Obvladujte tržišče s Twitterjem 1.del

27. oktober 2011 ob 10:57 | 73
1. Twitter – za kaj gre pri vsem skupaj?

Uvod: Letos smo v modi družabnega omrežja. Najverjetneje bodo moderne tudi prihodnje leto. Vodilini v tej >modni revoluciji< pa je Twitter. Čeprav si težko predstavljamo, da je program za pisanje besedilnih sporočil do največ 140 znakov tako priljubljen.

Na začetku

Na profesionalno pot v spletnem marketingu so se podali leta 1998, ko je bil internet že znan medij za izmenjavo informacji (zagotovo pa med ljubitelji tehnike in strokovnjaki). Celotni koncept masovne uporabe elektronske komunikacije je bil še prej v povojih. Pojem družabnega omrežja se še ni uporabljal. Vrnimo se v današni čas, ko so nas prepravili blogi, e-pošta, spletna mesta, programi, gradniki, družabna omrežja in vedno novi načini posredovanja in prejemanja informacij. Twitter je zadnji med temi >orodjiEden najhitreje rastočih pojavov na internetu.< The New York Times


>Tiwtter je na poti, da postane naslednja neustavljiva aplikacija< TIME Magazine


>Naenkrat se zdi, da je svet en velik Twitter.< Newsweek

Kaj sploh je Twitter?

Twitter je na prvi pogled povsem ob pamet: povej svtu v največ 140 znakih, kaj počneš, in iz največ 140 znakov razberi, kaj počne svet. Tako preprosto, pa vendar neverjetno unčikovito.

Kdo je kriv za to vražjo stvar?

Twitter so ustanovili Evan Williams, Biz Stone, Noah Glass in Jack Dorsey, skupina navdušencev nad revolucijo spleta druge generacije, semantičnim spletom in spletom, ki ga upravljajo posamezniki in ne podjetja. Ustanoviteljem se družabno mreženje kljub storitvam Facebook, Linkedln in MySpace ni zdelo popolno. Twitter so ustanovili z namenom, da sprostijo še več potencjala znotraj družabnega spleta in spodbudijo dodatno komunikacijo, skupno rabo in učenje od drugih. Twitter se je rodil v svetu blogov – področje, ki je že spremenilo način komunikacije med posmamezniki. Twitter in podobne storitve so orodja za mikrobloganje brez skrbi, če se s pojmom še niste srečali... v nadeljevanju boste spoznali njegovo zasnovo, in kako lahko tudi vi mikroblogate.

@WebCenterNovice
http://web-center.si

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev