Spletni goljuf na pohodu

03. december 2011 ob 12:34 | 76
RAZKRINKANA PREVARA!

Vsi smo že kdaj prijeli kakšno e-pošto v kateri nas pozivajo, da darujemo denar za dobrodelne namene. Pogosto gre preprosto za spam, ki polni naše e-nabiralnike, vendar zaradi nje lahko trpijo ljudje, katerih osebni podatki so uporabljeni za večjo prepričljivost zapisanega. Še bolj problematična so tista e-pisma, za katerimi se skrivajo raznovrstne spletne goljufije, katerih namen je predvsem izvabljanje denarja od ljudi. Ker tudi spletni prevaranti spledijo trendom se je večina teh prevar preselila na socialna omrežja. V nadeljevanju vam bomo razkrili primer spletne prevare na socialnem omrežju Facebook.

No pa začnimo...

Džafer Zenuni je oseba, ki se predstavlja, da potrebuje pomoč za svojega otroka. Zenuni se na družabnih omrežjih pojavlja že od leta 2009, pa vse do dandanes. Ta goljuf ima kar nekaj lažnih profilov, s pomočjo katerih zavaja množico ljudi.

Na žalost je veliko tistih, ki na takšne prevare nasedejo. Na njegovi Facebook strani: "POMOZITE POMOZITE DA SE OVO DIJETE VRATI SVAKODNEVNOM ZIVOTU", se je pridružilo 4.863 ljudi, med katerimi se najdejo tudi tisti, ki živijo v Sloveniji. Sprašujemo se, koliko denarja je pokradel ta goljuf?!

VEČ NA:
http://web-center.si/raziskave/183-spletni-goljuf-na-pohodu

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev