Karadžić zdravil neplodnost

26. julij 2008 ob 10:48 | 791
slika


Vujačić skrivnostno molči glede vložitve pritožbe

Radovan Karadžić se je tudi na Dunaju izdajal za zdravilca, v stik pa je prišel tudi s posebno protiteroristično enoto avstrijske policije Cobra.

Avstrijsko notranje ministrstvo je potrdilo, da se je nekdanji voditelj bosanskih Srbov, ki čaka na izročitev haaškemu sodišču, zadrževal na Dunaju. Maja lani je v nekem lokalu v 15. dunajskem okrožju prišlo do obračuna med dvema Srboma, v katerem je 58-letni Dušan J. ustrelil drugega moškega in pobegnil. Ko so pripradniki Cobre vdrli v stanovanje prijateljice osumljenega, naj bi, tako poroča Kronen Zeitung, tam našli starejšega gospoda z dolgo belo brado, ki se je predstavil kot Petar Glumac.

Moški naj bi bil Karadžić, pri prijateljici Dušana J. pa naj bi živel tri mesece in prodajal maže proti neplodnosti in težavam z erekcijo.

Medtem se je ob polnoči iztekel rok, do katerega je moral odvetnik Radovana Karadžića vložiti pritožbo na odločitev o izročitvi Karadžića haaškemu sodišču. Odvetnik haaškega obtoženca Svetozar Vujačić ni hotel povedati, ali je dejansko vložil pritožbo, saj naj bi bil tako dogovorjen s Karadžićem, hkrati pa naj bi bila to strategija obrambe. Vujačić je sicer napovedal, da bo pritožbo na izročitev klienta haaškemu sodišču oddal kot priporočeno pošiljko na pošti izven Beograda tik pred iztekom roka, a potrditve, ali je to res storil, še ni. Od 20. ure, ko so se zaprle vse pošte v Srbiji, je Vujačić nedosegljiv.

Če je Vujačić pritožbo vložil, jo bo prizivno sodišče prejelo naslednji teden, morda že v ponedeljek, in jo obravnavalo. Za odločitev o pritožbi ima nato tri dni časa in če jo bo zavrnilo, bo na vrsti pravosodno ministrstvo, zadnja institucija, ki nato sprejme odločitev o izročitvi haaškemu sodišču. Vendar pa so vsi prepričani, da pritožba odvetnika ne bo uspela in da bo Karadžić v nekaj dneh odpotoval v Haag.

Številni protesti Karadžićevih privržencev
Sicer pa so v Beogradu tudi v petek zvečer in ponoči potekali protesti privržencev Radovana Karadžića, kjer je znova prišlo do incidentov. Protestniki so med pohodom skušali vdreti v srbsko skupščino in napasti beograjski sedež Demokratske stranke predsednika Borisa Tadića, a jih je policija ustavila. Prav tako je policija še poostrila nadzor in novinarjem obljubila, da bo, po napadu na snemalca srbske televizije B92, njihova varnost na prvem mestu.

slika


Haaški pripor - kjer izgine etnično sovraštvo

Karadžić "nakradel" premalo za odškodnine

Bo aretacija Karadžića usodna za politični vrh?

Srbi v lov za Karadžićevimi pomagači

Karadžićev odvetnik obtožuje ZDA

Popival in igral v Nori hiši

Želja po nastopanju ga je stala svobode

Kdo je (bil) Dragan Dabić?

Haaško sodišče končuje svoje delo

Odzivi na aretacijo v nekdanji Jugoslaviji

Odzivi na aretacijo v EU-ju in po svetu

Foto in video: Radovan Karadžić

Karadžić: od psihiatra do vojnega zločinca

12 let skrivalnic Radovana Karadžića

Najbolj vroč begunec zdaj Ratko MladićMed protestniki na ulicah Beograda so bili tudi visoki funkcionarji Srbske radikalne stranke, med njimi tudi poslanka Vjerica Radeta, ki je v petek na tiskovni konferenci zagrozila predsedniku Tadiću. Dejala je, da so izdajalci v Srbiji vedno kaznovani in pri tem omenila dinastijo Obrenovićev in pokojnega premierja Zorana Djindjića. Proevropski blok je to prepoznal kot sovražni govor in zato od tožilstva zahtevajo, naj proti poslanki sproži kazenski postopek.

Pisma v obliki osmrtnic na naslove najvišjih funkcionarjev
Sicer pa se grožnje najvišjim predstavnikom oblasti kar vrstijo. Grozilna pisma v obliki osmrtnice so že prejeli predsednik Boris Tadić, direktor nacionalnega urada za sodelovanje s haaškim sodiščem Rasim Ljajić, minister za notranje zadeve Ivica Dačić in tožilec za vojne zločine Vladimir Vukčević. Vsem štirim neznanci grozijo, da jih bodo zaradi aretacije haaškega obtoženca ubili, policija pa je grožnje vzela zelo resno in povišala stopnjo varnosti vseh štirih.
slika

Komentarji 1

če želiš komentirati, se
Anna45
Anna458 let nazaj

UPS...PLOLITIKA....

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev