SPOLNI_ODNOS_&_DONOS ¤ (20)11_SEP_27

06. oktober 2011 ob 09:05 | 111
SPOLNI ODNOS IN DONOS

Spoštovano Občestvo, za nami je Svetovni Dan Kontracepije, zato nadaljujem na Polju Ljubezni. Pravim, da Kontracepcija ne sme izpodriniti Koncepcije. Skladno s Situacijo se je neobhodno dotakniti Področja Spolnosti.

Ker je vse Fenomene možno pojasniti kratko in jedrnato, ga bom. Ni treba premnogo govoriti, treba je živeti, osmišljeno in plodno.

V Obdobju, ko v človeški Kulturi primanjkuje duhovnega Udejstvovanja, je Spolnost ali Seks postala skorajda centralni Motiv za Sklepanje medspolnih Zvez. Situacijo lahko orišem takole: Ljubezen si je možno v tem Kontekstu predstavljati kot miselni Program, konkretna Dejanja kot Izvajanje Komand tega miselnega Programa. Ker se je Človek skozi Zgodovino vztrajno odmikal od lastnega Bistva, je tudi Pojem Ljubezen postal izkrivljen. Predstava o Ljubezni je popačena do te Mere, da so Dejanja, ki izhajajo iz te popačene Predstave, Zagotovilo za Jačanje in Širjenje te popačene Predstave.

Nazorno je Problematiko tega Konteksta možno ponazoriti takole: Ljubezen se nanaša na Duh, je torej Energija / energetska Koda, Seks se nanaša na Telo, torej Materijo. Celotno Tvorbo tvorita Duh in Materija. Tvorba je bodisi harmonična, bodisi disharmonična. Kakovost je odvisna od Razmerij in globlje analiirano od Vsebin.

Bistvo bom parafraziral takole: ko dominira duhovna Komponenta, je Tvorba harmonična, ko dominira materialna Komponenta, je Tvorba disharmonična, ker ni zadoščeno Zakonom Narave.

Ko je Motiv za Vezo Ustvarjanje, Vzdrževanje in Izgrajevanje Ljubezni, je Veza dolgoročno perspektivna. Ko je Motiv za Vezo predvsem Zadovoljevanje Potreb v Spolnosti, s Poudrakom na materialni Bazi, je Veza dolgoročno neperspektivna.

Celoten Fenomen si lahko karikiramo takole:

Ko spolni Akt temelji na materialni Bazi, torej predvsem Zadovoljevanju Potreb v Spolnosti, lahko rečemo, da kot spolni Odnos dejansko tudi odnaša, odnaša Energijo (delno tudi Materijo), ki sčasoma poide, zato Vez razpade.

Ko spolni Akt temelji na duhovni Bazi, je torej harmoničen, lahko rečemo, da spolni Odnos dejansko postane spolni Donos, saj prinaša dodatno Energijo in generira ter regenerira tudi Materijo. Vez se zato ohranja, neguje in izgrajuje.

Zato je dobro, da spolni ODNOSI dejansko postanejo DONOSI, tako, da v Vezo prinašajo svežo generativno in regenerativno Energijo in Materijo.

MOTO Bolje UK nego FUK.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev