Pisanje prošnje za zaposlitev

06. april 2011 ob 18:08 | 294
1. Delodajalcu povejte, zakaj se prijavljate!

Na začetku besedila prošnje delodajalcu povejte, zakaj se prijavljate na razpisano delovno mesto. Ne zato, ker ste oglas videli tukaj in tam, ampak zato, ker vas je oglas navdušil, ker izpolnjujete vse zahteve in ste v razpisu videli priložnost, da pripomorete k uspehu podjetja.

2. Navedite svoja znanja, izkušnje in največje dosežke

Spet v enem samem odstavku navedite, v čem ste dobri (naštejte tisto, kar zahtevajo v razpisu), kakšne delovne izkušnje imate in vaš največji delovni uspeh. Da ste npr. z odličnimi pogajalskimi sposobnostmi pridobili stranko, vredno milijon evrov letno, ali da mesečno za 15 % presegate prodajo sodelavcev.

3. Povejte, zakaj si želite delati v podjetju in kako bodo z vami pridobili!

Laskajte delodajalcu in povejte, da želite postati del tako uspešnega podjetja, kot je njegovo in da bi z vami pridobili to in ono.

4. Zaključite z akcijo!

Povejte, da bi radi delodajalcu podrobneje predstavili vaše znanje in predvsem ideje, kako bi lahko prispevali k večjemu uspehu podjetja. Navedite, kako in kdaj vas lahko kontaktira ter da se veselite morebitnega sodelovanja.

Prošnja tako ne sme biti daljša od 1 A4 strani, sestavljena pa je lahko iz ca. 4 odstavkov, kot smo jih navedli zgoraj. Če se boste držali zgornjih pravil, imate zelo velike možnosti za razgovor

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev