Župan, ki ne mara žensk

05. junij 2012 ob 14:33 | 118
Ribniški župan: Ženska v vlogi vodje nikoli ne more zablesteti, ker ji manjkajo moške lastnosti

V zapisu, ki ga je mogoče razumeti kot pravcati napad na nežnejši spol, med drugim poudarja, da je bil v ribniški zgodovini moški kot glava družine veliko časa odsoten, zato so bili moški potomci ločeni od očeta, večji del vzgoje pa je "ležal na plečih ribniških mater". "Tako oče ni bil več dečkov vzornik, kot je bil nekoč, ko se je sin od njega lahko ogromno naučil, predvsem, kako se opreti na lastne moči in izkušnje ter se s svojimi silami in znanjem postaviti zase v tem nepoštenem svetu."

"Če hočemo ali nočemo priznati, v sodobnem svetu naši moški več ne igrajo vloge glave družine, saj so naše ženske prevzele 'tri vogale, pa še četrtega malo', in odločajo o večini dnevnega dogajanja v življenju družine. Tale naš ata je naš samo še toliko, kolikor je uspešen oziroma manj uspešen finančni igralec v smislu prinašanja denarja za družinski proračun, prihaja pozno domov in moškemu potomcu ne daje kaj dosti drugih zgledov kot podobo večnega, do konca izčrpanega garača, ki nezadovoljstvo z vse bolj žalostnim položajem v družbi gasi z zatekanjem k lastnim, bolj ali manj zanimivim konjičkom, ali zgolj pred televizijo." Ob tem Levstek poudarja, da je "daljinec seveda njegova primarna pravica, vendar samo za izbiranje programov, ki so od višjega naslova seveda časovno omejeni".

Ženska v vlogi vodje ne more zablesteti

Levstek, ki ima z ženo Martino pet otrok, moškega v "tem, milo rečeno čudnem svetu" primerja z "nekakšnim 'ocepkom', ki pade z jablane kot nezrel sadež". "Žena je tu kot ovira, problem, da ga ne zna več sprejeti kot avtoriteto in glavo družine, s čimer bi krepila njegovo malce okrnjeno samozavest," piše ribniški župan, ki kritizira še željo ženske po "tekmovanju" z možem, pri čemer se ne zaveda "da sama v vlogi vodje nikoli ne more zablesteti, ker ji manjkajo, milo rečeno, moške lastnosti, tako telesne kot duhovne."

"Preprosto, nekaterim ženskam ni nikoli dovolj, pa naj moški stori karkoli, naj se še tako trudi, je to samo po sebi umevno in ni nagrajeno z njenim občudovanjem prijaznostjo ali vsaj majčkenim zaupanjem in odobravanjem," se pritožuje Levstek, sicer član stranke SDS.

"Vsaka ženska ima še eno orožje, ki ga seveda nadvse rada uporablja, ne zavedajoč se, da je tudi njej v pogubo. Samo njeno zavedanje, da je močnejši spol, njena vseobsežnost in njeno prilagajanje so marsikdaj razlog za postavljanje nad partnerja, kar deluje nanj kot ledeno mrzel tuš. Taki nečloveški ukrepi za moško samozavest se poznajo tudi pod 'koutrom', ki naj bi v večini primerov poravnal vsa nesoglasja, ki so se nakopičila čez dan. Nekaterim ženskam še to ni dovolj, saj to prvinsko prednost izrabijo kot orožje za dosego vsega, kar si od moža ali partnerja želijo," piše Levstek in postavlja sklep, da tako postane moški znan pod imenom "copata", kar je "kljub vsej medicinski znanosti za zdaj še neozdravljivo".

"Če nisi sposoben za puško, tudi za žensko nisi"

Ena cvetk ribniškega župana je tudi njegovo pojmovanje služenja vojske. Zaveda se, da je bilo "marsikomu to odveč in nepotrebno, toda če se samo malo spomnim nazaj, za koga iz naših bivših bratskih narodov je bilo nepojmljivo, da ne bi šel k vojakov, saj je bila s tem zapečatena njegova usoda glede položaja v družbi in družini: 'Če nisi sposoben za puško, tudi za žensko nisi'."

Levstek svoje pisanje zaključi s sklepom, da so se "moški ujeli v past, kar so seveda opazile tudi ženske, ki pa na račun tega posegajo po oblasti, pri tem pa se rade primerjajo z moškimi."


VIR : dnevnik

Celoten zapis (str. 5) : tukaj

Komentarji 3

če želiš komentirati, se
arja
arja6 let nazaj

Saj ni edini, ki jih ne mara, pa kaj :)

deniiis
deniiis6 let nazaj

no, pomoje se jih bolj boji, kot ne mara ;))

arja
arja6 let nazaj

ja to bo to :)

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev