CERKEV OTROCI IN SE KAJ !

29. september 2008 ob 20:17 | 1117
Vem da se bom danes nekim zameril apak sem ateist in imam neko mnenje ki ga ne vsiljujem,clovek vernik,ki verjame v boga mislim da lazje zivi,primer,clovek zgresi, gre v cerkev, bog mu odpusti,kaj pa clovek ali narava ki je otrpela neko zlo od tega cloveka,je bog storil kaj, da bo olajsanje tudi z druge strani,zal ne-zalostno!
Cerkev najbogatejsa institucija,kar je tudi dokazano, da bi nekaj generacij lahko zivelo brezkrbno,apak je cisto nekaj drugega,cloveka vernika ki ima zadji denar pri sebi ga bo nesel v cerkev in tale institucija ga bo bres predsodkov tudi vzela ceprav bo vedela ,da bo tale clovek do konca nekega obdobja tezko prezivel-zalostno ,a je tako!
Otroci,a vemo koliko jih umre vsako minuto,a se cerkev vprasa zakaj in kaj storiti, da temu ne bo tako,ne tudi tu je zatajila in bog ,verjetno mizi in gleda slike bogatih ljudi-zalostno
Kako naj potem verjamem v boga,naj mi negdo pomaga,da bom tudi jaz verjel!

Komentarji 24

če želiš komentirati, se
crna-macka
crna-macka9 let nazaj

Za to, da "verujem" ne potrebujem cerkve in nekoga ki mi pravi: "...vi grešniki..." Verjuem v svojem srcu, duši in v mislih, kjer ni pravil in nobenih norm, ki nam jih narekuje družba, kakršna koli že.

Nenca
Nenca9 let nazaj

Stefan
Ce resnicno premislis pomen stavkov in besed je tukaj resnica . Zalostno je apak zelo resnicno . Stefan ponosna sem na tako dobrega prijatelja kot si ti . Vidim da imas srce na pravem mestu . I'm happy you are my friend . I like .

rokce2
rokce29 let nazaj

obstajajo religije, kjer se med vernika in boga ne postavlja institucija. posledično Cerkev ni oblastnik ali broker, ampak so učitelji o veri.
nekaj takega učijo rastamani..sam je pa okol slednjih en majčken problemčk, namreč precej kadijo..:)

torej: intimno vernovanje v nekaj " božanskega, vesoljnega, kar je nad nami..." (panteizem) je individualno filozofsko dojemanje okolja v najširšem pogledu, kar je spoštovanja vredno.

institut mogočnih gospodarsko-političnih sistemov crkvenih organizacij, zlasti monoteističnih, pa je ena čisto druga popevka;) ti so po moje eni največjih dejavnikov krivičnosti v človeški družbi.

marko3
marko39 let nazaj

Papež je najbolj srečen človek.Zato ker vidi svojega šefa ,šele po .....smrti.

zana
zana9 let nazaj

Bog je neka višja sila...vera uči samo lepo...
cerkev pa je politika :(
kljub vsem mojim zakramentom(razen svete poroke),sem agnostik.sama verujem,verjamem v...kot sem prej omenila, višje sile,...cerkev pa...zame ne obstaja,še več,odpor imam do nje :(
razumem in podpiram te.

marijica
marijica9 let nazaj

res je čisto 5ko si zaslužiš

stefan69
stefan699 let nazaj

hvala

atoma
atoma9 let nazaj

verjeti v nekaj je samo to, da ti je v duši lažje--ostalo ostane isto--moje mnenje--

stefan69
stefan699 let nazaj

lazje zivi to je res,apak grehi ostanejo,le gdo ima pravico da ti odpusti nekaj,kar ni v redu-nihce
Le kaj ima bog odpuscat ce sam z svojimi odposlanci na tej zemlji dela grehe!

endgame
endgame9 let nazaj

še ena zadeva mi ne gre v glavo. zakaj se po vsaki večji krizi ali katastrofi ljudje še bolj zatečejo k religiji. skratka še bolj vrjamejo... to je čista neumnost

stefan69
stefan699 let nazaj

zelo velika neumnost,zelo se strinjam z tabo,prijatelj

endgame
endgame9 let nazaj

tisti k nadzira religijo nadzira misli ljudi, to je tudi bistvo vsakršne takšne organizacije. eno zanimivo področje obstaja in sicer od kot besede izvirajo, potem pa ti je jasno... recimo beseda church(cerkev) je iz škotske besede "kurk" pomeni denar, še nazaj v grških časih boginja "sursie", v rimskih časih pa "surs", zgodba nas uči da je ta ženska bila sposobna hipnotizirati moške jih spraviti v hišo, zapret vrata jih spremenit v živali in jih pojedla!!
to lahko danes primerjamo z vojnami ki nam jih vsiljujejo....
INFO:
JORDANMAXWELL.COM
ta gospod je mojster na to temo

stefan69
stefan699 let nazaj

bom pogledo,hvala za informacijo

cristina
cristina9 let nazaj

ZANIMIVA INFORMACIJA, TUDI JAZ BOM ŠLA POGLEDAT.

elloco
elloco9 let nazaj

osebno, ko se mal zamislim bi lahko cerkev primerjal z Ameriko!
najprej nekoga obtožiš, nato ga uničiš in potem ga vzameš pod svoje okrilje kjer mu lahko celo življenje kradeš ali pa soliš pamet!
pol mi pade na misel še stavek mislim da Busha: če nisi z nami si proti nam!!!
cerkev kot sama je ena velika tajna služba, ki prikriva grehe vsakega posameznika=vernika!
cerkev kot sama je ena velika dobro organizirana zavarovalniška hiša! daruj za mašo, daruj za to pa za ono in sam bog te bo čuval, da boš srečen in zdrav!
cerkev kot sama je ena velika vojska! na samem vrhu ima nevidnega generala in takoj za njim podgenerala, ki ga vsi poznamo pod imenom papež!vsi ostali so samo navadni vojački!
...tako, daaaaa nimam drugih besed kot to, da je cerkev ena odlično organizirana družba, ki je usmerjena samo v povečevanje lastne moči in lastnega premoženja!

kar se pa vere tiče! v splošnem pogledu sem ateist vendar glede tega, da verjamem sam vase in se v težkih trenutkih zatečem svojim mislim in svojemu lastnemu bogu (samemu sebi) bi mogoče niti ne mogu rečt, da sem ateist! jaz vsaj obstajam in če koga kaj prosim, prosim sebe, če komu kaj zamerim, zamerim sebi....za povrh vsega se imam celo za PRAVEGA, POŠTENEGA in ŽIVEČEGA boga kajti sam sigurno nebi dovolil, da se dogajajo grozote, ki smo jih deležni dan danes v tem vedno bolj norem svetu!!!
tak da dragi stefan69, verjami vase, verjami v svojega boga in noben ti ne bo zameril!!! če pa je to še zmeraj ateizem pol je moj predlog: OSTANI ATEIST!!!

stefan69
stefan699 let nazaj

lep komentar,zelo se strinjam z tabo in mislim da si clovek ki ve kaj hoce-hvala ti!

crtomir8
crtomir89 let nazaj

...tudi jaz sem ateist...pa vseeno nimam nič proti veri(bilo kakšni!)...o cerkvi kot instituciji imam pač drugačno mnenje...predvsem o rimokatoliški...že res ,da je v osnovi lepo uči(to je med drugim tudi komunizem pa vidimo kam(smo)je prišla predvsem V evropa)...slika pa se spremeni skozi srednji vek(španska inkvizicija,protireformacija...)...v našem času pa OPUS DEI,pedofilija ...pa še kaj bi se našlo...meni pa se dopade slovanska mitologija...če se že po mojih žila pretaka slovanska kri!

stefan69
stefan699 let nazaj

zanimivo mislis in se tudi s tabo v marsicem strinjam!

cristina
cristina9 let nazaj

DOBRO SI NAPISAL. JE TUDI ZLORABLJANE INVALIDNIH OSEB IN ZLORABLJANJE LJUDI, KI JIH USPE CERKVI USTRAHOVATI IN JO CERKVI VZPOREDNA PSIHIJATRIJA "ZDRAVI" S STRUPI, CERKEV PA Z ZLORABO NARAVNIH ENREGIJ.

josjos
josjos9 let nazaj

vera in verovanje v nekaj nadnaravnega je staro kot svet,tud ureditev v različne okvire je dobra.Le institucije,ki so se v ta namen ustanovile,(že tudi posamezniki)so speljali na svoj politično materialni mlin in večvrednosti brez moralnih vrednosti....itd.

stefan69
stefan699 let nazaj

se strinjam s tabo,prijatelj!

cindy
cindy9 let nazaj

ostajam ateistka, lepo napisano....

valkira
valkira9 let nazaj

lepo napisano...vendar pa moraš vedeti,da je cerkev čisto drugačen pojem kot vera sama.. MOJE RAZMIŠLJANJE>
krščanstvo kot vera je zelo lepa religija,temelji na odpuščanju,brezmejni ljubezni,razumevanju. vendar pa imamo to nesrečo,da so naši "kao voditelji" pozabili na vse te vrednote,prevzel jih je pohlep do materializma. ne bom rekla,da postajajo podobni živalim,saj si le te ne zaslužijo primerjave z njimi...pač pa so pošasti. vsi ne,jih je pa dobra polovica ali pa še več.
v svetih skriptah piše,da boga ne najdemo v cerkvah in institucijah polnih blišča...ampak v naravi,v vsakem drevesu..pod vsakim kamnom in v vsaki bilki...pa tudi v svojem srcu.
zelo lep blog.
pohvalno

cindy
cindy9 let nazaj

saj vse vere učijo lepo, ne samo krščanstvo, žal pa pravilno ugotavljaš da je problem v "voditeljih"......

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev