kategorije

Žeblji v ograji

22. maj 2009 ob 23:44 | 956
Majhen fant, ki se je vse prevečkrat slabo obnašal, se je nekega dne močno razburil. Njegov oče, ki je bil pameten človek, mu je dal vrečko polno žebljev ter mu dejal, da naj vedno, ko bo razburjen in se ne bo mogel obvladati, zabije žebelj v ograjo.

Prvi dan je fant zabil v ograjo kar 37 žebljev.
V naslednjih nekaj mesecih se je naučil obvladati svoje obnašanje in število žebljev, zabitih v ograjo, se je počasi začelo zmanjševati. Fant je kmalu odkril, da je lažje obvladovati svoje obnašanje, kot zabijati žeblje v ograjo. In končno je prišel dan, ko se ni nič razburil in tako tudi ni zabil nobenega žeblja v ograjo. Tako je to povedal očetu in ta mu je rekel, da naj vsak dan, ko se bo razburil, potegne en žebelj iz ograje.
Dnevi so minevali in prišel je dan, ko je fant povedal svojemu očetu, da ni več žebljev v ograji. Oče je prijel sina za roko in ga peljal do ograje. Tam mu je rekel:

,,Sin moj, dobro si opravil svoje delo, toda poglej vse te luknje v ograji. Ograja ne bo nikoli več ista. Ko nekomu rečeš nekatere stvari v besu, jezi ali kar tako, te besede pustijo brazgotine, ki so kot te luknje v ograji. Človeka lahko zabadaš z nožem in kasneje nož tudi izvlečeš iz njega. Potem mu sicer lahko neštetokrat poveš, da ti je žal, vendar rana ostane za vedno. Besedne rane prav tako bolijo kot fizične. Pravi prijatelji so tako redki, kot so redki dragulji. Prijatelji te pripravijo do smeha, prijatelji te poslušajo, prijatelji te opogumljajo, ko ti gre slabo, imajo zate lepe in vzpodbudne besede in njihovo srce je tebi vedno odprto. Zato zmeraj pazi kaj delaš in govoriš prej, preden zabodeš nekaj v človeka. Nekaj kar ostane tam za vedno…..

Komentarji 9

če želiš komentirati, se
martin71
9 dni nazaj

huh, kako boleče poučno...sploh ko ob tem razmišljam o svojih žebljih.

LzuKraduMamVske
LzuKraduMamVske7 let nazaj

Inspirativno.

maestro
9 let nazaj

poučno

klopotko
10 let nazaj

dobra zgodba, poučna...

Zaakcijo
10 let nazaj

..kolikor modrih nasvetov,toliko grehov!

cerarjev
10 let nazaj

zelo lepo napisano

gin12
gin1211 let nazaj

modre misli ki cloveka ne ucijo nic prastara godba o adamu in evi

mandolina
11 let nazaj

Modri misli,ki bi se jih vsekakor bilo dobro zapomniti.

gustel
12 let nazaj

to pa je res življensko to se dogaja med nami le zaka si moramo prizadajati besdn rane zakaj si ne vzamemo čas in namesto žaljivk izrečemo toplo besedo pa čeprav je to samo dobr dan

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev