Pogojna - brezpogojna ljubezen

10. marec 2014 ob 09:58 | 131
Ljubezen je nekaj kar mislimo, da poznamo, dokler se ne zgodi šok take ali drugačne vrste. Ljubezen je za nas tisto, kar čutimo do partnerja, staršev, otrok, naših domačih ljubljenčkov...potem pa se stvar večinoma zaključi. Ljubezen v vsakdanjem življenju torej povezujemo z našim odnosom do nekaterih najbližjih. Pri tem pa imamo ponavadi kar nekaj pogojev, ljubim te dokler mi to ne vračaš, ljubim te in ti dam kar hočeš, če se boš obnašal/la tako kot hočem jaz, ljubim te dokler igraš po mojih pravilih. Če nekaj dam, hočem to nazaj v isti obliki, ki sem si jo zamislil. Vendar tukaj enostavno nekaj ne štima. Ali ni ljubezen tista, ki odpušča? Ali naj ne bi bila ljubezen brezmejna? Zakaj potem vse prevečkrat slišimo, ne zapuščaj me, ker te ljubim! Pomeni ne odhajaj, ker bom potem jaz trpel/la
Na drugi strani je brezpogojna ljubezen, tista ki pravi ljubim te, kar si. Ljubim vse tvoje napake, ker vem, da boš zaradi nji rasla. Ljubim tebe in vse tvoje izbire, ker zaupam, da so zate najboljše. Ljubim te in ne zahtevam, da me ljubiš nazaj, ker vem, da mi bo vrnjeno ko bo prišel čas zato. Kadar ljubimo, je že sam občutek, ki nam ogreje srce dovolj velika nagrada.
Brezpogojna ljubezen je kot luč, ki ne more reči, svetlobo bom dal samo dobrim ljudem, slabim pa ne. Ljubezen se razliva na vse okoli nas in nas napolnjuje in kadar je prisotna ni jeze, ne zamere, kaj šele kakršnih koli občutkov krivde.
Ljubezen je najmočnejša sila, ki ni omenjena, na rek.. Ljubezen premika gore, dobi svoj pravi pomen.
Toda kako priti do te ljubezni, kje jo dobimo? Odgovor je zelo preprost, je že v nas. Težava je, v tem, ker smo jo zaprli v svoje srce. . Polni strahov in jeze smo jo zaprli tako globoko, da tudi sami ne moremo do nje. Potrebno je najti pot do srca in ga odpreti. Dihajte globoko, ter umirjeno poslušajte bitje srca. Ko boste pripravljeni poglejte, začutite svoje srce - dobro si ga oglejte in poiščite ljubezen. Ne trudite se, samo dopustite, da jo začutite, naj pride sama, in potem uživajte v tem čudovitem občutku. Takrat boste v popolnosti razumeli tiste, ki pravijo, da kdor nima ljubezni v sebi je tudi drugim ne more dati.Življenje se bo samo od sebe začelo spreminjati, spreminjati se bodo začeli odnosi, predvsem pa se boste spremenili vi sami. na bolje, da se razumemo.
In ljubezen ne bo omejena samo na bližnje, ampak tudi na vse ljudi, ki jih boste srečali, za vse je dovolj vedno in povsod.

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
z.zenska
z.zenska4 leta nazaj

Edini človek, ki brezpogojno ljubi svojega otroka,je mati..in z vsem spoštovanjem,tudi večina očetov. Največja pa je ljubezen psa,ki ima edini svojega človeka bolj rad kakor sebe.Vse ostalo pa 1001 odtenek ljubezni,takšnih in drugačnih.Najlepša lastnost čisto vsake ljubezni pa je ta,da nikoli ne verjame,da se lahko sploh kdaj konča.Pa se.Žal :-(.

Marici1603L
Marici1603L4 leta nazaj

Tako lep blog ... bojim se začeti komentirati, ker bo nastal tak komentar, kot je blog, saj veš, Thinker, ko začnem pisati o nečem tako lepem, kot je ljubezen, se prsti spremenijo v moje misli ... in ... no, morda se vrnem, preberem še enkrat, ker je to res tako lepo zapisano, da ... se človeku poraja tisoč in ena misel ... ki bi jo rad zapisal za teboj ...

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev