kategorije

Što je to srodna duša?

05. julij 2019 ob 22:55 | 66
Teško da se netko od nas tijekom putovanja ovim životom nije barem jednom osvrnuo na pitanje srodne duše. Što bi ona doista bila? Postoji li samo kao ideja ili ju je ipak moguće susresti, i ako jest, po čemu ćemo je prepoznati? Na što točno misle ljudi kad kažu da su upoznali svoju srodnu dušu? Jesu li oni koji vjeruju da im je život obilježen takvom dušom doista toliko blagoslovljeni kako ponekad volimo vjerovati ili to može značiti i nešto drugo, katkad i odsustvo mira i blagoslova kao takvih?

Latinski anima gemella, njemački Seelengefährte, engleski soulmate samo su neki od naziva koji u svojoj biti nose iste značajke, a koje upućuju na to da smo susreli nekoga s kime nas već na prvi pogled veže duboko razumijevanje, osjećaj bliskosti, pripadanja, prepoznavanja, iskustvo neobične povezanosti, smisla ili privlačnosti koju često ne možemo objasniti razumom niti povezati s dotadašnjim iskustvima s ovoga svijeta. Odjednom imamo osjećaj kao da smo ušli u neku drugu realnost od ove u kojoj obično boravimo i kako ondje, u tom čudesnom paralelnom svemiru, nasuprot nas stoji netko u kome se, kao u ogledalu, zrcali naša duša.
Prva nas pomisao o srodnoj duši najčešće odvodi u smjeru partnerskih odnosa. Za nekoga s kime se dobro slažemo, tko nas podržava i razumije, tko je tolerantan i kome je uistinu stalo do nas, mnogi će reći da se radi o srodnoj duši.
No, srodna duša zadire mnogo dublje od karaktera koji si odgovaraju i koji kao takvi stvaraju odnos pun sklada, topline i razumijevanja. Osim toga, srodna duša ne mora nužno biti povezana s partnerskim odnosima. Možemo je susresti u bilo kojem obliku, na mjestima na kojima se najmanje nadamo, u tijelu muškarca, žene ili djeteta ili bilo kojeg živog bića. Katkad skrivenu iza naizgled mnogo slojeva i zidova koji će, kako joj budemo prilazili, jedan po jedan padati, dok se u potpunosti ne ogoli pred nama i ne prigrli nas svojom autentičnošću i čistom izvornom ljepotom.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev