kategorije

Nedavno sem dobila tole e-pošto... vsebina me je prepričala, zato jo delim z vami.

12. januar 2013 ob 00:59 | 735
Poučno za nas vse. Ne govori, če nisi prepričan, da imaš prav. Zlobni jeziki naredijo veliko škode !!!

slika 448721


Nogometno moštvo je dobilo novega trenerja. Vsi so ga imeli radi, zato je bil trening močno obiskovan. Še posebej ga je vzljubil eden izmed fantov.
Nekoč so fantje po treningu videli trenerja, da je šel k zelenjavarju in si tam ogledoval jabolka. Nato je vzel najlepše jabolko, ga dal v žep in odšel.

Fantje so bili zaprepadeni. Odločili so se, da bodo svojega trenerja še bolj spremljali, zato so mu po vsakem treningu sledili. Vedno znova je zahajal k zelenjavarju in si ogledoval jabolka in vedno vzel najlepšega, ga dal v žep in odšel proti domu. Eden izmed fantov je rekel:"Ste videli? Krade!"
Vsi so mu pritrdili. To se je razširilo in na treningih je manj fantov, dokler ni na koncu prišel samo tisti fant, ki je
trenerja najbolj vzljubil. Trener se je začudil in vprašal fanta kaj je narobe. Fant je bil v zadregi, a mu je vendar povedal. Nato je trener tega fanta vzel s seboj in sta šla k zelenjavarju. Tam je trener, tako kot vsakič, gledal jabolka in najlepšega vzel in ga dal v žep. Nato je vprašal prodajalca:"Koliko sem dolžan?"
Prodajalec pa mu je odvrnil:"Saj ste ľe poplačali. Nič niste dolžni."In sta šla. Trener je fantu razložil, da gre vsako jutro po mleko in ga prinese tudi zelenjavarju, v zameno pa ima dnevno eno jabolko. Ker mu jabolko pred treningom nič ne koristi, ga vzame po treningu, ko je lačen in mu jabolko tekne. Fant je takoj povedal ostalim fantom. Oni, ki je bil najbolj glasen pri širjenju govoric, da trener krade, se je zamislil in takoj klical trenerja ter se mu opravičil. Trener je rekel, da naj se zglasi pri njem doma, s seboj pa naj prinese velik vzglavnik. Fant je privoli in se zglasil pri njem. Trener ga je povabil ven na vrt in fantu dal v roke škarje. Rekel mu je naj prereže vzglavnik in vse perje, ki je notri, raztrosi v veter. Fant je to z veseljem naredil, saj je bila to zelo lahka pokora za njegove lažne obtožbe.

slika 448722


Ko je to naredil se je nasmehnil in pogledal trenerja, ta pa mu je rekel: "Sedaj pa poberi vse to perje in ga stlači nazaj v vzglavnik. Ko boš to storil, ti bo oproščeno."

Fant je žalostno pogledal in rekel:"Gospod, ampak perje je veter raznosil na različne kraje. Nemogoče je, da bi to pobral in stlačil nazaj v vzglavnik." Trener mu je rekel:"Enako je s tvojimi besedami."

slika 448723

Komentarji 7

če želiš komentirati, se
Cheza13
Cheza139 let nazaj

tole je pa iz ene knjige, a ni?

zdenka59
9 let nazaj

Nobeno orožje res ne more narediti takšno škodo kot en jezik!!Dobro ime zelo težko dobiš a prehitro ga izgubiš!!A žal se ljudje tudi velikokrat ne prepričajo o resnici in včasih je treba poslušat več strani zgodbe!!

biseri
biseri9 let nazaj

Ja nekateri jeziki so res ojstri in narobe brušeni in ponavadi takrat, ko spletkarijo sebi v prid...ja vedno je treba slišat več plati zgodbe...vsak zakaj ima svoj zato!!!!!!!!!!!

dadada123
9 let nazaj

Meč ima dve ostrini, jezik pa sto....

biseri
biseri9 let nazaj

...veš kako pravijo...če hočeš sam lep izpast, moraš drugega posrat

dadada123
dadada1239 let nazaj

Vseeno verjamem v ljudi in dobroto-čeprav sem bila večkrat razočarana, vseeno ne obupam...raje pohvalim kot grajam, če ni res potrebe.

biseri
biseri9 let nazaj

...nič nimam proti graji, če je utemeljena in tudi graje so včasih koristne... ne odobravam pa laži in podtikanj...žal takim ni pomoči.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev