Zalivalo in odkrivalo

29. avgust 2009 ob 14:22 | 317Hladna fronta s silovitim vetrom in nalivi je dosegla tudi Dolenjsko in Posavje. Meteorna voda je zalila več kletnih prostorov, veter je podrl drevo. Na terenu so gasilske enote, ki odpravljajo posledice vremenskih nevšečnosti. Najhuje je bilo v Suhi krajini, kjer je veter razkrival strehe.Kot so nam sporočili z novomeškega Regijskega centra za obveščanje je zaradi obilnih nalivov in zamašenih jaškov meterona voda zalila več kletnih postorov, vse od Straže do Novega mesta. V Žvirčah v Suhi krajini je silovit veter podrl oreh, ki je padel na stanovanjsko hišo. Na terenu so prostovoljni gasilci iz Straže in Šmihela ter gasilci GRC Novo mesto. Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanjske hiše v naselju Pod Trško goro, v Hrušcu in v Rumanji vasi. Voda je poplavila tudi poslovne prostore na Ragovski ulici in v Žabji vasi. Spet je bila na udaru Suha krajina. Najhuje je bilo v Žvirčah in Lopati, kjer je veter podrl več dreves, s tem pa je bila prekinjena dobava električne energije. Veter je v Lopati razkril več stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij.

POROČILO REGIJSKEGA CENTRA ZA OBVEŠČANJE - Nm

Občina Straža

Ob 12.04 je voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v kraju Rumanja vas, občina Straža. Gasilci PGD Vavta vas so vodo izčrpali in pomagali pri čiščenju kleti. Ob 12.21 je voda zalila stanovanjsko hišo v kraju Hruševec pri Straži, gasilci PGD Vavta vas so vodo izčrpali. Ob 13.39 so gasilci PGD Vavta vas izčrpali vodo iz kletnih prostorov vrtca v Straži. Ob 13.43 so gasilci PGD Vavta vas izčrpali vodo še iz kletnih prostorov stanovanjske hiše blizu vrtca v Straži, ulica Stara cesta.

Občina Novo mesto

Ob 12.13 je zaradi močnega deževja voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše v ulici Pod Trško goro. Novomeški poklicni gasilci so vodo izčrpali in pomagali pri sanaciji poplavljenih prostorov. Ob 12.17 je voda zalila poslovne prostore na Ragovski ulici v Novem mestu. Gasilci PGD Šmihel Novo mesto so izčrpali vodo iz prostorov in očistili jaške za meteorno vodo. Ob 12.19 je voda zalila prostore stanovanjske hiše v Žabji vasi. Poklicni gasilci GRC Novo mesto so vodo izčrpali in pomagali očistiti zalite prostore.

Občina Žužemberk

Nekaj po dvanajsti uri je močno neurje z orkanskim vetrom zajelo zahodni del občine Žužemberk, kraje Lopata, Žvirče, Hinje in Prevole. Veter je porušil več dreves, polomljen oreh je poškodoval stanovanjsko hišo v Žvirčah, v kraju Lopata pa je porušeno drevo poškodovalo električno napeljavo na stanovanjski hiši. Močan veter je v kraju Lopata razkril tudi več stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. V odpravljanje posledic neurja so bili vključeni gasilci PGD Hinje, ki so skupaj z občani in dežurnimi delavci elektra odpravili posledice neurja. Pri odstranitvi oreha v Žvirčah je sodelovalo tudi avtodvigalo.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev