Avtobus prihodnosti

13. februar 2013 ob 10:44 | 2815
slika 452146


Kitajec Song Youzhou si je izmislil nekakšen hibrid avtobusa prihodnosti , ki bo sposoben zelo dobro 'preskočiti' mestno gnečo, po drugi strani pa ne bo oviral ostalega mestnega transporta. Sicer se je ravno Youzhou spomnil podobne ideje že pred časom, saj je načrtoval na moč podobno prevozno sredstvo za kar 1200 potnikov, vendar je manjše vozilo postalo bolj realno glede na izvedbo, ceno in okretnost.

Kitajec naj bi že kmalu odprl podjetje v Združenih državah Amerike in poskusil prodati idejo večjim interesentom, ki bi avtobuse prihodnosti zmogli proizvesti v tolikšni meri, da bi bili dovolj varni, ekonomični po porabi in nasploh realni za izvedbo. Pogon naj bi bil električni, elektromotorje naj bi napajala električna infrastruktura prek koles in sončnih celic, postavljenih na streho vozila.

slika 452147


Youzhou je že prepričal kitajske funkcionarje, ki so 'požegnali' zagon proizvodnje v letu 2011. Nihče sicer ne ve, kako se bodo visoka transportna sredstva obnašala v resničnem prometu in kako bi morali spreminjati ali dodajati obstoječe prometne predpise. Bi se s kolesom vozili pod takšnim vozilom?

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev