BREZPOGOJNA_LJUBEZEN ¤ (20)11_OKT_03

06. oktober 2011 ob 09:16 | 83
BREZPOGOJNA LJUBEZEN

Spoštovano Občestvo, tudi na Področju Ljubezni obstajajo velike Zmote. Ena izmed teh je Zabloda o brezpogojni Ljubezni. Žal se prepogosto dogaja, da Ljubezen ni ustrezno dojemana in da so parazitski in psevdoparazitski Odnosi s Strani nekaterih pojmovani kot Ljubezen. Na tem Mestu je treba pojasniti veliko Zablodo, ki ustvarja marsikatero Zmoto na Področjih medosebnih Odnosov.

Ko govorimo o pristni Ljubezni, govorimo o Odnosih med Ljudmi, ki imajo ustrezne Samopodobe. Ljudje, ki niso sposobni ljubiti sebe, niso sposobni pristno ljubiti ostalih. In naučiti se je treba ločiti parazitske in psevdoparazitske Odnose od realnih ljubezenskih Odnosov.

Ljubezenska Veza od Partnerja/ke zahteva ustrezno Etiko in Moralo Sobivanja s progresivnim Razvojem in ne tolerira Stagnacije ali regresivnega Razvoja skozi Življenje. Ljubezenska Veza je skladno s Potekom Življenja dinamičen razvojni Proces. Pristna Ljubezen je usmerjena k dolgoročni Stabilnosti in Razvoju ter Ohranjanju Partnerstva, širše opazovano tudi Zdravja in Blagostanja.

Pristna Ljubezen svoj Obstoj pogojuje z ustreznimi Zahtevami.

Te Zahteve niso kaj druga kot Pripravljenost Človeka za ustrezno življenjsko Filozofijo, katero seveda tudi udejanja.

Brezpogojna Ljubezen je nekaj, kar je Človeku namenjeno le v omejenem Obdobju po Rojstvu. Čim Človek doseže zadostno Stopnjo Zavedanja, kjer loči med ustreznim in neustreznim, vstopi v pogojen Sistem, kjer se mora skozi Življenje potrjevati.

Mit o brezpogojni Ljubezni temelji na Prenosu nekaterih Zablod s Področja Religij v realno Življenje. Po izkrivljenem Modelu: ljubljen/a boš že zato, ker si, pa karkoli in kakorkoli boš počel/a. Takšno Stališče v Okolju pristne Ljubezni seveda ne more vzdržati, ker je irealno.

Zavedati se je treba, da izpolnjevaje Pogojev pristne Ljubezni ni Breme, ampak je dejansko Svodoba Misli in Dejanj. Pristno Ljubezen z vsemi Pogoji lahko udejanjajo le Ljudje, ki se življenjskih Odgovornosti ustrezno zavedajo.

Pričakovanje brezpogojne Ljubezni v Obdobju Odraslosti je infantilna Pozicija, ki pretežno ni deležna Odobravanja.

POMNI FORMULO: Pristna Ljubezen = Dajanje + Prejemanje

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev