ČUSTVENO_IZSILJEVANJE_ŽENSK ¤ (20)11_OKT_06

06. oktober 2011 ob 09:21 | 161
ČUSTVENO IZSILJEVANJE ŽENSK

Spoštovano Občestvo, Čas je, da zapišem nekaj o Čustvih, oziroma bolje rečeno o Zlorabah na čustveni Bazi.

Žal smo Priče mnogim Situacijam čustvenega Izsiljevanja Žensk. Motivi za tovrstna Početja so razni, od Potlačevanja do Maščevanja. Zelo bolestne Situacije tega Konteksta obstajajo takrat, kadar je Motiv za čustveno Trpinčenje Nezadoljstvo z Osebo kot takšno. Takrat vse skupaj izgleda kot načrtno Znašanje nad nekom; no, saj tudi je.

Povsem logično je, da do tovrstnih Odnosov prihaja tam, kjer je Vrednotenje Ženske v partnerskem Odnosu neustrezno.

Potencialno moten Odnos je torej možno zadosti hitro prepoznati, Težava je le na Relaciji PREPOZNATI in si PRIZNATI.

Torej, Specifika takšnega Odnosa je, da že v Osnovi na vlada Harmonija, oziroma da je Odnos sestavljen iz emocionalno nezrelih Osebnosti. Potlačevalec je Osebek z vedenjsko Motnjo, Potlačenka je Oseba z vedenjsko Motnjo. Prvi zaradi Početja, druga zaradi Toleriranja Početja.

Resnici na ljubo si je treba priznati, da je Ženska v takšnem Odnosu sokriva, kar pa ne utemeljuje Početja grobega Moškega.

Zato je treba navesti nekaj Protiukrepov, ki takšne Situacije odpravijo in preprečujejo: Dejstvo je, da se Izsiljevanje v Odnosih ne prične takoj ob Pričetku, ampak na Točki, kjer je za Izsiljevaje možno zlorabljati določene Sprožilce, na katere je Oseba čustveno vezana; bodisi Otroke, Sorodnike, Živali, etc... Zavedati se je treba in si tudi priznati, da se izsiljuje z nekim določenim Motivom, pretežno z Motivom Potlačitve ali Prisile v nekaj, česar Oseba brez Uporabe (Pri)Sile ne bi storila. Vedeti je treba tudi, da vsako Popuščanje Storilca motivira k nadaljnjim, pogojno večjim, Korakom Izsiljevanja. Proces se prične z majhni Koraki in Dejanji in skrajno zaključi v Tiraniji.

Ko pride do Stopnje Tiranije, so Situacije pogojno že tako intenzivne, da prihaja tudi do fizičnega Nasilja. Sprevrženost narašča z vsakim Popuščanjem, saj se Ugoditev na izsiljevalske Težnje dojema kot Strinjanje z njih Obstojem in Udejanjanjem. Ženska, ki Izsiljevanje dovoljuje, s tem Izsiljevalcu brezmočno podarja Del sebe. S tem postane podrejena in v določenih Sitaucijah prične reformirati lastno Osebnost v takšno, ki Ugajanje v izsiljevalskih Situacijah jemlje kot samoumevno in se na to tudi neustrezno odziva.

Močan Vzrok vsemu tiči v Spolnosti. Pri spolnem Odnosu Moški dejansko fizično prodira v Žensko, tolmačili bi lahko takole: Moški se izrazi, da je šel notri, ima torej Situacijo, kjer lahko samovoljno gre ven, ženska pa se izrazi, da je prišel notri, torej mora bodisi iti ven sam ali pod Prisilo. In če pred neustreznimi Situacijami splošnega Sobivanja Moški in Ženska tvorita intenzivno seksualno Vezo, je Ženski izpod Vpliva Moškega možno priti mnogo težje, saj se je njen Organizem navadil na to, da ga sprejme "vase". Na Moškega se pod takšnimi Pogoji čuti mnogo bolj "navezana".

No, seveda je možno Situacije prekiniti tudi po kratki Poti ad hoc, ampak Posledice se nekje bodo poznale.

Torej, kaj storiti, da ne pride do Procesa iZsiljevanja in čustvenega Trpinčenja.

1. Izbrati ustreznega Partnerja in se ne slepiti z Zavajanjem sebe po Načelu: "Glavno, da nekoga imam, saj me ima rad, tudi če tega ne pokaže".

2. Naklonjenosti ne a priori klasificirati za Ljubezen in se po Vzoru ameriških Filom zaljubljati "do Ušes", ker nekdo izraža Simpatije, predvsem pa Voljo in Veselje do Seksa.

3. Stremeti k Zavedanju glede Sebe in poslušati ter upoštevati Intuicijo.

4. Ne živeti v instant Prepričanju o Manjvrednosti in se na ta Način "odpirati".

5. Naučiti se reči NE, ko je treba.

Res je, da je za Upoštevanje Naštetega treba imeti ustrezno Osebnost, katera je pogojena z ustrezno mentalno in telesno Higieno. V Prevodu to pomeni: neustrezne Situacije lahko brez Težav peprečujejo in obvladujejo le tisti Ljudje, ki vsak sleherni Datum "delajo" na Sebi. Tudi to je neke Vrste Zakon Narave, katerega ni možno izpodbijati. Kdor se ne neguje, mentalno in telesno, se zapušča. S tem izgublja Odpornost na psihičnem in telesnem Nivoju in posledično mentalno in telesno Zdravje.

POMNI FORMULO: IZSILJEVANJE je neke Vrste POSILJEVANJE.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev