MAMA JE ENA SAMA

05. november 2009 ob 18:55 | 1927
Ganljiva zgodba

Moja mami je imela samo eno oko. Sovražil sem jo….bila mi je vedno velika zadrega.
Za preživljanje družine je kuhala v šoli za nas učence in tudi učitelje. Nekega dne me je med poukom prišla pogledat. Bil sem tako jezen in užaljen, kako je mogla biti tako nesramna, da takšna pride k meni in mi dela sramoto.Zato sem jo ignoriral, s sovražnim pogledom pa dal vedeti kaj je naredila, potem pa sem besno stekel stran. Naslednjega dne mi eden od sošolcev reče,"Ej, tvoja mami ima pa samo eno oko!"Bilo me je tako sram, da bi se najraje pogreznil, zraven pa sem si želel, da bi moja mami izginila za vedno. Zato sem se tistega dne z njo zelo osorno pogovarjal in ji zabrusil, " Če mi misliš delati takšne scene, kjer se mi sošolci režijo, zakaj rajši kar ne umreš?!!!" Moja mamica sploh ni odreagirala.
Ker sem bil poln jeze, niti za sekundo nisem pomislil kaj sem ji rekel. Popolnoma sem pozabil nanjo in njena čustva, mislil sem samo nase.Želel sem iti iz hiše in se nikoli več vrniti. Zato sem se pri učenju resnično potrudil in dobil priložnost študirati v Singapur. Potem sem se poročil.Kupil sem si hišo.Dobil sem svoje otroke. Bil sem srečen in zadovoljen s svojim življenjem, z otroci in udobnostjo, ki sem jo imel. Potem pa je nekega dne prišla na obisk moja mati.Ni me videla že leta in leta in tudi vnukov še ni spoznala. Ko je stala na vratih, so se ji moji otroci porogljivo krohotali in vpili da je prišla nepovabljena. Zavpil sem nad njo, kako si drzne priti in prestrašiti moje otroke.”IZGINI, SEM JI REKEL!!!" Moja mati je na to dogajanje tiho odgovorila, "Oh, oprostite. Verjetno sem prišla na napačen naslov," in hitro odšla. Nekega dne sem dobil na moj Singapurski naslov vabilo za srečanje bivših sošolcev.Šel sem na to srečanje, ženi pa sem se zlagal, da grem na službeno pot.Po srečanju s sošolci sem šel še malo mimo naše stare hiše, kjer sem preživel otroštvo, bolj zaradi radovednosti.Sosedje so mi povedali, da je mati umrla. Niti ene same solze nisem potočil.Potem pa so mi sosedje pomolili v roke materino pismo, ki ga je preden je umrla napisala zame.Dragi moj sin,Ves čas mislim nate. Žal mi je, ker sem prišla v tvojo hišo v Singapurju in prestrašila tvoje otroke.Bila sem zelo srečna, ko sem slišala, da prideš na srečanje sošolcev. Vendar pa sem se tako slabo počutila, da sem slutila, da se v postelji niti obrnila ne bom, kaj šele, da bi te prišla pogledat. Oprosti mi, da sem ti bila v času tvojega odraščanja v veliko zadrego.A veš........ko si bil še zelo majhen, si doživel nesrečo in izgubil eno oko.Zato jaz kot tvoja mamica nisem imela srca gledati te odraščati samo z enim očesom. Pa sem ti podarila svojega.Bila sem zelo ponosna na svojega sina, ki je s tistim očesom videl ves zanj novi svet tudi zame.Z ljubeznijo,tvoja mami.
Mene osebno se me je ta zgodba dotaknila srca "MAMA JE ENA SAMA" Dala nam je življenje .Komentarji 4

če želiš komentirati, se
miska74
miska748 let nazaj

mama je ena sama,svet z njo se začne!!!!

polona.g
polona.g8 let nazaj

imam shranjen tale email..... pa vendar ga velikokrat odprem, pogledam in preberem..... ganljiva zgodba, ki se dotakne vsakega, ki ima vsaj košček srca.
Upam , da prebere tale blog še kdo , ki je potreben večjega spoštovanja do mame.
Mama je ena sama in vredna vsega spoštovanja.

pomladna
pomladna8 let nazaj

lepa poučna zgodba,ki je dosegla svoj namen in se najbrž še koga dotaknila

Pehta1
Pehta18 let nazaj

Pretresljiva zgodba, ki me nehote spomni tudi na Cankarjevo "Skodelico kave", pa še na toliko podobnih zgodb iz resničnega življenja....Ja, otroci znajo biti nehote tako kruti v svoji nevednosti, pa tudi odrasli...koliko jih sovraži drugačnost, invalidnost ipd., jaz pravim, da jim ni nihče znal razložiti kaj je prava lepota....ne zunanjost, NOTRANJOST je tista, ki človeku daje lepoto...
Čestitam za poučen blog, če enemu odpre oči in mu pomaga razumeti pravi pomen lepote, bo s tem dosegel svoj namen.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev