PAZI SE FANTA

18. oktober 2008 ob 17:56 | 300
5 znakov, kako ga ujameš na laži
Si že kdaj podvomila o resničnosti besed, ki prihajajo iz njegovih vabljivih ust? Ko misli eno, govori pa nekaj povsem drugega, je njegovo telo tisto, ki ga bo izdalo. Razkrivamo top 5 znakov, ki ti bodo povedali, kaj je resnica in kaj laž.
1. Beri mu z ustnic
Bodi pozorna na to, ali si na silo oblizuje ali grize ustnice ali pa zategnjeno požira slino. Fizično se laž po besedah psihologov pokaže ravno v krčenju tistih mišic, ki so zadolžene za požiranje. Podobna posledica naj bi bila tudi suha usta.
2. Zagrabi za detajle
Bodi pozorna na to, kako smiselno in povezano govori.
• Ali obrača besede, pa pravzaprav nič ne pove.
• Ali pa ti odgovarja z vprašanji …
S tem si želi pridobiti dodaten čas, da se izmisli kaj novega. Vendar pa ko bo enkrat začel z izmišljeno zgodbico, bo vedno bolj tonil vanjo. Takrat pritisni nanj z malenkostmi, z raznimi podvprašanji, in hitro se bo zapletl.
3. Kako govori?
Pozorno ga poslušaj? Vsak tresljaj glasu ali povišan ton govora sta lahko znak, da je nekaj narobe. Ali si vzame dolge premore, ko govori? Morda jih potrebuje, da dobi nove ideje.
Nenadni izbruhi besed, ko kar ne more prenehati govoriti in ostane skoraj brez sape, potem pa spet tišina … Vse to lahko pomeni, da jo prav živci zaradi laganja puščajo na cedilu.
4. Kaj pa njegove roke?
Lažnivci skrivajo svoje roke – bodisi za hrbet ali tako, da jih prekrižajo. Če pa je že bolj izkušen in ima laž že dobro naštudirano, bo znal roke bolj kontrolirati: mrtvo mu bodo visele ob telesu ali pa jih bo plosko položil na mizo.
5. Izdajalske oči – zasleduj njegov pogled
• Eden najbolj prepoznavnih telesnih znakov laganja so tudi zenice. Če bo izrekl laž, se bodo njegove zenice razširile.
• Tik preden bo izrekl laž, ne bo trznil s pogledom. Ko pa je laže enkrat izrečena, bo pričel mežikati bolj, kot je to običajno – kar do 8-krat hitreje. Ker se med laganje nakopiči precej napetosti in energije, naj bi se ta potem sprostila z nekontroliranim mežikanjem.
• Značilno je tudi povešanje oči v levo ali desno ter priprte veke med odgovarjanjem.

Komentarji 0

če želiš komentirati, se

Vpiši email osebe, ki ji želiš priporočiti ogled bloga.
stalna povezavaZa nadaljevanje se prijavi

Za prijavo uporabi Facebook

Facebook prijava

Za prijavo uporabi geslo

Samodejna prijavapozabljeno geslo včlanitev