Plaže v Velem Lošinju

10. junij 2015 ob 10:08 | 327
Plaža hotela Punta
Plaža hotela Punta v Velem Lošinju je skalnata z betoniranimi terasami za sončenje in lahkim dostopom do morja. Obrnjena je proti odprtem in čistem morju, prelep pogled pa sega od Malega Lošinja, preko hriba Osorščica do mesta Osor, kjer sta dva otoka združena z mostom pa vse do najbolj južne točke otoka Cresa. Na plaži se že več let ponosno vije “Plava zastava”, za mednarodno ekološko priznanje za ohranjanje okolja. Plaža je opremljena s tuši, možnost najema ležalnikov in senčnikov, na plaži je tudi Beach Bar. Športne dejavnosti na plaži obsegajo: waterski in wakeboard šola, izposoja kanujev, vožnja s tubami in bananami, potapljaški klub v katerem je organizirana šola potapljanja.
Vrsta plaže: skalnata, betonirana plaža
Vsebina: tuši, najem ležalnikov in senčnikov, Beach bar, športne dejavnosti
Oddaljenost od centra Velega Lošinja: 15 minut peš hoje

Timi beach
Mestno kopališče v bližina rta Leva; katerega je tudi kot prvi hotel v Velem Lošinju zgradil Joseph Rudy davnega leta 1887. Plaža je betonirana, dobro vzdrževana z enostavnimi dostopi v morje. Opremljena je s tuši, WC-ji in Beach barom.
Vrsta plaže: skalnata, betonirana
Vsebina: tuši, Beach bar, najem ležalnikov, senčnikov in kanujev
Oddaljenost od centra Velega Lošinja: 10 minut peš hoje

Plaža Rovenska
V zalivu Rovenska se iz notranje strani valobrana nahaja plaža Rovenska. Priporočamo jo vsem starostim. Dostop k morju je enostaven in lahek, zaradi hladu velikega borovega gozda pa je plaža priljubljena med družinami z malimi otroci. Na plaži je WC, Beach bar in restavracija, med sezono pa vaterpolo igrišče na valobranu. Nasproti zaliva Rovenska se nahajajo tri restavracije katere priporočamo.
Vrsta plaže: peščena, betonirana
Vsebina: Beach bar, vaterpolo igrišče, restavracije,tuš, Wc
Oddaljenost od centra Velega Lošinja: 15 - 20 minut peš hoje

Zaliv Javorna
Dvajset minut peš hoje od plaže Rovenska proti jugovzhodnem delu otoka Lošinja vodi pot do peščene plaže Javorna. Peš pot vas vodi skozi gost borov gozd in povezuje majhne in velike zalive.
Vrsta plaže: peščena plaža, skalnata plaža
Vsebina: ni vsebine
Oddaljenost od centra Velega Lošinja: 30-35 minut peš hoje

Zaliv Kriška
Se nahaja 40 minut peš hoje iz centra Velega Lošinja proti jugu pri čemer lahko izberete dve poti: daljša pot sledi po krivi pešpoti ali krajša po kateri se od parkirišča Velega Lošinja vzpnete do hriba Sv. Nikola, nato pa se začne spuščati skozi velološinjske oljčne nasade do peščene plaže zaliva Kriška in 20 metrov dolgega pomola. Ta zaliv ponuja najboljšo zaščito pred burjo na tej strani otoka.
Vrsta plaže: peščena, naravno skalnata
Vsebina: ni vsebine
Oddaljenost od centra Velega Lošinja: 1 uro peš hoje

Zaliv Vale scura
Naraven, nedotaknjen, skalnat zaliv je namenjen izkušenim plavalcem. Gost borov gozd se vije nad zalivom in se staplja z modrimi barvami morja. Samo v levem in desnem predelu zaliva se nahajajo majhna področja kjer je mogoč enostaven dostop morju, drugače so za skakanje in plezanje potrebne veščine. Sonce tukaj hitro zahaja izza velikih borovcev. Ob morju obstaja pešpot, katera se začne pri hotelu Punta pa vse do zaliva Valdarke v Malem Lošinju.
Vrsta plaže: naravna, senčna in skalnata plaža
Vsebina: ni vsebine
Oddaljenost od centra Velega Lošinja: 15 minut peš hoje

Zaliv Krivica
Krivica je ozek zaliv, ki se nahaja na jugozahodnem delu otoka Lošinja, obrasel z gostim borovim gozdom in zaščiten pred vetrovi. Zaradi zaprtosti predstavlja idealno sidrišče v primeru slabega vremena. Če greste peš, potrebujete iz centra Velega Lošinja preko hriba Sv. Ivan proti zalivu Krivica približno uro in pol peš hoje. Ustavite se na vzpetini in uživajte v prekrasnem pogledu na lošinjsko otočje. Na Krivici se v morju nahaja kompleks skalnatih kaskad z bogatim rastlinskim in živalskim svetom- raj za potapljače.
Vrsta plaže: peščena, skalnata
Vsebina: ni vsebine
Oddaljenost od centra Velega Lošinja: 1 uro in 30 minut peš hoje

Zaliv Balvanida - Plijeski
Na zahodni strani otoka Lošinja se nahaja osamljen zaliv Balvanida. Eno od priljubljenih mest v akvatoriju Lošinja, ki nudi dobro zaščito od vseh vrst vetrov. Če se odločite za hribovito stezo med Malim in Velim Lošinjem, ki se imenuje „Napoleonski put“ proti hribu Sv. Ivan boste uživali v lošinjskem otočju, pot proti Balvanidi pa vam nudi pogled na vse zalive zahodne strani otoka. V tem malem zalivu se nahaja restavracija, ki nudi razne morske specialitete. Po desetih minutah hoje pred seboj zagledate Plijeski – peščena plaža ki se nadaljuje v morje.
Vrsta plaže: peščena in skalnata plaža
Vsebina: restavracija
Oddaljenost od centra Velega Lošinja: 1 ura in 30 minut peš hoje

Komentarji 7

če želiš komentirati, se
princessss
princessss3 leta nazaj

mi smo hodili na Ravensko...

princessss
princessss3 leta nazaj

drugače je pa dosti prkrasnih plaž v skritih zalivih otoka Lošinj..dostopnih samo z morja, tako da smo se s čolnom vozili precej v te zalive...najlepši spomini na morje imam ravno od tam...iz Lošinja

borigi
borigi3 leta nazaj

tudi sosednji otočki so zanimivi, če ste že imeli čoln ste verjetno naredili kakšen ovinek...

Buhteljcek
Buhteljcek3 leta nazaj

Ma povsod je lepa narava. Še lepše so kake divje plaže v spremstvu kake beybe.

princessss
princessss3 leta nazaj

@borigi ja tudi, ker je bil stari ata v vojaški mornarici, se je v mojem otroštvu res kar precej dogajalo na morju, vodi...predvsem smo hodili loviti rake, ribe in nabirali školjke

princessss
princessss3 leta nazaj

s starši pa smo hodili na Cres

Buhteljcek
Buhteljcek3 leta nazaj

Moj je bil tudi bil vojno lice (Mornarica komandant v Mandalini Šibenik) Smo tudi dosti hodili okoli in lovili ribe jastoge pa še školjke nabirali.

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev