SANJALA SEM

16. september 2010 ob 13:45 | 301
Sanjala sem, peresno lahka sem stopala po poti, ki je bila mehka, kot bi hodila po perju. Okoli mene so cvetele lilije, bele, rumene, oranžne lilije. Nekje v daljavi se je za gorami odpravljalo sonce k svojemu počitku. Na nekaj sem se zbodla, bil je oster kamen. Le od kje se je vzel kamen v tako popolni lepoti, ki me je obdajala? Moje oči je prekrilo majhno razočaranje, ki pa je hitro zbledelo ob vsem lepem okoli mene. Stopala sem dalje, že skoraj pozabila na kamen, ko sem se že drugič zbodla. Skomignila sem in si rekla pač ne more biti čiste popolnosti,ter spet pozabila na to in z veseljem opazovala lilije. Kakšen vonj... Čedalje pogosteje sem naletela na ostre kamne, hotela sem se že obrniti nazaj, da bi šla po isti poti nazaj proti mehkobi svojega koraka. Tedaj sem ga zagledala. Obstala sem in ga občudovala. Obdajal ga je sij, da je bil v svetlobi še lepši. Ko je spregovoril, je bil njegov glas sočuten, a začutil si odločnost v njem.

"Ne moreš nazaj!"

"Zakaj ne, ko pa je tam lepše, ni kamnov, ki bi bodli moje korake...!"

"Dovolil sem ti, da hodiš po tej poti. Bila si nestrpna, hitela si, namesto da bi uživala čas, ki ti je bil na voljo. Namesto, da bi uživala lepe trenutke, si želela vse naenkrat!"

"Zakaj si mi dovolil priti sem, mi pokazal nekaj, kar lahko obstaja, zdaj pa me pošiljaš na pot bolečin?"

"Lepota je ustvarjena zato, da si vzamemo čas in uživamo v njeni družbi, sedemo in jo opazujemo... in ne zato, da hitimo skoznjo. To je bila pot LJUBEZNI, na katero sem ti dovolil, da stopiš, jo občutiš, a zdaj si tu in moraš naprej. Prehodila si ta del poti, videla si njeno lepoto, a zdaj moraš dalje, čaka te dolga pot, ki ne bo tako lepa."

"Angel moj, ampak tu je kamenje, ki mi zadaja bolečino, tu ni rož, ki bi nadomestile mojo osamljenost, tu ni sonca, ki bi grelo mojo dušo!"

"Vem, dragi moj otrok, zato bom ta del poti nekje blizu tebe. Ne boš me videla, a boš vedela. In ko boš prišla do križišča, boš zagledala na eni strani sonce, na drugi temo. Pustil ti bom izbiro, da izbereš po kateri poti boš šla. Glavno je, da veš, da imaš možnosti!"

Sklonila sem glavo in tiho rekla:"A če se zmotim?"

Nasmehnil se je. "Vem, da se ne boš zmotila! Zdaj pa pojdi pogumno dalje, vem, da boš zmogla, čeprav boš krvavela!"

Tako kot se je prikazal, je tudi izginil. Sama pa sem stopila najprej na en kamen, nato na drugi, dokler mi niso stopile solze bolečine v oči, a šla sem dalje proti križišču, kjer bom lahko zavila na pot sonca in občudovala spet lepoto. Sedela bom ob tej poti in neskončno dolgo uživala njeno veličino... ostala bom na poti ljubezni....l

Komentarji 8

če želiš komentirati, se
Isaura
Isaura7 let nazaj

Lepe, življenske sanje,ki marsikaj povedo.....

stuuupid
stuuupid7 let nazaj

hvala ti za razumevanje in za ogled... lep dan ti želim :)))

zdenka64
zdenka647 let nazaj

Draga moja prijateljica! Tvoj zapis oziroma tvoje sanje sem kar nekajkrat
prebrala in dobila seveda isto sliko, kot prijateljica Pehta. Globoko
razmišljanje, vendar resnične sanje.
Življenje...lepo je...in vsaka stvar je preizkušnja, ki se slej ko prej
pokaže za nekaj pozitivnega...nekaj se tudi iz tega naučimo...
Življenje je samo eno, seveda ogromnokrat pridejo na pot kamni, celo skale,
ampak je treba to pogumno premagovat.
Lepoto življenja spoznamo ob bolečini, bolečino prinesejo spoznanja, spoznanja
se rodijo iz izkušenj.
Iz izkušenj se bomo odločili in izbrali pravo pot na kateri bomo občudovali
lepoto, ki nas obdaja.
Draga prijateljica tvoj blog je čudovit, čeprav si sanjala;),,,
Hvala, da sem ga lahko prebrala. Želim ti vse lepo...

stuuupid
stuuupid7 let nazaj

hvala ti zdenči za ogled in komentar, tudi ti si seveda razumela ta blog, kar sem vedela da boš!! vesela sem, da si med mojimi prijatelji! :))) objemček in lepo bodi :))

tota-babica
tota-babica7 let nazaj

Oj ti moja draga prijateljica, ne enkrat par krat sem prebrala in moram priznati imela si prelepe sanje, ki so tudi sanje resnice.
Spet ne morem, da se ne bi podpisala pod Pehtin komentar, saj ves moja Pehtica svoje misli stresa kar iz rokava, kar meni ni dano.
Zelim pa si se branja tvojih cudovitih blogov....Za danasnjega pa sprejmi VSE CESTITKE....
Imej se lepo draga prijateljica...

stuuupid
stuuupid7 let nazaj

hvala ti moja prijateljica!! tega bloga nisem poslala vsem, ampak le nekaterim, tistim, za katere sem vedela, da bojo razumeli, kaj sem hotela povedati... :))) hvala ti za čestitke, za prijateljstvo in za to, da si kar si... lep občutek je, ko te nekdo razume, pa čeprav je skrito v sanje...:))) tudi tebi lep večer :))))

Pehta44
Pehta447 let nazaj

Draga prijateljica, presenečaš me, no pravzaprav, ne presečaš, ampak samo potrjuješ sliko, ki sem si jo ustvarila o tebi... kako globoko razmišljaš, kako dobro znaš najti odgovore na vprašanja, ki si jih sto in stokrat postavljamo : ZAKAJ, KAKO, KAM...ne, to ni zapis fantazije, ampak realnost življenja..... Spet sem v tem tvojem čudovitem blogu našla neverjetno podobnost z eno od svojih pesmi, Križpotje........ praviš, da ta blog ni za razmišljanje, o pa še kako vreden razmisleka je, kajti kamni, ki si jih opisala, se nam vsem postavljajo na pot, saj, vsaj tako si jaz razlagam, so prispodoba za razočaranja, za težke preizkušnje, ki nam jih na pot postavlja življenje, za ljudi, ki nam prinesejo bolečino, da zaradi nje vidimo vse črno, oz. sploh nič ne vidimo, da obstaja toliko lepega na tem svetu....pa vendar, brez teh spoznanj, bi bili pravzaprav revni, saj kdor ne občuti teh "kamnov", tudi "rož", ki ga obdajajo ne zna čutiti, videti, vonjati....zato mislim, da si opisala, da je treba stopati pogumno proti križišču, saj se tako preizkušeni, lažje pravilno odločimo, kam bomo zavili....znali si bomo izbrati pravo pot, znali si vzeti čas, da bomo znali prepoznati in občudovati lepoto, ki nas obdaja....
Ajme, Pehta, zdaj si pa spet napisala cel blog, namesto kratkega komentarja, a tvoji zapisi so tako enkratni, da enostavno ne znam nanje kratko odgovoriti....

Še veliko takih tvojih blogov si želim in prepričana sem, da nisem edina, zato bom kliknila tudfi "f", za prijatelje na FB....tebi prijateljica draga, pa iskreno čestitam.......

stuuupid
stuuupid7 let nazaj

oj ti pehta, vedela sem, da boš razumela, kaj sem hotela povedati!!!! res sem iskreno vesela, da me kdo razume, kot me znaš ti! tako dobro si razuemela prispodobo s kamni, ki so ljudje, ki nas ranijo, ja različna obdobja v naših življenjih... za lepoto pridejo temne sence, a to moramo prehoditi, da lahko spet najdemo sonce...res ne vem, kaj bi odgovorila na tale tvoj komentar, kajti resnično dobro si ugotovila in že vnaprej sem komaj pričakovala, da bom prebrala tvoj komentar... hvala ti za tako dobro razumevanje, hvala ti, da si videla!!! vesela sem, da te imam med prijatelji, saj je redkost, da nekdo lahko toliko prebere med vrsticami in to moramo znati ceniti...in ja, realnost je, čeprav bi marsikdo videl fantazijo v tem, kako sem napisala, kajti redkio so , ki bi razbrali prispodobe in jih tako dobro razumeli... hvala ti še enkrat.. tudi za čestitke... vse najlepše ti želim in lep dan :)))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev