Danes v ospredju gasilci

17. oktober 2009 ob 09:07 | 252
Osrednji dogodek današnjega zadnjega dne državne vaje 3. dnevi zaščite in reševanja, ki jo Uprava za zaščito in reševanje izvaja v Novem mestu, bo gasilsko tekmovanje desetin v suhih disciplinah s pričetkom ob 9. uri. Ciljno občinstvo zadnjega dne vaje so prostovoljni reševalci, je povedal poveljnik Civilne zaščite Miran Bogataj.

Po njegovih besedah je rdeča nit letošnjih dnevov zaščite in reševanja javna predstavitev prostovoljnih reševalcev, ki v sistemu zaščite in reševanja med gasilci, gorskimi reševalci, jamarji, vodniki reševalnih psov, aktivisti Rdečega križa in drugih organizacij predstavljajo večino, njihova prizadevanja pa pogosto ostajajo v senci.

Tekmovanje gasilskih desetin bo potekalo na novomeškem stadionu ob mestnem gozdu Portovald, prijavljenih je več kot 80 desetin oz. skoraj 1000 gasilcev, ki bodo po Bogataju prikazale delovanje celotne desetine v napadu.

Kot je dejal, bo tekmovanje prikazalo vrhunsko usposobljenost prostovoljnih gasilcev. Po njegovi oceni uspehi, ki so jih slovenski gasilci dosegli na letošnji olimpiadi, niso naključje, temveč gre za stalno vzdrževanje celotnega operativnega dela gasilske organizacije v obliki največje pripravljenosti.

V okviru zadnjega dne državne vaje bodo na vseh novomeških deloviščih nadaljevali s predstavitvami različnih reševalnih služb, ob 15. uri pa bodo razglasili rezultate gasilskega tekmovanja in vajo zaključili, je še povedal Bogataj.

Po napovedi ministrstva za obrambo si bo tudi današnje tekmovanje gasilskih desetin ogledala tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič.
slika

Komentarji 2

če želiš komentirati, se
MAJ-rana
MAJ-rana8 let nazaj

Pridni ni kaj!

dusankragelj
dusankragelj8 let nazaj

pRIDNI KOT ZMERAJ....Čestitam ZA NADALJEVANJE OPISA NA BLOGU....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev