Vladajoči razred sluti svoj poraz

10. september 2009 ob 17:36 | 284
Na moj spletni naslov je priromala tale zgodbica:
Med dolgim čezoceanskim poletom na sosednjih sedežih sedita direktor velike banke in deklica. Direktor prihaja s pomembnega in napornega zasedanja bankirjev ter se želi malo sprostiti. Deklico nagovori:" Ta let bo strašno dolg in dolgočasen. Ali bi malo poklepetala, da nama bo čas hitreje minil?"
" O čem pa bi se pogovarjala?" ga vpraša deklica.
Direktor, ki mu roji po glavi grožnja z bankrotom njegove banke, ji predlaga:
" Kaj pa če bi se pogovarjala o življenju, recimo o finančni krizi?"
" Lahko, " ga živahno prekine deklica. " Ampak prej bi vas rada nekaj vprašala, če dovolite."
" Seveda, seveda, lahko, kar vprašaj, " veselo reče bankir.
" Poglejte, konj, krava in koza jedo enako hrano, travo. In vendar konj kaka fige, krava velike polpete, koza pa majhne kroglice. Zakaj?"
Bankir mrzlično premišljuje, potem pa z nasmehom odgovori:
" Hmm, ne vem, res ne vem, zakaj je tako."
Deklica ga resno pogleda in odločno reče:
" Ali imate res dovolj znanja, da bi se pogovarjali o reševanju finančne krize, če še o navadnem sranju nič ne veste?!

"
avion

Komentarji 15

če želiš komentirati, se
spomincica
spomincica8 let nazaj

Ja,tole je pa res dobro.Res je ,da bi včasih se starejši morali učiti od otrok,kajti otroci še imajo tisto izvirnost v sebi,ki smo jo mi že zdavnaj potisnili vede ali nevede.Žalostno toda včasih se mora najti nekdo,da nam odpira oči...in to v tem primeru nazorno nakazuje ta deklica.Kako čudovito znajo to otroci delati,ko bi starši ,saj malo pozornosti dali nato,,,,bi jim bilo lepše .Danes se pa nažalost dogaja ,da tudi starši niso več starši kot nekoč,ampak raje otroke prepustijo drugim v vzgojo,kar pa ne pomeni,da so vsi taki,,,da ne bo pomote.
Zelo lep blog,kjer se odpirajo življenska poglavja in se marsikdo lahko najde v njih ali karkoli tudi iz njih nauči.Tako,da vse čestitke tudi gredo od mene na ta blog.

tiskarka
tiskarka8 let nazaj

Všeč so mi komentarji, kjer se komentator malo bolj odpre v svojem razmišljanju. Prav nič mi niso po godu tisti, ki vedno eno in isto napišejo, pa naj bo to blog od kogar koli. Ja, čisto prav razmišljaš o vzgoji otrok oziroma odnos staršev do otrok. Moderni časi so čisto zaslepili vlogo starševstva. Tudi sama imam dva sina, a upam, da sem jima bila dobra mami. Seveda imam napake, tako kot vsi, nihče ni brez njih, to pa je treba vzeti v zakup.Hvala za res lepo napisan komentar.

posnetek
posnetek8 let nazaj

Brihtna deklica, dobro ga je zašila............hahaha

tiskarka
tiskarka8 let nazaj

Današnji otroci so bolj brihtni kot smo bili mi, k osmo imeli računalnik na kugelce....res mu je dober zavezala jezik...hijhihi...

carla
carla8 let nazaj

Ojla Tiskarka,toto si pa dobro trofla.Kaj mislis,a bi poslanci sploh razumeli to vprasanje?Za njih ni recesije,bojo pa drzavo spravli v bankrot,ce bodo tako nadaljevali.LP

tiskarka
tiskarka8 let nazaj

Carla, hvala bogu da si se vrnila živa :-) Menda na dopustu je bilo pestro....revca, ampak si dokazala, da si bolj trdoživa in bistra kot direktor na letalu...hvala za komentar.

vikendas
vikendas8 let nazaj

kaj naj bi dodal ,,,moje mišljenje je kratko....biti pameten direktor je lahko ,,biti nerazgledan je njegova specilizacija ,,se vprašaš zakaj ,,,,otrok je bilo bolj razgledano bitje in mu je postavilo čisto naravno vprašanje..brez odgovora

tiskarka
tiskarka8 let nazaj

Eh, kaj češ vprašanja postavljati poslancem, to je čista zguba časa....včasih imam občutek, da je resnično nižji sloj bolj izobražen kot direktorčki in poslanci.Hvala za komentar, sem ga buila vesela.

bdolmovi
bdolmovi8 let nazaj

Če vprašamo naše poslance bodo odgovori še slabši,drugače pa zelo življenjska zgodba dobra za naše direktorčke.

tiskarka
tiskarka8 let nazaj

Direktorčki al poslanci....to je ravno tako, kot tisto vprašanje...kaj je bilo prej, kura ali jajce...Bdolmovi, lepo da si napisal komentar, hvala ti.

babica3
babica38 let nazaj

Pa se kako ima deklica prav....ves nic ne bom dodala ....ker si sama dovolj napisala Se pa se kako strinjam z mojim predhodnikom Dusanom...Cestitam ti za ta tvoj blog.

tiskarka
tiskarka8 let nazaj

Kako se mi zdi lepo, da se tudi na moj blog pišejo komentarji. Včasih imam občutek, da morda nisem izbrala dobre teme ali kaj podobnega. A ko vidim babičin komentar, pa Dušanov....potem vem, da sem se prav odločila. Hvala babica3.

babica3
babica38 let nazaj

;) ne bo monologov... ;))

tiskarka
tiskarka8 let nazaj

Upss, pa imamo spet pos(r)lance v delu....Hvala za komentar.

dusankragelj
dusankragelj8 let nazaj

Dejstvo je, da JE IMEL BANKIR RAZLOGE ZA ZASKRBLJENOST , deklica pa je imela še kako prav....To vprašanje lahko mirno postavimo vsem poslancem, pa bo odgovor tak, kot tega bankirja. Lepo si tole pogruntala. ČESTITAM !

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev