KAKŠEN NAMEN JE ČLOVEŠKO ŽIVLJENJE NA ZEMLJI?

04. marec 2009 ob 22:14 | 417
Mnogo ljudi živi tako,kakor da življenje kot celota nima nobenga smisla.

No,vsaj zdi se tako. Naloge,ki se postavljajo dan za dnem,rešujejo sproti, na nekaj zadnjega, najvišjega, odločilnega, pa ne mislijo.
Treba je iti v šolo, potrebno je opraviti izpite, dobiti službo, se poročiti, vzgojiti otroke tako, da bodo "odgovarjali"okolici in nenazadnje jih spraviti do kruha. Vmes pa še zadeve, kot so: stanovanje, oprema, avto, napredovanje, družbeni položaj..., vse dokler ne pride gospa s koso in prereže niti življenja.
Če bi tik pred smrtjo vprašali takega človeka, čemu je pravzaprav živel, bi odgovoril: Tega vprašanja si nisem nikoli postavil. Živel sem pač zato, ker sem prišel na svet, potem pa mi je vsaka ura sproti narekovala kaj naj storim. Večinoma sem dosegel cilje, naloge, katere sem si jih zadal... Če pa za trenutek pomislim na celoto... pa menim, da celota kot taka, nima nobenega posebnega smisla. Tako grem zdaj s tega sveta, ne ba bi vedel čemu sem bil na njem.

Misel, da nam je tako stališče vzor,me žalosti..(ja,tudi sama nisem izjema).
Iz vsakdanjega življenja vemo, da smo pogosto in o marsičem popolnoma prepričani, a izkušnje nas tudi učijo, da so bila že mnoga naša prepričanja v zmoti.
Da smo se motili,smo spoznali šele pozneje... Človek ima vendar pamet, zato je dolžan premisliti, čemu je na svetu. Komu to dolguje? Če ne drugemu, vsaj samemu sebi!
Predvsem...imejmo se radi in ne zanemarimo... Ni najvažnejše to, da človek na Zemlji vlada, ampak način, kako vlada.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev