9 najboljših pivskih iger

23. avgust 2011 ob 22:35 | 461
9. najboljša pivska igra: Slačipoker

Začnimo pri eni izmed najbolj opevanih iger nasploh – slačipokru. Če ga slučajno še ne poznate – slačipoker je poker, pri katerem se slačimo. Preprosto. Pravila? Kdor izgubi, odvrže kos oblačila. Pijača je nujna za pogum.

Svetujemo vam še, da je družba, s katero igrate slačipoker, sestavljena iz pripadnikov obeh spolov. Verjemite, tako bo dosti bolj zabavno!

8. najboljša pivska igra: Štamperl šah

Če je poker za vas preveč hazarderska igra, vam ponujamo naslednjo rešitev – šah. Šah je starodavna in uglajena igra logike in razuma, ki pa zna resnici na ljubo včasih biti precej dolgočasna. Hvala bogu se je nekje na svetu našel briljantni um, ki je šahovske figure spremenil v t. i. štamperle, iz katerih običajno pijemo žgane pijače. Pravila so preprosta – ko nasprotniku vzamete figuro, morate spiti pijačo, ki je v njej.

Ima pa štamlerl šah eno veliko omejitev – namenjen je samo 2 igralcema. Ampak ne skrbite – če boste spili dovolj, boste ugotovili, da lahko šah igra tudi več igralcev hkrati.

7. najboljša pivska igra: Ugani pivo

Za igro potrebujete vsaj 4 različne znamke piva. Če jih boste imeli več, bo igra še bolj zanimiva. Na spodnjo stran kozarcev nalepite listke, na katerih piše, katera vrsta piva je v njem, in to tako, da jih tekmujoči seveda ne morejo prebrati. Cilj igre je ugotoviti, katero pivo je v katerem kozarcu. Zmaga seveda tisti, ki jih ugotovi največ.

Pa še opozorilo za vse tiste profesionalne pivce piva, ki menite, da znamko piva pravilno prepoznate tudi v spanju: igra še zdaleč ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled!

6. najboljša pivska igra: Pivska ruleta

Da ne bo pomote – govorimo o precej zabavnejši in precej varnejši varianti ruske rulete s pištolo. Potrebujete le 6 pločevink piva in 6 pogumnih sodelujočih. Eno izmed pločevink pretresete in jo skrivaj premešate med ostale. Vsak izmed sodelujočih nato izbere eno pločevinko in si jo postavi na glavo. Ob dogovorjenem času vsi naenkrat odprejo svoje pločevinke – tistemu, ki je izbral pretreseno pločevinko, se bo pivo seveda razlilo po celem telesu. Ta nesrečnež izpade iz igre, ostali pa nadaljujejo z naslednjim krogom, vse dokler ne ostane le še eden.

Pa še tolažba za poražence – ko iz igre izpadejo, lahko namreč popijejo svoje pivo (oziroma vsaj njegove ostanke).

5. najboljša pivska igra: Ugani kdo

Vsak izmed sodelujočih si zamisli določeno osebo, njeno ime zapiše na listek in ga skrije na varno. Sodelujoči nato drug drugemo postavljajo vprašanja glede izbranih oseb, npr. : »Je tvoja oseba moškega spola?« Če dobi odgovor ne, mora spiti požirek pijače iz svojega kozarca, če dobi odgovor da, lahko nadaljuje z postavljanjem vprašanj. Tisti, čigar osebo drugi razkrijejo, mora spiti svoj kozarec do dna.

Zabavno in poučno hkrati. Preizkusite čimprej!

4. najboljša pivska igra: Twister

Twister je sicer igra, ob kateri se lahko zabavate tudi povsem trezni. Vendar pomislite, kako zabavna lahko šele postane, če se jo igrajo ljudje, ki imajo zaradi večje količine popitega alkohola precejšnje težave z ravnotežjem.

Pravila so preprosta – tisti, ki pri postavljanju svoje roke ali noge naredi napako in izgubi ravnotežje, mora spiti kozarec pijače po lastni izbiri. Velika prednost te igre je v tem, da postaja iz minute v minuto bolj zabavna. Zmagovalec sicer nima pogosto priložnosti za pitje, vendar se lahko tolaži vsaj s svojo zmago.

3. najboljša pivska igra: Kraljeva kupica

Za Kraljevo kupico potrebujete klasični komplet z 52 kartami. Karte premešajte, nato navzdol obrnjene postavite na mizo. Igralec, ki začne, obrne zgornjo karto in jo postavi tako, da jo lahko vsi vidijo. Vsak karta ima svoj pomen. Če se obrne dama, pijejo vse dame za mizo, če se obrne fant, pijejo seveda vsi fantje in podobno. Za vsako izmed kart lahko sami določite, kaj pomeni.

Se morda sedaj že sprašujete, zakaj se igra imenuje Kraljeva kupica?

Kralji imajo pri tej igri poseben pomen. Pred začetkom morate na sredino mize postaviti še veliko prazno posodo (kupico). Kdor iz kupa kart obrne kralja, lahko v to kupico zlije poljubno količino pijače iz svojega kozarca.

Kdor pa obrne zadnjega (četrtega) kralja, mora izpiti celotno vsebino te kupice. Divje! Pozor – samo za resne pivce!

2. najboljša pivska igra: Pir-pong

Nenavadno ime izhaja iz igre namiznega tenisa, ki ji po domače pravimo tudi ping-pong. Za igro Pir-ponga potrebujete kar nekaj rekvizitov: mizo, plastične kozarce, žogico za namizni tenis in seveda velike količine piva. Igro lahko hkrati igrata 2 igralca – vsak stoji na svoji strani mize, pred sabo pa ima postavljene kozarce, polne piva, ki so običajno zloženi tako, da tvorijo trikotnik.

Cilj vsakega igralca je spraviti žogico v nasprotnikov kozarec, vendar se mora žogica na poti tja vsaj enkrat odbiti od površine mize. Če nasprotnik zadane vaš kozarec, morate ta kozarec na dušek spiti. Preprosto in učinkovito! Igro zmaga tisti, ki nasprotnika prisili v to, da spije pijačo iz vseh svojih kozarcev.

Pir-pong ponavadi poteka po turnirskem sistemu na izpadanje, kar pomeni – boljši kot ste, več boste igrali in več piva boste lahko spili.

Najboljša pivska igra vseh časov: Nikoli nisem...

Igralci v naprej določenem zaporedju – ponavadi kar v smeri urinega kazalca – izrečejo stavek, ki se začne z »Nikoli nisem...« in nadaljuje, kakor si sami zamislijo. Primer: »Nikoli nisem bil v Parizu.« Vsi tisti igralci, ki so kdaj že bili v Parizu, morajo takoj spiti požirek pijače iz svojega kozarca.

Izjemno zabavno! Poleg tega, da se boste hitro napili in veliko nasmejali, boste izvedeli tudi ogromno zanimivih stvari o vaših prijateljih. Sicer se zna zgoditi, da bodo vprašanja na začetku igre precej zadržana, vendar verjemite – po nekaj kozarčkih boste vsi pripravljeni izdati vse svoje skrivnosti. Previdno...

Komentarji 15

če želiš komentirati, se
valkira
valkira6 let nazaj

zeeeehhhhhh....
am o čem se je že šlo? :D

whisky
whisky6 let nazaj

to je preveč za tvojo bučko tamala............ti kr dremej dalje ;)))))))))))))

valkira
valkira6 let nazaj

a a...kje sm? ;)

whisky
whisky6 let nazaj

kje le...............na njivi in to pošten prbita ;)))

macica50
macica506 let nazaj

ja neč bat bom previdna s to rusko ruleto mejdun to pa se ni za hecat;))))))))))

whisky
whisky6 let nazaj

le pazi ;)))))))))))

macica50
macica506 let nazaj

in de te še spomnem :))))Igra se jo takole: Vzameš revolver, po navadi imajo zmogljivost nabojnika 6, se pravi da je v bobniču 6 prostorčkov za metke. V bobnič se vstavi samo en metek, nato pa se bobnič zavrti. Revolver se pristavi h glavi in sproži. Tako imaš 17% možnosti, da se bo revolver sprožil.:(((((((((((

whisky
whisky6 let nazaj

in ti to igraš ;))))))))))))

macica50
macica506 let nazaj

neeeeeeeeee:))))))))))))))))

whisky
whisky6 let nazaj

priznej;))))))))))))))

macica50
macica506 let nazaj

sm že priznala ne igram se z vročimi stvarmi;))))))))))))

whisky
whisky6 let nazaj

neb reku ;))))))))))

macica50
macica506 let nazaj

ok se vem de me že poznaš:)))))))))))))

whisky
whisky6 let nazaj

:))))))))))))))))))))

macica50
macica506 let nazaj

;)))))))))))))))))

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev