edin tazadnja me glih ne prepriča...:-)

TOSCH
TOSCH9 let nazaj

BOG = BOG_ASTVO.

jappa
jappa9 let nazaj

..pa miši lovi....predvsem..:(((

crtomir8
crtomir89 let nazaj

lepo je mucam,ki imajo takšno lastnico...

Specially
Specially9 let nazaj

Hvala...res jim je lepo...:-)

crna-macka
crna-macka9 let nazaj

Topel domek za majhno bitje, ki sigurno vso dobroto lastnice poplača s svojimi mačjimi čari... Lepo!

atoma
atoma9 let nazaj

pa so tudi mucke srečne--

Specially
Specially9 let nazaj

Seveda so...:-)

Stigmata666
Stigmata6669 let nazaj

No, ljubezen ni bila zaman.. čudovite otročičke imaš :D

dolznik
dolznik9 let nazaj

No, pa smo le zvedeli nekaj več o tebi.

Specially
Specially9 let nazaj

:-)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev