Ekološka trgovina

11. december 2010 ob 11:39 | 174
Ekološka trgovina vam ponuja ekološke prehranske dodatke priznane blagovne znamke HANOJU, 100% karitejevo maslo za nego kože in naravne detergente za pranje perila (pralne oreščke). Vsi izdelki prehranski dodatki v ekološki trgovini imajo ekološki certifikat, ki potrjuje, da so bili pridelani na naraven način, brez uporabe pesticidov in umetnih gnojil.

Originalni ekološki izdelki Hanoju so 100% rastlinski in lahko prebavljivi. Njihovo uživanje ne povzroča stranskih učinkov (iritacij). Bio izdelki HANOJU ne vsebujejo dodanega sladkorja, glutena, umetnih arom in barvil.

HANOJU - Odločite se za najboljšo kvaliteto in čistost

V naši spletni Ekološki trgovini so na voljo naslednji izdelki:

Hanoju

Z jemanjem 10g spiruline na dan lahko pokrijemo naše dnevne potrebe po mineralih in vitaminih z minimalnimi kalorijami in maščobami. S samo 36 kalorijami v 10g je spirulina zanimiv prehranski dodatek za vse tiste, ki želijo nadzor nad porabljenimi kalorijami.

Ker spirulina nima trdih celičnih sten je lahko prebavljiva. Njena uravnotežena sestava omogoča lahko absorbcijo vitaminov in mineralov.

Spirulina je pravi paket vitalnih hranil. Nobeno drugo hranilo ne vsebuje tako visokih koncentracij beljakovin in tako popolne kombinacije hranilnih snovi. Spirulina vsebuje kar 12x več beljakovin kot govedina. Ker spirulina nima trdih celičnih sten je lahko prebavljiva. Njena uravnotežena sestava omogoča lahko absorbcijo vitaminov in mineralov. Spirulina je bazično živilo, ki vsebuje esencialne aminokisline, nenasičene maščobne kisline in gama linolensko-kislino (GLA). Slednja je ključnega pomena za normalno delovanje živčnega sistema in možganov. Spirulina je idealna izbira za vse, ki v svoji prehrani potrebujejo nadomestek živalskih beljakovin in tiste, ki želijo nizkokalorično polnovredno prehransko dopolnilo.
Spirulina je na voljo v obliki 400 mg tablet in različnih velikostih pakiranj:
• 300 tablet = 120 g
• 800 tablet = 320 g
• 2500 tablet = 1000g

Kot prehransko dopolnilo lahko dnevno zaužijemo do 10 tablet z zadostno količino tekočine. Priporoča se uporaba pol ure pred obrokom.

hanoju bio chlorella
Zaradi svojih lastnosti spada klorela že stoletja med najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo v vzhodni Aziji. Chlorello lahko uživamo kot prehranski dodatek pri neredni ali manjvredni prehrani (brez sveže zeljenjave).

Chlorella vsebuje veliko vitamina A, beta karotena, vitamina B12, železa, različnih amino kislin vse tipe B vitamina, vitamin C, kalcij, jod, magnezij, cink, baker in nenasičene maščobe. Chlorela vsebuje največjo koncentracijo klorofila med vsemi rastlinami. Celulozni delež v chloreli je sposoben vezave strupov in težkih kovin kot so svinec, živo srebro, kadmij, insekticidi in pesticidi. Rastni faktor HANOJU klorele je 2.5/100g.

Chlorella je zaradi svoje uravnotežene sestave eno najbolj popolnih živil na svetu. Chlorello lahko uživamo kot prehranski dodatek pri neredni ali manjvredni prehrani. Vsebuje veliko beljakovin, ogljikovih hidratov in nenasičenih omega maščob, ki so pomembne za delovanje možganov in živčevja. Chlorela vsebuje največjo koncentracijo zelenega barvila - klorofila med vsemi rastlinami. Klorofil je pomemben gradnik krvi, pomaga ohranjati vitalnost krvnožilnega sistema in ima razstrupljevalni učinek. Celulozni delež v chloreli je poleg klorofila sposoben vezave strupov in težkih kovin kot so svinec, živo srebro, kadmij, insekticidi in pesticidi. Chlorellin rastni faktor (CGF) je njena posebnost in pomeni skupek vitalnih hranil, ki pomagajo pri obnovi celic in spodbujajo delovanje le-teh.

Celična stena HANOJU chlorelle je odstranjena z mehanskimi postopki, s čimer je možna absorbcija hranljivih snovi.

Chlorella je na voljo v obliki 400 mg tablet in različnih velikostih pakiranj:
• 300 tablet = 120 g
• 800 tablet = 320 g
• 2500 tablet = 1000g

Kot prehransko dopolnilo lahko dnevno zaužijemo do 10 tablet z zadostno količino tekočine. Priporoča se uporaba pol ure pred obrokom.

HANOJU BIO 100% ALOE VERA SOK

Sok aloe vera vsebuje encime in vitalne snovi. Aloe vera sok se priporoča za vnos vitaminov, mineralov in aminokislin.
Aloe vera vsebuje vse pomembne vitamine in minerale, ki so potrebni za naše zdravje in brezhibno delovanje našega organizma. Uživanje vere, je lahko učinkovit prehranski dodatek, saj naše telo napolni z vitamini A, B1, B2, B6, B12, C in E, folno kislino in niacinom ter minerali kalcijem, natrijem, železom, kalijem, magnezijem, kromom, manganom, cinkom in bakrom.

Bio Aloe Vera sok lahko pijemo redno kot prehransko dopolnilo. 30 ml soka zmešanega z vodo ali sadnim sokom 1-2 na dan vsaj pol ure pred jedjo. Značilen rahlo grenak okus aloe vere lahko omilimo z redčenjem v vodi ali sadnem soku. Sok ne vsebuje dodanega sladkorja, umetnih barvil in arom. Po odprtju hranite na hladnem in porabite v roku 4 tednov
hanoju

Mangostin (ang.mangosteen) je rastlina, ki je dobila ime po francoskem znanstveniku Jacquesu Garcinu, in ima snežno bel sadež obdan s svetlečim temno vijoličasto-rdečim olupkom. Mangostin ima sladek in mil okus. Sadeži rastejo na drevesih, ki potrebujejo deset let, da dosežejo polno rodnost, in so ena od redkih sadnih dreves, pri katerih ni problemov s škodljivci.

Mangostin je v Evropi skoraj nepoznan sadež, delno je razlog v temu, ker so jo določena ljudstva zaradi njenih zdravilnih lastnosti skrivala pred svetom. Zaradi njegovih pozitivnih lastnosti in odličnega okusa je mangostin v jugovzhodni Aziji poznan kot kralj sadežev, na Karibih pa kot sadež bogov.
Sadež mangostina je bogat ksantoni (fenoli z ogljikovo strukturo C6-C1-C6 in značilno rumeno barvo), vsebuje veliko mineralov in elementov (kalij, kalcij, železo, fosfor...), polifenolov, katehinov (močni antioksidanti, ki jih je moč najti tudi v zelenem čaju), polisaharidov (zapletene ogljikovodikove molekule s pozitivnimi lastnostmi), encimov, vitaminov (B1, B2, B6, C), bioflavonidov, antioksidantov in fitonutrienov.

Kot prehransko dopolnilo lahko sok mangostina pijete vsak dan. Sok pijemo čist ali zmešan z vodo dvakrat na dan po 30ml (otroci 15-2ml) pred jedjo. Barva in okus soka sta odvisna od leta in časa spravila in lahko variirata. Do odstopanj pride zato, ker soku niso dodana umetna barvila.
Sok ne vsebuje dodanega sladkorja, umetnih barvil in arom. Po odprtju hranite na hladnem in porabite v roku 4 tednov.

HANOJU BIO NONI SOK
Noni sok je narejen iz zrelih sadežev divje rastline Morinda Citrifolia. 100% sadni sok Noni Fiji je proizveden in polnjen na otočju Fiji in je brez dodatkov. Noni Tahiti sok pa je 99,6% noni sok z otočja Tahiti z dodatkom naravne arome maline oziroma ananasa. Sok je pasteriziran. Divji sadež indijske murve (Morinda citrifolia L.) na polinezijskih otokih že več kot 2000 let predstavlja pomembno polnovredno prehransko dopolnilo. Noni sok vsebuje več kot 150 biološko učinkovitih sestavin, med drugim 18 aminokislin, vitamine A, C, E, B1, B2, B6, B12, fosfor, natrij, kalij, železo, mangan, magnezij, molibden in elemente v sledovih, ki telesu omogočajo obnovo celic in povečujejo energijo. Vsebuje kseronin – eno od najpomembnejših spojin, ki sodelujejo pri obnovi vseh celic v našem telesu.
hanoju lahko uživate vsak dan. Priporočljivo je dvakrat na dan popiti okoli 30 ml (otroci 15ml) soka pol ure pred jedjo. Sok lahko pijemo tudi med jedjo. Sok lahko pijemo nerazredčen ali pa ga glede na okus zmešamo z vodo ali sadnim sokom. Ohlajen čisti Noni sok je osvežujoč in polnega okusa, vendar ga lahko po želji mešamo z vodo ali sadnimi sokovi. Sok ne vsebuje dodanega sladkorja, umetnih barvil in arom.

HANOJU BIO ACAI SOK IN EKSTRAKT

Majhne vijolične jagode palme Acai so eno najbolj hranljivih živil na svetu. Sadež Açaí je med domačini v Amazoniji poznan in uporabljan kot sredstvo za krepitev in ohranjanje zdravja.

Açaí palme (Euterpe oleracea Mart.) rastejo deževnih gozdovih Amazonije. Uravnoteženost tamkajšnje vegetacije in podnebja je zagotovilo za najvišjo kvaliteto sadežev. Temno vijolični sadeži Açaí palme vsebujejo največ antioksidantov med vsemi sadeži.

Acai je bogat z vitamini, antioksidanti, minerali (kalcijem, železom, fosforjem...), nenasičenimi maščobnimi kislinami (Omega 3, Omega 6, Omega 9), aminokislinami, beljakovinami in vlakninami.
Acai je antioksidant in ima najvišjo ORAC vrednost med vsemi rastlinami. ORAC (Oxygen Radical Absorption Capacity) pomeni zmožnost absorbcije prostih radikalov. Dnevno naj bi človek vnesel 1670 enot ORAC, vendar večina ljudi teh vrednosti ne vnese niti s vsakodnevno kakovostno prehrano. Acai ima ORAC vrednost 478 za 1g sadeža, kar je mnogo več kot ostali sadeži z antioksidativnim učinkom.

Acai je na voljo v obliki kapsul z ekstraktom acaia 20:1 ali kot 100% acai sok.
Acai ekstrakt je pridobljen z liofilizacijo (sušenjem s pomočjo zmrzovanja). Kapsule ne vsebujejo snovi živalskega izvora, sladkorja, glutena, umetnih barvil, konzervansov in arom.

PŠENIČNA IN JEČMENOVA TRAVA

Sok iz mladih žitnih trav (pšenica, ječmen, oves...) je najstarejši krepčilni napitek, ki ga pozna človeštvo, saj so ga uporabljali tako Kelti, ameriški Indijanci, Eseni, pozna pa ga tudi kitajjska tradicionalna medicina. Žitne trave spadjo med t.i. „zelena živila“, kamor spadajo tudi spirulina, chlorella, maca in lucerna (alfalfa). Zelena živila so znana po tem, da vsebujejo visoke koncentracije polnovrednih hranilnih snovi.

Pšenična trava:
Pšenična trava oziroma iz nje iztisnjen svež sok sta že dolgo znana po svoji koristnosti in ugodnem delovanju na človeški organizem. Med vsemi elementi, ki jih vsebuje pšenična trava, je najpogosteje omenjen klorofil, ki ga je v mladi pšenični travi res obilo.
Poleg klorofila sta v soku pšenične trave v večjih količinah prisotna še kalcij in železo ter ostali minerali in pomembni encimi. Kalcij je pomemben element strukture kosti in telo ga lažje sprejema, če je v hrani prisotnih dovolj drugih mineralov. Pšenična trava vsebuje tudi veliko vitaminov (predvsem vitamina B12)

Ječmenova trava:
Ječmen spada med najstarejše vrste žit, v človeški prehrani pa je poznan in uporabljan že dolgo. Samo zrnje se po sestavi ne razlikuje veliko od ostalih žitaric, količina in raznolikost hranil, ki jih vsebuje, pa se neprimerljivo razširi, ko seme kali. Ječmenova trava v sebi skriva pravo bogastvo telesu koristnih snovi, ki jih naš organizem z lahkoto presnovi in uporabi v svojih procesih.

S čajno žličko ječmenove trave v prahu na dan se oskrbimo tudi z vitamini (A, B2, B6, E in K...), in minerali, saj jih ječmenova trava vsebuje preko 50 (kalcij, krom, natrij, jod, železo, baker, magnezij, mangan, fosfor, kalij, selen, cink, žveplo,...). V ječmenovi travi najdemo tudi celotno paleto aminokislin, med njimi tudi vse esencialne aminokisline, ki jih naše telo samo ni sposobno tvoriti in mu jih moramo zato preskrbeti s hrano.
Žitne trave so na voljo v 250g pakiranju (zmleta posušena trava).
2-3 na dan raztopimo čajno žličko mlete trave v približno 250 ml tekočine (voda, sok ipd.). Priporočamo pitje pred obroki.

100% KARITEJEVO MASLO
Karitejevo drevo (Butyrospermum parkii) je sestavni del podeželske kulture prebivalcev centralne Afrike. Meso zelenih sadežev uporabijo v prehrambne namene, iz približno 4 cm velikih oreščkov oz. semen pridobivajo naravno rastlinsko maščobo – karitejevo maslo, katerega Afričanke že skozi stoletja uporabljajo za nego dojenčkove zadnjice, po pikih insektov, ob srbečici, sončnih opeklinah …

Tradicionalno oreščke nabirajo ženske. Z možnarjem strto maso segrevajo skupaj z vodo in nato pobirajo mast, ki se dvigne na površje. Prvo rafiniranje sivo snov spremeni v rumenkasto maso, ki ni vsem prijetnega vonja. V nekaterih izdelkih naravne kozmetike pa je, zaradi želje po svetli barvi izdelka, v uporabi dvakrat rafinirano maslo, ki pa zaradi dvojne obdelave izgubi svojo prvotno kakovost.

Izjemno vlažilno in hranljivo ter z vitamini A, E in F (antioksidanti) obogateno karitejevo maslo je primerno za raznovrstno nego kože (telo + obraz). Kožo gladi, zato je koristno pri zdravljenju brazgotin, strij, gub ... V karitejevem maslu vsebovani alantoin pomaga pri zdravljenu poškodb in vnetij. Poleg tega kartitejevo maslo razpolaga z naravnim faktorjem zaščite pred soncem SPF 4-6.

Zaradi svoje sestave se karitejevo maslo izjemno dobro vpija v kožo in ne deluje le na njeni površini. Ker lahko karitejevo maslo uporabljate za nego brez vseh dodatkov, je njegova uporaba zelo primerna v primeru alergij oziroma občutljive kože.

Naravno, nerafinirano in čisto karitejevo maslo je produkt pravične trgovine in je na voljo v 150ml in 250ml pakiranju.

PRALNI OREŠČKI

Pralni oreščki (sapindus mukorossi) izhajajo Indije in Nepala, kjer so že stoletja v uporabi kot sredstvo za pranje perila in čistilo. Pralni oreščki so veliki približno kot češnja in so v zrelem ter posušenem stanju svetlo do temno rjave barve. Saponin rastline proizvajajo kot zaščito pred napadi škodljivcev, obenem pa je to sredstvo z visoko sposobnostjo čiščenja. Odvisno od letine in sušenja so lahko orešcki bolj ali manj trdi oziroma tudi bolj ali manj lepljivi.
Pralni oreščki so idealni za pranje perila v pralnem stroju. Ko pridejo v kontakt z vodo, ustvarijo milnico, ki pa se le rahlo peni. Njihovo milnico lahko uporabljamo tudi kot univerzalno čistilo v gospodinjstvu oziroma za umivanje las in telesa. Z uporabo pralnih oreščkov ne obremenjujemo okolja, obenem pa je perilo oprano z oreščki koži prijazno in zatorej primerno tudi za alergike oziroma bolnike z nevrodermitisom.

Za vsako pranje potrebujemo 7-10g (= 4-8 polovic oreščka) pralnih oreščkov. Dobro zavezane v bombažno ali laneno vrečko dodamo med perilo direktno v boben. Manjši koščki oreščka pomenijo boljši učinek pranja, saj se saponin tako lažje izloča. Pralne oreščke lahko uporabimo večkrat (2-3).
Običajno umazano perilo lahko s pralnimi oreščki operemo enako dobro kot z običajnimi sredstvi za pranje. V primeru oljnih oziroma mastnih madežev priporočamo predhodno uporabo naravnega sredstva za odstranjevanje madežev. Pralne oreščke lahko uporabljamo pri vseh temperaturah in za vse vrste vlaken (tudi volno in svilo). V primeru pranja belega perila priporočamo uporabo naravnega in za rastline nevtralnega sredstva za beljenje (soda), sicer se lahko perilo sčasoma obarva sivo. Uporaba mehčalca ni potrebna, saj pralni oreščki ohranjajo perilo mehko in prijetno na otip. Pralni oreščki so brez vonja. V primeru želje po vonju lahko v predal za dodajanje mehčalca kanete nekaj kapljic eteričnega olja (npr. sivka).

Pralni oreščki so obnovljiv vir sredstva za pranje. V primerjavi z drugimi sredstvi za pranje (tudi biološko razgradljivimi oziroma iz naravnih surovin) veliko manj onesnažujejo vodo. Preostanek po pranju pa enostavno spremenimo v kompost. Vsebina 500g pralnih oreščkov (zadostuje za do 300 pranj).

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev