Zakaj žensk avanture ne osrečujejo?

07. april 2009 ob 21:46 | 382
Večino žensk enonočne seksualne avanture ne osrečujejo!

V študiji je sodelovalo 1700 ljudi, ki so izkusili tako resna kot bežna razmerja.

Ženske so se počutile slabo!
Skoraj polovica žensk, ki se je udeležila internetne raziskave, je priznala, da so se po neobvezujoči strastni noči počutile slabo in so bile na sploh rade mnenja, da je bila odločitev, da se spustijo v avanturo, napačna. Veliko žensk se je obremenjevalo tudi z mislijo, da so se nekako ‘izneverile’ same sebi.

Bolj po meri moških?
Prav nasprotno pa naj bi čutili moški.

Kar štirje od petih so bili nadvse navdušeni nad bežnimi avanturami.

Moški so tudi sicer pripovedovali o tem, da so se po neobvezujoči seksualni noči počutili zadovoljne, spolno zadovoljene in samozavestne.

Evolucijsko predisponirane:
In ko je kar nekaj žensk priznalo tudi, da so se v bežno razmerje spustile le, ker so čutile, da bi se morda kasneje iz avanture razvilo trajnejše razmerje, raziskovalci niso bili prav nič presenečeni.

Rezultati ankete po njihovem mnenju le potrjujejo to, kar so že dolgo slutili. Namreč da: ženskam, s stališča evolucijskih prednosti, bežne avanture ne morejo biti najbolj ‘blizu’.


“S stališča evolucije je ženskam naloženo breme starševskih skrbi, zato so ženske na splošno bolj previdne, pa tudi bolj izbirčne pri izbiri potencialnih očetov svojih otrok. Partnerju pa ostajajo zveste tudi po oploditvi, da ti ne imel pomislekov o tem, da otroci niso njihovi.”

Lahkoživost ne prinaša prednosti
“Nedavno so se biologi spraševali, ali ne bi imele ženske pravzaprav več od tega, če bi se ‘parile’ s številnimi moškimi. Tako bi bili njeni otroci blagoslovljeni s precejšnjo prednostjo genetske raznolikosti. In četudi najbolj kvaliteten moški, ki bi si ga izbrale, kasneje ne bi ostal z njimi, bi za svoje potomce ‘iztržile’ vsaj njegove izjemne gene.

No, zdaj moramo priznati, da če bi bile ženske evolucijsko predisponirane za krajša razmerja, bi v njih zagotovo bolj uživale. Naša študija dokazuje prav to. Naši primarni občutki namreč jasno razkrivajo, kakšne načrte ima z nami evolucija, tako da nakazujejo poti, ki so se kot najbolj ugodne izkazale že za naše prednike” .

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
rokce2
rokce29 let nazaj

mhm. to so precej teoretične zadeve, po logiki bi verjel, da je tako. ampak odkar imamo na voljo DNK preiskave, lahko tudi kaj preverimo de facto.

tako so pred leti preučevali prenos Y kromosoma iz očetov na sinove. Y kromosom imamo le moški, torej sin Y kromosom prejme lahko le od očeta. ugotovili so, da v ZDA kar 5% sinov NI v biološkem sorodstvu s svojimi očeti, v Italiji pa biološkega sorodstva med očeti in sinovi NI v kar 10% !!! če smo v Sloveniji bližje ZDA ali Italiji najbrž ni težko vprašanje, hehehe;)

najbrž iz tega tudi sledi, da v pohujšljivosti med spoloma ni kakšnih bistvenih razlik( namreč, če bi ženske bile pri spolnosti omejene le na enega partnerja, potem tudi ideološko nezvesti moški ne bi imeli s kom varati svojih žena;) )
je pa očitno, da ženske svoje grehe bistveno bolje prikrivajo od moških, ki jih še napihujemo...

jah, takšni pač smo ljudje..:)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev