Carplane – avto, ki lahko tudi poleti !

27. julij 2011 ob 11:54 | 309
in inovativno zasnovo, si je zamislila skupina inženirjev v nemškem Research Nemčije v Braunschweigu.Ta konceptualni avto in hkrati lahko športno letalo, se nam že na prvi pogled zazdi, precej fantastičen in sam po sebi edinstven.

Carplane s svojim nenavadnim dizajnom pritegne vso našo pozornost; začnemo odkrivati njegovo domiselno aerodinamično obliko, našo pozornost pritegne izrazit trup s propelerjem in na vznotraj obrnjeni vertikalni krili na zadnji strani. Nadaljnji pogled na to edinstveno vozilo nam bo razkril, da je Carplane v resnici fascinantna fuzija med avtom in letalom!

Carplane je bimodalno vozilo namenjeno za individualni prevoz v cestnem in zračnem prometu. V svoji vlogi avtomobila na cesti, je Carplane povsem običajno električno vozilo, razdeljeno v dva ločena prostora, namenjeno prevozu dveh potnikov.

Oblikovalci so to vozilo zasnovali tako, da lahko na cesti doseže največjo hitrost 176 km / h. Toda, ko vozilo razširi svoja krila, z nadvse domiselnim drsnim mehanizmom ( prikazano v videoposnetku), bo Carplane vzletel in se spremenil v avion. Za vzlet potrebuje minimalno vzletno razdaljo 85 m (isto razdaljo potrebuje tudi za pristajanje). Tudi za letenje uporablja kar konvencionalno gorivo. Carplane bo letel na nižji RPM v času manevriranja, kar bo pripomoglo k ublažitvi hrupa in zmanjšalo emisije ogljika. Med letom bo letalo doseglo največjo hitrost 120 kts (222 km / h).

Oblikovalci tega vozila so pristopili trajnostno k izdelavi tega fascinantnega avtomobila, v obeh njegovih vlogah. Koncept, ki so si ga zamislili z Carplane vozilom, bi zares lahko postal zelena rešitev prihodnosti, ki bi pripomogla k zmanjšanju onesnaženosti ozračja in k izboljšanju razmer v prometu.

VIDEO PREDSTAVITEV

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev