Izziv iskanje varnostnih strokovnjakov

19. december 2011 ob 20:02 | 51
Iskanje izkušenih varnostnih strokovnjakov je lahko zelo težka naloga. Razlika med ponudbo in povpraševanjem izurjenih strokovnjakov za varovanje informacij je med največjimi na področju informacijske tehnologije. Lahko se zgodi, da delovnih mest za varovanje infomracij ne boste mogli zapolniti v razumnem času. Iskanje pravega kandidata lahko traja več kot eno leto.

Ena možnost je uporaba iskalcev kandidatov, ki so specializirani za področje varovanja informacij. Pogosto bodo hitreje našli primerne kandidate. Dober iskalec kandidatov ima veliko zvez v skupnosti varovanja informacij in bi moral kmalu najti več dobrih kandidatov.

Tukaj moram omeniti še dolgo trajajočo debato, ki poteka v skupnosti varovanja informacij. Gre za vprašanje najemanja t.i. črnih in belih klobukov. Črni klobuki so posamezniki, ki so si varnstno znanje pridobili na neetične načine, tudi s kršenjem zakona. Če v varnostno ekipo najamete »črne klobuke«, je to podobno, kot če bi za čuvaja pisarne najeli vlomilca. To ni sprejemljivo in podjetja ne bi smela najemati teh posameznikov, spreobrnjenih ali ne.

Več

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev