kategorije

STRTO SRCE JE ODPRTO SRCE

28. oktober 2008 ob 10:37 | 2292
slika


"Bolje je, da smo ljubili in izgubili, kot da nismo nikoli ljubili." (Tennyson)


Zares je ni bolečine, ki bi se lahko merila z bolečino strtega srca. Doživetje izgube ljubezni nas prizadane bolj od vseh drugih doživetij. V sami globini bolečine se izjočemo, v strahoviti želji, da bi se je osvobodili. A pomoči ni. Ni zdravila za strtio srce-razen v rokah časa-zdravnika, ki ima moč, da zaceli rane.
Ker ni zdravila za bolečino strtega srca, ni zanesljivega načina, da bi se ji izognili. Več ko tvegate, na več ljudi ko se navežete, večja je možnost, da bomo doživeli bolečino ločitve. Pa vendar vsakič, ko imamo ranjeno srce, prejmemo tudi blagoslov-naše strto srce postane odprto srce.
Ko doživimo žalost in bolečino, se zgodi nekaj nepričakovanega.Če si dopustimo biti strti od bolečine,nastopi blaga preobrazba. V globini bolečine lahko začutimo mehkobo in lepoto ranljivosti. Postanemo bolj sprejemljivi in odprti. Sodbo in kritiko nadomesti sočutje do soljudi, življenje smo nenadoma pripravljeni sprejeti takšno kakršno je.
Pomislimo na čas, ko smo hudo trpeli. Poskusite se tudi vi spomniti, kako ste takrat doživljali žalost in bolečino izgube. Poskusite se spomniti, kako se je odprlo vaše srce. Če tega takrat niste doživeli, poskusite dopustiti,da se to zgodi zdaj.
Rojeni smo bili, da rastemo skozi ljubezen in razumevanje. Z odprtim srcem in doživljanjem tako radosti kot bolečine, izpolnjujmo svoj človeški obstoj.


Najlepša beseda je tišina;
največje dejanje je molk;
najgloblje čustvo je ljubezen;
najskritejša želja je sreča;
najpomembnejša misel je upanje;
najlepša realnost so sanje...

Komentarji 15

če želiš komentirati, se
danja
danja11 let nazaj

JA ZELO LEPO SI NAPISALA, BOLI PA VSAKA IZGUBA TO JE BOLEČINA KI DEJANSKO NI NAJDENO ZDRAVILO ZANJO.....

valjeta
11 let nazaj

"vsakič, ko imamo ranjeno srce, prejmemo tudi blagoslov-naše strto srce postane odprto srce."
resnica je v teh besedah,preko bolečin in solza dosežemo blagoslov v spoznanju in času,ki ga življenje prinaša kot darilo z neba.

TaPravi
TaPravi11 let nazaj

Če človek molči, ga nihče ne razume,
če človek samo upa, ne napreduje.

atoma
11 let nazaj

bolje ljubiti in izgubiti, kot nikoli ljubiti--lepo si napisala--

stankapet
11 let nazaj

Tudi jaz nimam kaj več dodati... opisano do popolnosti..

marko3
11 let nazaj

Tudi če zamenjamo srce.Srčna bolečina ostane.KAKO.Pojma nimam.

lesa08
11 let nazaj

Lepo si napisala ta blog ,je pa tudi rek, ki je nekje blizu tudi tej temi o ljubezni;KAR TE NE UBIJE, TE KREPI IN NAREDI MOČNEJŠEGA ..je pa itak vse v nas samih ,koliko nekomu dovolimo da nas prizadane ...včasih pa se temu ne moremo izognit ...saj ljubezen je čustvo ,ki ga težko kontroliraš...še težje pa nadzoruješ ...lep pozdravček

lukica
11 let nazaj

zelo izvirna si lep dar za pisanje blogov imaš res je

Neja__
11 let nazaj

Zelo lepo si napisala ,res je tako kot praviš.Takrat ko misliš,da ni več poti naprej,se vedno najde kaka stezica,ki pripelje spet na glavno pot našega življenja.
Poslušati je treba srce,saj razum ne osreči.Je pa srce zelo ranljivo in ni hujše bolečine kot strto srce,katerega pozdravi samo sreča in ljubezen.To je res neki začarani krog !!

mokina
11 let nazaj

Vau, zelo lepo si to napisala. Prav brez besed...
sicer pa, kar nas ne ubije, nas naredi močnejše ;) ne?

arja
arja11 let nazaj

nekdo na tem portalu ima napisano:KO SEM NA DNU SEM NAJMOČNEJŠI!tudi iz slabih trenutkov poskušajmo izvleči nekaj dobrega,vse kar se zgodi,se zgodi z določenim namenom....čudna so pota......

sonce
sonce11 let nazaj

res je...moraš pasti na dno,da se lahko z vso močjo ponovno odženeš...ampak boli...priznam

stefan69
11 let nazaj

Strinjam se z tabo,vendar da ti povem ,en psiholog pravi- moskemu ko se porusi svet je kot hrast ko se mu odlomi veja,zensko je pa primerjal z vrbo,vrbina veja zelo dalec zaniha navzdol apak se nikoli ne zlomi,z tem je hotel povedat da zenske lazje prenesete neko potrtost,vendar je vsaka taka bolecina huda in vsak clovek jo je vsaj enkrat dozivi,zato moramo bit mocni ker zivljenje je krato in treba ga je prezivet!

golf2
11 let nazaj

naše življenje se prepleta-žalost-veselje--včasih strti, včasih srečni, je začaran krog, a ljubezen je čustvo, ki nam odpre srce in prinaša srečo--doživljajmo sanje--((

Spanjelka
Spanjelka11 let nazaj

Imeti srečo, pomeni,
da smo sposobni sprejeti nesrečo
po kakršnikoli ceni,sicer pa si vse napisala saj ni kaj dodati..

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev