PRIZADEVANJE_ŽENSK ¤ (20)11_OKT_15

18. oktober 2011 ob 10:18 | 310
PRIZADEVANJE ŽENSK

Spoštovano Občestvo, žal živimo v Družbi, ki ima neustrezno definirane in tudi udejanjane Vrednostne Sisteme. Vojnam, Nasilju, splošnim Krizam in ostalim neustreznim kulturnim Elementom ne botruje neka fiktivna višja Sila, ampak neustrezno Udejanjanje neustrezne življenjske Filozofije Človeka, ki je nastala na Podlagi neustreznega Dojemanja Pojmov, povezanih z izhodiščnim Pojmom Življenje.

Dejstvo je, da se je Človek degeneriral skozi Tisočletja in da so zmotni Pogledi na Realnost pustili Pečat v splošnem Zavedanju o tem, kaj Človek dejansko je in kaj je njegov Smisel in Namen v živem Svetu. Iz te Izkrivljenosti izhaja tudi zmotno Prepričanje, da je Človek neka Nadrasa med ostalimi živimi Bitji in da ima legitimno Pravico Uničevanja Narave, s tem, da bi ugodil lastnim Interesom. Temu seveda ni tako, zato se dogaja Proces Dehumanizacije, tudi Smislu Propada Človeštva.

Običajen Človek ne misli in dela zadosti v Smeri, ki bi ga potrjevela v lastnem Bistvu, zato propada ozioma ne najde Izhoda iz splošnih Težav. Karikiram lahko takole, za Težave, ki jih povzroča sam, išče sekundarnega Krivca.

Če karikiram, Človek je izgubil Kompas, ker dejansko ne ve natančno, kam sploh potuje, beri, ne ve, kako bi naj usmerjal Razvoj, saj se ne zaveda zadosti intenzivno, čemu sploh obstaja. Dokler bo udejanjal Kulturo, katere Posledice so Uničevanja Planeta in Iztrebljanje rastlinskih in živalskih Vrst, tega Kompasa tudi ne bo našel. Človek se mora zavedati, da Narava dominira nad njim, ne on nad Naravo.

Zato je smiselno, da načnem Tematiko, ki je zelo bistvena za Dojemanje medosebnih Odnosov Ljudi.

Gre seveda za Odnos Moški ~ Ženska. Enega izmed poglavitnih Delov Mozaika Zablode je možno najti v teh Odnosih. Skozi Zgodovino je možno opazovati, kako se je Odnos razvijal in dejansko priti do Sklepa, da se je sčasoma tudi izkrivil. Že Dejstvo, da Ženske dolgo Časa niso imele volilne Pravice, priča o tem, da je človeška Družba v predhodnih Obdobjih zašla s pravi Poti. To Dejstvo ob tem, da Ženske niso smele izbirati Voditeljev, potrjuje tudi Mnenje, da so bile tretirane kot manj vredne Članice Družbe. Skladno z Nedovoljenjem voliti in sooblikovati Prihodnost to pomeni tudi, da so veljale za mentalno in telesno manj sposobne in da njihovo Mnenje ni imelo odločilnega Pomena.

Na Podlagi tega in sorodnih Preprečevanj aktivnega Sobivanja so Ženske izgubljale svoje realno Mesto v človeški Družbi.

Sedaj se bom dotaknil še konkretne Problematike, psihičnega in fizičnega Nasilja nad Ženskami. Moški so torej v Zgodovini zavzemali Vloge Tvorcev Družbe in Voditeljev, medtem ko je Ženskam ostala Vloga Gospodinje in Matere, s tem da poudarim, da ti dve Vlogi nista bili ustrezno cenjeni, torej bolj v Smislu Dekle. Moški se niso v dominantno Pozicijo postavljai zato, da so/bi Ženske imele več Časa za Družino ali lastne Interese, ampak preprosto zato, ker Žensk niso spoštovali, kot bi jih morali.

In na Podlagi tega Nespoštovanja se nastajali Odnosi, kjer so se Moški nad Ženskami tudi znašali, znašali do te Mere, kjer so jim prizadejali Rane, katerih Posledice so duševne in telesne Bolečine. Motive za ta Početja Moški torej nosijo tudi globlje v sebi, saj so jih podedovali s Kulturo. Te Zablode so nekje v Ljudeh ponotranjene.

Za Odpravo teh Zmot bi Človek dejansko moral pričeti Proces široke Katarze in neke Vrste Ponastavitve Odnosa do Sveta. Kultura namreč premore toliko Zablod in Norosti, da prepogosto Irealnost pomeni Realnost in obratno. In ta Irealnost je zagotovo zmotno Mnenje, katerega preveč Moških upošteva, v gostilniškem Pregorovu pa se glasi: Bolj jo tepeš, bolj te ima rada. Pri tem gre za Zablodo, katero je možno uvrstiti v Kategorijo "nedopustno".

In zavedaj se, Žensko namerno prizadene tisti Moški, ki ne spoštuje niti sebe, kaj šele njo. Zdravorazumski Človek, Moški ali ženska, stremi k harmoničnim Odnosom, kjer LJubezen in Spoštovanje igrata poglavitni Vlogi. Do Nasilja prihaja v Odnosih, kjer Ljubezni in Spoštovanja ni. Žensko poškoduje tisti Moški, ki prezira samega sebe. Žal obstajajo tudi Ženske, ki so polne Samoprezira, in v teh Odnosih aktivno sodelujejo in svojo Vlogo dojemajo kot realno. Poudariti je seveda tudi treba, da Odnos dveh Ljudi tvorita dva Človeka, od katerih vsak prispeva svoj Delež. Zato morajo Moški stremeti k temu, da Nasilja nad Žebnskami ne bodo izvajali, Ženske pa k temu, da v Moških ne bodo soaktivirale POtrebe, da bi Nasilje nad njimi izvajal.

Ključna Beseda se glasi Harmonija.

POMNI FORMULO:

Meja med Norostjo in Genialniostjo je pogojno tudi tanka.

V tem Kontekstu Norost pomeni Prizadevanje Ženske v Smislu Zadajanja duševnih in telesnih Ran, Genialnost Prizadevanje za zdravo, srečno in radostno Življenje Ženske.

Oboje je Prizadevanje, s tem da Misli in Dejanja določijo Kakovost.

Destruktivno Prizadevanje pomeni Bolečine in Poškodbe, konstruktivno Prizadevanje pomeni Življenje polno Sreče in Radosti.

Bolj jo/ga tepeš, manj je Ljubezni.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev