Ogoljufani za sanjske počitnice

25. december 2011 ob 00:18 | 201
To je čisti kriminal, o poslovanju podjetij Promocija sončnega zahoda in Unikatne sanjske destinacije pravijo tisti, ki so jih potegnili za nos. Počitnice v luksuznih apartmajih za dva na Tenerifu za 760 evrov, ki jih ponujajo, so zavajanje, pravijo. Ne v luksuznih sobah, nastanjeni naj bi bili v pravih luknja, je v oddaji 24UR ZVEČER poročala Erika Pečnik.

Bili ste izžrebani za ekskluzivne počitnice, a morate se udeležiti našega srečanja, vas pokličejo po telefonu. Na srečanju vas dve uri prepričujejo o izjemni ponudbi, kažejo fotografije luksuznih apartmajev Regency in vas gostijo s prigrizki. Če želite izkoristiti to enkratno priložnost, morate podpisati pogodbo zdaj, vam rečejo, in tudi plačati nekaj denarja. Mnogi na to pristanejo, med njimi je kar nekaj znanih oseb, ki se ne želijo izpostavljati, in tudi nekdanji župan Tržiča Pavle Rupar. A mu je bilo hitro žal.

Od sokrajanov je izvedel, da so bili hoteli "v blaznem stanju“. "Z eno besedo, čisti kriminal,“ je povedal novinarki, ki je raziskovala zgodbo.

Mnogi se šele po prihodu domov zavedo, kaj so v resnici podpisali. Ko čez nekaj dni prejmejo t. i. rezervacijsko-povpraševalni obrazec, na njem piše, da lahko izrazijo željo po apartmajih Regency, a da bodo potrditev prejeli šele, ko bodo že prispeli na otok Tenerife. Sicer pa jih bodo nastanili v apartmajih Club Marina, ki so od glavne turistične plaže oddaljeni 15 minut vožnje in jih zato priporočajo tistim, ki bodo najeli tudi avtomobil, predvsem pa so, kot prikazujejo fotografije na spletu, mnogo nižjega standarda. Poleg tega si morajo potrošniki sami organizirati letalo, jim pa svetujejo, da je najcenejša povezava iz Milana ali Bologne.

Kot jasno piše v pogodbi, gre od vplačanih 760 evrov kar 500 za članarino v klubu, ki oddaja apartmaje po celem svetu, kar pojasni dejstvo, da za 260 evrov ne morejo ponuditi luksuznega apartmaja za dva. In tudi, zakaj zoper podjetji ni množičnih tožb – ker se odvetnikom posel za 260 evrov ne splača. Zato tržni inšpektorji svetujejo skupinsko tožbo. "Ker to je tisto, kar je tukaj smiselno. Zadeve so skoraj za vse identične, kar se razlikuje, so neke časovne, krajevne okoliščine, in tisti zneski, ki se razlikujejo. Dokler ne bodo vlagali zahtevkov, tako dolgo se bo dogajalo, kar se dogaja,“ je povedala tržna inšpektorica Mirana Omerzu.

To je pač cena svobodnega trga, ki smo ga hoteli, vsak je sam odgovoren za svojo naivnost. Na Zahodu imajo zato vsaj sodišča dobro organizirana. Pri nas pa trg nadzirajo inšpektorji, a brez prijav tudi oni ne morejo ukrepati.

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
gokel
gokel6 let nazaj

Za take lopove se mora brigat drzavni tozilec.....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev