Pred tisoč leti...

10. marec 2009 ob 08:41 | 422
Pred tisoč leti smo živeli v svetu,kjer sta bila Bog in človeška duhovnost jasno določena.
Nato smo ga izgubili ali bolje,odločili smo se,da zgodba vsebuje še mnogo več.
Zato smo odposlali raziskovalce,da bi odkrili pravo resnico in nam jo ob vrnitvi povedali;ker pa jih predolgo ni bilo nazaj,smo posvetili pozornost novemu smislu,smislu naseljevanja na svetu,smislu,da bi zaživeli lagodneje. In res smo se udobno namestili.
Izumili smo vire moči.
Sistemsko smo uredili kmečko in množično proizvodnjo.
Gonilna sila je bila klic po napredku,želja posameznika,da bi poskrbel za lastno varnost,lasten smisel,medtem ko je čakal na resnico.
Odločili smo se,da bomo ustvarili lagodnejše in prijetnejše življenje zase in za svoje otroke in v kratkih letih je naša skrb ustvarila človeški svet,v katerem je zdaj mogoče poskrbeti za življensko obdobje.
Težava je v tem,da je naš obsedeni,ozkogledi gon po osvajanju narave in iskanju udobnejšega življenja popolnoma onesnažil naravne sisteme planeta,saj so tik pred razpadom.
Tako ne bomo mogli naprej.

Komentarji 4

če želiš komentirati, se
zana
zana6 let nazaj

ko mi je kapnilo, mi je (v drugo) šele zares kapnilo. :)

jappa
jappa8 let nazaj

..moral bom en blogec napisat...čas me baše...:(((.....lepo žana

golliwog
golliwog8 let nazaj

celestinska prerokba ane? dejansko se nam dogaja čedalje več sinhronih stvari. tudi če se človek tega globoko zaveda, ga še vedno znova in znova preseneti. vsaj mene. toliko "naključij", ki se zdijo skoraj neverjetna, efekt metuljevih kril itd. na tale blog sem padel čisto po "naključju"... tako znano mi je bilo in hkrati tako v megli, da nisem bil prepričan a sem o tem bral, gledal ali sanjal. in preden sem se spomnil od kje so mi te besede tako zelo znane, sem si kar precej razgibal elastiko v možganih, dokler mi ni kapnilo... in potem ko mi je kapnilo, mi je (v drugo) šele zares kapnilo. ...predolgo bi trajalo da bi razložil kaj hočem pravzaprav povedati... v glavnem, dogajajo se mi zelo zanimive stvari. kritična masa je skoraj tu.

rokce2
rokce29 let nazaj

mhmm
1)f kapitalizmi je možna ekonomska stabilnost( in iz te izhajajoča politična, pa socijalna,..) samo če mamo gospodarsko rast. to pomen, de kar naprej proizvajamo več

2)za tu mormo ponucat čedalje več materijala, ki ga dobimo iz narave. za tu ponucamo tut čedale več energije.

3)mater Zemlca ne more rast, viri materjala pa energije se realno zmanjšujejo.

4)ekološko ravnanje z odpadki,recikliraje, čistejši viri, bol šparovne mašine, ...so sam flajštr na rano, ne pa zdravilo, če se spomnemo unga pod 1. namreč, de mormo ves cajt gospodarsko rast. tut če smo še tulk šparovni, bomo slej ko prej pršl na tulk vlko porabo materjala pa energije, de bomo preobremenil mater Zemlco.

kukježezdejcifra?)pol iz tega nekak sledi, de motjo na tem svet bit vojne pa razne "grupne" bolezni, de velik del folka pocrka, kar nas vrne na nižje nivoje porabe, pol pa hajdi od začetka(sam ka ni od začetka in zatu čedalje majn pomaga). obenem so te stvari jako grozne(kar pa dejanskih oblastnikov sveta prou mau briga;)

aja, zdej je 6)pomen, de si bo treba dost na hitro zmislt, kot pridet do živlejna v vesolji al pa novih svetovih(ja, to bo glih čez ene 14 dni c-c-c), al pa

7) SI VENDRLE ZMISLT EN EKONOMSKI SISTEM, V KIREM NENEHNA RAST PROIZVODNJE NE BO OSNOVA ZA SPLOŠN NAPREDEK CIVILIZACIJE. DE BI LAHKO NAPREDVAL V ŽNANOSTI, SOCIJOLOGIJI, KULTURI, ...KULINARIKI:), PA DE BI PONUCAL GLIH TULKO SREDSTEV, KULKR SMO JIH LANSK LET, ČEM REČT. NAPREDEK BI BIU MAU BL POČASN, VGLAVNEM PR NEUMOSTIH, KIJIH V LAJFI ITAK NE NUCAMO( GLAVNINA RAZVOJA KOMPJUTERJOF V ZADNEM DESETLETJI PA PU JE VGLAVNEM ZA POTREBE RAČUNALNIŠKIH IGRC:). TISTO, KAR SE MORE RAZVIJAT, BI SE, ZNANOST, MEDICINSKA OPREMA..BLA BLA.., SAM NA PRIVAT RAVNI BI PA LAHKO MRBIT RAČUNALNIK ZASTAREL V ENE 5,6IH LETIH, NE PA V LIH TULKO MESCIH. POL BI MRBIT TUT MOJA STARA MAMA NE BILA TULK ZA LUNO, HAHAHAHA:)

AJA, PA ŠE MAJN VOJN IN BOLEZNI BI MEL, PA NEB SE BLO TREBA VEČ PLODIT KOKR DE SMO ZAJCI. KA SE ONESNAŽEVAJNA TIČE, BI PA DOBIL DOST CAJTA, DE NAŠRAUFAMO SISTEME ZA ENERGIJO Z VESOLJA LOUDAT.

HOUK, GOVORIL SEM:):)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev