.:16_04_09 ~ LAŽNIVO_OGOVARJANJE_V_PTUJU_&_BEOGRAD:.

16. april 2009 ob 20:00 | 1184
Tukaj bom navedel nekaj Izkušenj, katere sem pridobil kot raziskovalni Novinar. Situacijo in Dejanja, ko so Me nameravali Stigmatizirati in Mi nadeti "Ugled" duševno bolanega Človeka. V tem Procesu je bilo zlorabjeno Dejstvo Zdravljenja Posledic prometne Nezgode.

Informacije in Podatki v Nadaljevanju so Orientacija.

To pomeni, ta BLOG ni namenjen temu, da bi te Informacije in Podatke karakteriziral kakor lažnivo Ogovarjanje zoper v Člankih navedene Osebe, kajti večina zapisanega in poročanega v teh Kontekstih je relevantna.

Mesto PTUJ je obremenjeno s Kriminalom v Mandatu Župana čelana, Del tega je v Medijih že publiciran. Od Afere mlekarna je ptujski Turizem začel propadati in v Mestu je prisotno Tajkunstvo, katero onemogoča zdrav in konsrtuktiven Razvoj. To Dejstvo potrjuje Graja Ministrice za KULTURO REPUBLIKE SLOVENIJE, Majde ŠIRCA, katera je PTUJ obiskala v Torek, 14_03_09, in po Sestankih ter Ogledu glede Razmer izrazila veliko Skrb za Prihodnst Mesta.

BLOG bom dopolnjeval in oblikoval.

.:PTUJ-ON.NET: KRIMINALNA_OZADJA_V_POSLU_MLEKARNA:.

Ptuj - sreda, 29. junij 2005
Še iz časov gradnje podvoza neuresničen dogovor

Ptujski mestni svetniki so na zadnji seji soglašali s predlogom, da občina naposled uredi obveznosti iz sporazuma, ki je bil 1997. leta sklenjen med ministrstvom za promet in takrat še ptujsko mlekarno ter mestno vlado. Ta se je namreč ob gradnji podvoza zavezala, da bo v zameno za škodo, ki jo je imela mlekarna pri graditvi podvoza, na njo prenesla šest arov veliko zemljišče ob pomožnem nogometnem igrišču, namenjeno za gradnjo hladilnice. Ptujska občina je takrat tudi privolila v sofinanciranje prestavitve cisterne in ventilatorjev, in sicer v protivrednosti zemljišča v velikosti dveh arov, ki ga ni bilo mogoče izročiti v naravi. Ta sklep takrat - kdo bi danes poizvedoval, zakaj - ni bil uresničen in tako so se ptujski mestni svetniki v zdajšnji sestavi strinjali, da se na pravne naslednike Mlekarne Ptuj brezplačno prenese parcela v velikosti dobrega pol hektara.

Sprejeti sklep ne bi vzbujal pozornosti, če ne bi šlo za zemljišče na mestnem stadionu, ki je že tako utesnjen, in če ne bi parcele dajali tistemu, ki je Mlekarno kupil po polovični ceni. Novi lastniki mlekarne so namreč to pred dobrim letom prodajali in Ivan Rotdajč, direktor Pomurskih mlekarn, jo je ptujski mestni občini kot tisti, ki je imela predkupno pravico, ponujal za skoraj 150 milijonov tolarjev. Občina se je predkupni pravici odrekla in za polovično ceno jo je potem dobil Božo Vukašinovič, lastnik Altiusa, ki tam zdaj ureja poslovno-stanovanjski objekt. Da bi to, kar se je menda dogajalo s prodajo mlekarne, moralo zanimati celo kriminaliste, je v svetniški razpravi omenjal Milan Čuček, ki pa "je doslej molčal"; govori pa se, da naj bi bil Vukašinovič dober prijatelj ptujskega župana in naj bi bilo torej mogoče sklepati, da se je takratni nakup propadajoče stavbe, ki danes resda že dobiva neko končno podobo, "pač moral zgoditi".

Marija Magdalenc, predsednica odbora za finance, izpolnitvi starih obveznosti sicer ne nasprotuje, a je prepričana, da bi "za realizacijo sklepa lahko zdajšnjemu lastniku mlekarne ponudili primerne površine na kaki drugi lokaciji".

V poceni prodaji ptujske mlekarne tukajšnji župan ne vidi ničesar nezakonitega, pač pa je to zanj le dokaz, da je ptujska občina "podjetniški iniciativi naklonjena".

Avtor: Večer (vir)

.:PTUJ-ON.NET: KRIMINALNO_POČETJE_V_MESTU_PTUJ:.

DELO.SI@193.2.26.120 | 11. okt 2005 ob 17:18
Triperesne deteljice...

DELO, 11.10.2005
Triperesne rastejo povsod. Ponekod jih štejejo med plevel in jih neutrudno izkoreninjajo iz negovane trate; drugje negujejo njihovo zelenilo in častijo brenčanje čebel med njihovimi ne ravno vpadljivimi medenimi cvetovi. Štiriperesne pa naj bi prinašale srečo. Torej so srečni tisti, ki jih imajo. Kot na primer občina Lenart, ki ji je prav to deteljico izbral za simbol župan Ivan Vogrin; ker občina povezuje štiri krajevne skupnosti, je simbolika še močnejša in globlja.
Triperesna, a nič običajna, je tudi kombinacija treh mest v soseščini: Lenarta, Ptuja in Ormoža. Vsako od njih se obnaša kot peresce te deteljice, kadar mu odgovarja, takoj zatem pa se v političnem vetriču obrne k drugi deteljici, da se zdi, kakor da tej sploh ne bi pripadal. Največkrat to počne Ormož, potem precej manj Lenart, Ptuj pa se nima kam nasloniti, ker hoče biti glavni pecelj te deteljice.
Triperesne deteljice pa zelo dobro uspevajo po občinah. Tačas najbolj rase ptujska med občino, športnim zavodom in nekdanjo mlekarno. Če je športni zavod ves zanosen pred dobrima dvema tednoma odpiral nove tribune nogometnega stadiona in nove športne prostore pod njimi, je bil to le naslikani sijaj. Morda zato, ker je prav takrat imel čas priti tja minister za šport Milan Zver in je direktorju zavoda Simonu Starčku in investitorju – občini Ptuj v osebi župana Štefana Čelana – to pač godilo. Vsekakor športni prostori še niso bili primerni za takšno slovesno odpiranje, ker niso imeli in še vedno nimajo uporabnega dovoljenja. Na prelomu med starim socializmom in krutim kapitalizmom sem se naposlušal kritiziranja starega na vseh frontah. Takrat so nove vzhajajoče politične zvezde kričale, da je socializem odpiral nedokončane objekte samo zato, da je počastil kakšen svoj praznik. Danes pa se sladko smejim. Kajti zaplet s tribunami na Ptuju ima globoke in najbrž tudi politične korenine.
Ptujsko mlekarno je od Pomurskih mlekarn kupilo podjetje Boža Vukašinoviča Altius. Ptujski župan Štefan Čelan se je predkupni pravici občine odpovedal kar na lastno pest, ker v proračunu baje za to ni našel denarja. Niti ni poskušal dražiti mlekarne ob ptujskem podvozu. Kako tudi bi, če pa mu je prav njen kupec vodil predvolilno kampanjo. Altius zdaj v bivši mlekarni končuje poslovni center. In nekje je izbrskal papir, po katerem Občina Ptuj mlekarni še ni bila odplačala nekaj deset kvadratov zemlje, ki jo je odščipnila za ptujski podvoz. (Jaz sem pa mislil, da je podvoz državni, ker skozenj pelje državna cesta in bi torej morala država kupiti parcelo zanj. Sem res tak bedak, da nič ne razumem?) No, župan Čelan je za Vukašinoviča nemudoma našel lep kose zemlje v okolici mesta, pa skozi občinski svet spravil sklep, da so ga prepisali na Vukašinovičevo podjetje kot poplačilo dolga za tiste kvadrate ob mlekarni, ko ta še ni bila Altiusova. Zdelo se je torej, da se dve peresci te deteljice (finančno) usodno privlačita. Tretje peresce, športni zavod, pa tako premore vso nogometno pozornost in navdušenost župana. Torej je bila videti deteljica idealna.
A ptujske tribune in športni prostori še nimajo uporabnega dovoljenja zaradi – Vukašinoviča. Kajti njegov Altius ne dovoli speljati električnega voda prek svojih parcel. Ni mi sicer uspelo izbrskati, v čem je gordijski vozel najtrdnejši, a posledice so jasne; skoraj milijarda vloženega denarja za tribune in športne prostore vsaj v dveh tretjinah še ni uporabna (na tribunah pa je že mogoče sedeti in navijati za Dravo, kateri je v resnici na ljubo naložba najbolj namenjena).
Zaplet si je mogoče razložiti na dva načina. Ali nameravata dva lista deteljice spet z zapletom kaj prerazporediti, ali pa je med njima kakšen drug odnos, ki dovoljuje izsiljevanje. Ko bi vsaj vedel, kolikšen je bil Altiusov račun za vodenje županove predvolilne kampanje in ali je sploh že bil plačan. Bi lažje sklepal, katera stran dileme je realnejša.

.:~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~:.

15. in 16_04_05 sem z dvema Predstavnicama Lokalne turistične Organizacije (LTO) Mesta PTUJ potoval v BEOGRAD. Pripravljal sem Material za Študijo. Odkril sem tudi Okoriščanje Zaposlenih in nekatere Kanala nepoštenega Trošenja javnih Financ v zasebno Korist.

LTO je medtem propadel, Politika Mesta PTUJ se v Provinci "smili samo sebi", Razvoj izostaja.

Mesto z Osnovami za ploden Turizem živi na beraški Palici in se odmika od realnega Poslanstva. Beg Možganov, Korupcija, Tajkunstvo in Nedoslednost ustvarjajo Brazgotine v kolektivni Zavesti in Podzavesti.

Projekti so pomanjkljivo snovani, prezirani, neustrezno realizirani, Mesto ima Fasade, ima malo Vsebine. Konstruktivne Projekte snujemo Instance, katere smo voljne investirati Enregijo, četudi Plačilo izostaja in se Viri Dohodkov ustvarjajo po "kozmičnem Redu", to pomeni Kompenzacije.

Mesto je zaspalo v Razvoju, trenutno je zaradi kriminalnega Udejstvovanja naravnano v Smeri, katera pomeni preziranej smiselnega in forsiranje potratnega.

Razvoj Družbe je pokazal, Propad je Usoda Destruktivnih.

Ptujski kriminalni Kartel je nekako soroden iSTRABENZU.


.:15@16_04_05 ~ ARS_OMEGA ~ BEOGRAD_01:.


.:16_04_05 ~ ARS_OMEGA ~ BEOGRAD_02:.


.:16_04_05 ~ ARS_OMEGA ~ BEOGRAD ~ KALAMEGDAN:.
Reakcija šPELE iVANČIČ na Seznanitev z Dejstvom, da je Početje ptujskega kriminalnega Kartela zapisano z Diktafonom in Kamero.

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
GRCNARKA
GRCNARKA9 let nazaj

Ne dovoli si, da te "pohodijo" z dvignjeno glavo naprej

dusankragelj
dusankragelj9 let nazaj

Stvari ne poznam, zato jih težko komentiram !Opažam znani fenomen , ki to sicer ni : "moč argumentov ali argumenti moči"...? Si pa zadevo odlično predstavil !

marko3
marko39 let nazaj

Ko sem vse to prebral,laho napišem edino to:Na, pol bot pa pameten če morš.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev